• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize`de Maho Ağa taktiği

Güneysu Belediyesi Vahdet Erdoğan`a ait arsaya önce 5 kişiyi mahkemeyi kaybedince de Belediye yi ortak etti.

Rize`de Maho Ağa taktiği

RİZE: Güneysu ilçe merkezinde kendisine ait binayı bir türlü kendisinin yapamadığını belirten Vahdet Erdoğan belediyenin sürekli kendisine ortak bulduğunu söyledi.

     Güneysu ilçesi Ulucami Mahallesinde kendisine ait arsada bina yapan ve 1998 yılından beri Belediye ile mahkemelik duruma düşen Vahdet Erdoğan( 65) 19 yıldır mahkeme kapılarındayım, tapusu kendi üzerimde kayıtlı arsa belediyenin imar değişikliği ile benim ile birlikte 5 kişi üzerine yapıldı, itiraz edince mahkemelik olduk ve Bölge idare mahkemesinde açtığım davayı kazandım, ardından Belediye Danıştay a gönderdi, Danıştay benim lehime karar verdi ve arsanın bana ait olduğuna dair kararı onadı. Bu kez Belediye Hukuk u hiçe sayarak kararı tanımadı ve uygulamaya koymayarak bu kez daha önce imar da bana ortak ettiği 5 kişi dışında bu kez yeni bir tapu çıkartarak belediyeyi ortak etti” dedi.

     Kendi malımı kurtaramıyorum

Yıllardır mahkeme kapılarında dolaştığını söyleyen Vahdet Erdoğan “ 13 Kasım 1985 tarihli tapuda tapu benim adımda ve kimseye ne sattım, ne de kimseyi ortak ettim. 15. 06.2015 tarihinde ise bana ait olan arsa da bu kez 5 hissedar gözükmekte, Ali Karaman, Ayten Kan, Halil İbrahim Karaman, Hamdi Kambur ve Havva Kambur açtığım davalar sonucu arsanın kendime ait olduğunu ispatladım ve mahkeme ve Yargıtay kararını belediyeye sundum. 10. 08. 2017 tarihinde ki tapu da ise bu kez tapu benim ve Güneysu Belediyesi adına kesildi” dedi.

     Hukuk tanımıyorlar

Güneysu Belediye Başkanı ile görüştüğünü söyleyen ve birçok siyasetçiye konuyu aktardığını belirten Vahdet Erdoğan “ Dava kazanmam yetmiyor, çünkü Güneysu Belediyesi hukuk tanımıyor. Her kazandığım dava sonrası başka manevralar karşıma çıkmakta. Şu an yine tapunun düzeltilmesi için Sulh Hukuk hakimliğine dava açmak zorunda kaldım. Kendi binama düzenleme yapamıyorum. Kendimin yaptığı binaya şimdi de belediye ortak oldu” dedi.

     Yol üstüne bina yapıyorlar

Güneysu girişinde bulunan PTT binasının yıkımına başlandığını belirten Vahdet Erdoğan “ Buradan Cumhurbaşkanının Annesinin ismini taşıyan hastane önünden karayolu geçecek, Cumhurbaşkanımızın o yönde talimatı vardı.  Maalesef bu talimatı da hiçe sayan Belediye Başkanı karayolu üzerinde imar vererek inşaat yaptırıyor” dedi.

    Maho ağa Belediye

Güneysu Belediyesi Kemal Sunal filmini hatırlattı." Köyü satarım ha" diyen Maho ağa gibi köyün tapularını eline zorla geçiren Maho ağa taktığı uygulayarak Vahdet Erdoğan a ait müstakıl araziye önce 5 kişiyi ortak etti, mahkemediy kaybeden belediye ardından düzeltme yapar gibi şahsın arazisine kendi ortak oldu.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE