• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize”de STK eksikliği var

-ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyunlu STK ların el ele vererek, birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyleyerek “ Rize için birlikte çalışmalıyız, Şube olarak ilimize İstihdam sorununa çözüm bulmak için kolları sıvadık, STK lar ile bir araya gelerek sorunlarımızı ve yapmamız gerekenleri tartışma arzusundayız, Çay in başkenti olan Rize”nin mutlaka çay kanununa ihtiyaç vardır” dedi.

Rize”de STK eksikliği var

RİZE: ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyunlu düzenlediği basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

      Derepazarı ilçesi Keşfet Restoranda sabah kahvaltısında Gazeteciler ile bir araya gelen ASKON Şube başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

       Şube Başkanı Recep Ali Karakoyunlu  “ Çok sesli bir topluluk oluşturmak istedik, çözüm önerisi ve eleştirilere her zaman açığız, Rize de ciddi istihdam yaratmak isteyen  iş adamları ile bir araya geldik. İlimize yararlı olmak için yola çıktık. Yanlış yapılacak yatırımlar varsa bunları eleştirmek bizim görevimiz ve doğrusunun yapılması için görüşlerimizi ortaya koymak yine bizim görevimiz. 38 iş adamı ve 145 şirket olarak yola çıktık. Bu şirketlerde 1300 dolayında insan istihdam ediyoruz” dedi.

      28 Şubat kongremiz var

ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyunlu 28 Şubat tarihinde kongrelerini yapacaklarını belirterek “ Genel Başkanımız Orhan Aydın kongremize katılacak. İlimizde birleşme ile yatırım yapılmamakta,   1-2 şirket birleşerek yatırımlar yapılabilir, biz bunu sağlamak istiyoruz. İlimizin sorunlarına el atmak istiyoruz. ASKON olarak Kentsel dönüşüm ile ilgili görüşlerimizi Belediye Başkanımız Rahmi Metin e ilettik. Rahmi Metin in Belediye başkanı olması bizim için bir şans, Rize de yaşayan ve işleri Rize de olan bir başkan ile çalışıyoruz. Başkanlık sonrası yine burada yaşayacak , Kentsel dönüşümde hata yapmak istemiyor” dedi.

        STK Boşluğu var

Rize de STK Boşluğu bulunduğunu belirten Karakoyunlu “ Bu boşluğu doldurmak için iş adamları olarak bir araya geldik, kongremiz sonrasında STK lar ile el ele vererek bu boşluğu doldurmak istiyoruz. Yapacağımız toplantılarda Rize için neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Ciddi fikirleri olan insanlarla bir araya geldik. Bu çatı altında siyaset yapmayız, içimizde her partiden insanlar bulunmakta” dedi.

      Sanayi sitesi ile ilgili Sanayi esnafı  ile bir araya geldiklerini belirten Karakoyunlu “ Onların sorunlarını dinledik, siyasetçiler ile görüştük ve ortak bir çözüm için çalıştık. Sanayi esnafı haklarının gasp edildiğini düşünmekte, bu konuda siyaset olumlu yanaştı . Yeni sanayi sitesi için bazı istekleri var, sanayi sitesinin kurulmasından sonra şehir içinde sanayi esnafı olmamasını istiyorlar. Bu konuda belediyeye çok iş düşmekte” dedi.

       Çay kanunu şart

ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyunlu çay da kalitenin yakalanması için Çay kanununun şart olduğunu belirterek “ Bu konuyu tüm STK lar ile birlikte çözmek istiyoruz. Çayda kaliteyi yakalamak istiyoruz. İlimiz dışında bazı yerlerde çöp çaylara katılan boya maddeleri ile Türk çayına zarar verilmekte. Boyalı çaylarla Rize halkı büyük zarar görmekte” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE