• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize’de 8.kariyer günü düzenlendi

Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 8’inci ‘Rize Kariyer Günü’ programı RTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Rize’de 8.kariyer günü düzenlendi

Rize: Programa İŞKUR Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ali Can Doğan, Rize SGK İl Müdür Vekili Levent Durmuş, yatırımları ile Rize’ye istihdamına katkı sağlayan firma yetkilileri, meslek edindirme kursları kapsamında düzenlenen bilgisayar destekli muhasebe meslek elemanı kursu ve yeni girişimci kursu kursiyerleri katıldı.
Programda İŞKUR Genel Müdürlüğü bilgi işlem daire başkanı Fahrettin Kaya bir konuşma gerçekleştirdi.
Kaya Şehit Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm emniyet camiasına başsağlığı diledi. Özellikle gençlerin geleceklerini şekillendirecek bir mesleki kariyer hedeflemesi gerektiğini ifade eden Kaya, maalesef büyük bir çoğunluğun kendine ait olmayan bir hayatı yaşama arzusunda olduğunu belirtti. Gelir gider dengesine önem verilmediğini ifade eden Kaya, iş beğenmemezlik sorunun ülke genelinde büyük bir problem haline geldiğini vurguladı. İşveren ve çalışanın karşılıklı sorumluluklarının farkında olmaları gerektiğini belirten Kaya, gençlerin nitelikli eleman yetiştirme amacıyla düzenlenen kurslara katılarak meslek sahibi olmalarını bu sayede aradıkları şartlarda işleri bulabileceklerini ifade etti. 
RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının başında makamında gerçekleşen saldırı ile şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm emniyet camiamıza başsağlığı dileyen Karamehmetoğlu şu şekilde devam etti; “ Ekonomik açıdan üst düzey mücadele verdiğimiz bu dönemde, en çok ihtiyacımız olan şey nitelikli ve teknik altyapısı olan, ne istediğini bilen KOBİ’lerdir. Çünkü ticaret hayatında artık şansa yer kalmamıştır.
Günümüzde bilgiye çok kolay ulaşılabilmektedir. Ancak önemli olan doğru bilgiye ulaştırmak ve daha önemlisi de bilgiyi kullanma becerisi kazandırmakta. Odamız ile İşkur ve KOSGEB işbirliğinde düzenlediğimiz yeni girişimcilik eğitimi kurslarımızdaki temel hedefimiz bu çerçevededir. Rize Ticaret ve Sanayi Odası olarak İş kur ve KOSGEB işbirliğinde düzenlediğimiz yeni girişimcilik eğitimi kurslarımız ile bizlere düşen de belirttiğimiz hedeflere sahip olan yeni girişimcilere başlangıç düzeyinde dahi olsa bir altyapı kazandırmak ve KOSGEB desteği ile hedefine ulaşmasına vesile olmaktır. İnanıyoruz ki bu şekilde kalıcı KOBİ’ler kurulacak ve ilimiz ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayacaklar. Bu kapsamda odamız ile İşkur arasında imzaladığımız protokol ile 1 Ağustos 2018 ile 11 Ekim 2018 tarihleri arasında Rize Merkez, Ardeşen, Çayeli, Fındıklı, İyidere, Kalkandere ve Pazar ilçelerinde Ağustos ayında 100, Eylül ayında 100, Ekim ayında da 50 olmak üzere toplam 250 kişilik yeni girişimci kursu düzenledik. Bu kurslara katılım sağlayan ve başarı ile tamamlayan tüm kursiyerleri tebrik ediyor, buradan elde ettikleri kazanımları iş hayatlarında en iyi şekilde kullanmalarını temenni ediyorum. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu programa katılımları ile çalışmalarımıza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ekonomik açıdan zor günler geçirdiğimiz bir dönemde istihdama gerçekleştirdikleri katkılardan dolayı Odamız üyelerine de teşekkür ediyorum.”
Rize İş kur İl Müdür Vekili Ali Can Doğan Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi. Doğan katılımcıları İşkur’un Rize’deki faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. İş Kur üzerinden gerçekleştirilen istihdam rakamları hakkında bilgi veren Doğan İşveren ile İşçi arasında uyumun kazandırılması gerektiğini vurguladı. Yeni hizmet binası ile daha verimli çalışacaklarını ifade eden Doğan, istihdama katkı sağlayan işverenlere teşekkür ederek, kursiyerleri tebrik etti. 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE