• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize’de birliği oluşturmalıyız

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Sarp- Samsun Demiryolu için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Rize’de birliği oluşturmalıyız

Özlem ÇETİN

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu yeni kurulan hükümetin başarılı olacağına inandıklarını belirterek “26 Bakanlık 16’ya indi ve bazı bakanlıklara iş hayatında başarılı olan insanlar atandı. Başkanlık sistemi ülkemizde ilk kez hayata geçiyor ve ülkenin kalkınması için önemli adımlar atılacağına inanıyorum” dedi.

-Karamehmetoğlu “ Rize’de çalıştırmak için insan bulmak çok zor, İŞKUR kanalı ile çalışanlar bile bedava çalışmak peşinde. İstihdama yönelik işçi bulmakta zorlanıyoruz. Rizeli iş beğenmemezlik yapmakta. OSB alanında 550 dönümlük bir alan daha kamulaştırmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız var, ancak yetişkin insan bulmak zor” dedi.

-Karadeniz Bölgesi’nde en çok iş yeri olan ilin Rize olduğunu kaydeden Şaban Aziz Karamehmetoğlu “ Rize’de iş yeri enflasyonu var. Rize’de yeni sektörler geliştirmek zorundayız. Alternatif projeler geliştirmek zorundayız” dedi.

RİZE: RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını ve halk olarak bu düzene ayak uydurmak zorunda olduklarını belirtti.

    Yakamoz Restoranda gazeteciler ile bir araya gelen RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve yönetim kurulu gazetecilerin sorularını cevapladı.

    Konuşmasına Türkiye’deki yeni sistem ile ilgili başlayan Karamehmetoğlu” Türkiye değişimi yaşıyor. Başkanlık sistemi devreye girdi. Ülke olarak bu sisteme tabi olduk, RTSO olarak yerel basını önemsiyoruz ve yerel basına ihtiyacımız var. Sizlerle birlikte çok şey başaracağımıza inanıyorum. Yerel basının içinde ilini, memleketini düşünen insanlar var. Onların fikirlerinden yararlanmak zorundayız” dedi.

Yeni sistem olumlu olacak

Yeni sistem ile terör ile mücadelenin daha güçlü olacağını belirten RTSO Başkanı “ Yeni sisteme baktığımızda önemli isimler var. İşlerinde başarılı insanlar var. FETO ve PKK terör örgütü ile iyi bir mücadele bizi bekliyor. Ayrıca iktisadi alanında başarılı insanlara ekonomi teslim edildi. Yeni sistemin ülke için başarılı olacağını düşünüyorum” dedi.

Sarp- Samsun demir yolu önemli

Sarp –Samsun Demiryolu’nun Karadeniz için önemli olduğunu belirten RTSO Başkanı” Samsun- Sarp Demir yolu aynı zamanda Kafkaslara bağlanacak bir yol ağı olacak. Yaklaşık 1 buçuk 2 milyar insana ulaşacak. Bu yol için konuşmaya ve gündeme tutmaya devam edeceğiz. STK’lar ile birlikte hareket etmemiz gerek ve demiryolunu sürekli gündeme tutmalıyız. Bu konuda sizlerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

OSB Çalışıyor

Organize Sanayi Bölgesinde 4-5 iş yerinin çalışmaya başladığını belirten RTSO Başkanı “ Maalesef işçi bulmakta zorlanıyorlar. Burada 2 bin 100-2 bin 200 insanımız ekmek bulacak ancak işçi bulmak çok zor. İnsanlarımız masa başı iş istiyor. Kendi şirketlerimize bile insan bulamıyoruz.  OSB Bölgesinde inşaatları devam eden iş yerleri yılbaşına kadar tamamlanacak. Ayrıca burada yeni 550 dönümlük bir arazı kamulaştırması için çalışmalarımız var” dedi.

Yeni sektörler geliştirmek zorundayız

Rize’de alternatif sektörlerin oluşması gerektiğini belirten RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu “ Oda olarak turizmin gelişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yeni yapılan oteller var. Turisti günlük görmememiz gerek. Fiyatlar hava durumuna göre değişmemeli.  Ayder için yeni projeler var. Havalimanının tamamlanması ile bölgemiz ciddi turist alacak. Şuan havalimanına günde 80 ile 100 bin ton arası taş dökülmekte” dedi.

10 sanayi taşınıyor

Türkiye’de 11 ilin küçük sanayi sitesinin taşınma kararının çıktığını belirten RTSO Başkanı “ Rize bunlardan biri, 10 il taşınıyor ve birçoğu taşınmayı tamamladı. Rize için düşünülen Çiftekavak mevki olumlu bir yer. Ancak küçük sanayi sitesinin arsa değeri ise çok yüksek. Burada belediyenin aktif görev üstlenmesi gerekiyor” dedi.

İŞKUR kamburlaşmaya başladı

İŞKUR’un her yıl 2-3 bin kişiyi istihdam etmesi ile insanların bedava maaş aldığını belirten RTSO Başkanı “ İŞKUR kambur olmaya başladı. İstihdama yönelik çalışmalar yapılmamı, insanlar bedava maaşlar istiyorlar. Burada istihdama yönelik çalışmalar olmalı. Rize ise Çayeli ile lojistik üst arasında gelişimini sağlamalı” dedi.

 

 

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE