• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize’de 15 bin öğrenci kodladı

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, il genelinde 2 sene önce hayata geçirilen `KodlaRize` projesi ile 15 bin öğrenciye kodlama eğitimi verildiğini söyledi.

Rize’de 15 bin öğrenci kodladı

Kodlama konusunun gelecek nesiller için çok önemli olduğunun altını çizen Rize Valisi Erdoğan Bektaş, "Kodlama, kod okur-yazarlığı, robotik uygulamalar algoritmik düşünme becerisi ve kod yazabilme yeteneği bizim kuşağımızın çok alışık olmadığı kavramlar olmasına rağmen yeni neslin ve gelecek nesillerin ilgileneceği bir alandır. Kodlama konusunda Rize'ye gelmeden önce görev aldığım Manisa'da da çalışmalar başlatmıştık. Rize'de 2 yıldır süregelen bir çalışmamız var. Bu konuda belli bir prensip doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. 5'inci ve 6'ncı sınıflarda müfredat içerisinde yer alan bilişim dersleriyle ilişkilendirerek bir çalışma yapıyoruz. Biz buradaki bütün öğrencilerimize İstanbul ve Ankara'daki özel okulların sağladığı kodlama eğitimi imkanını vermeye çalıştık ve bunda başarı sağladık." dedi.

Her yıl 5 bin öğrenci kodluyor
Bektaş, Rize genelinde her yıl 5 bin öğrencinin kodlama eğitimi içerisine katıldığını söyleyerek, "Geçtiğimiz yıl 10 bin öğrenciye kodlama eğitimi verildi. Bu yıl 5 bin öğrenci daha katılarak 15 bine ulaştık. Her yıl 5 bin öğrenci artarak devam edeceğiz. Rize'de toplamda 60 bine yakın öğrencimiz bulunuyor. Biz şu ana kadar 15 bin öğrencimizi kodlama ile tanıştırdık. Bu öğrenciler bir bilgisayarın ya da cep telefonunun programına baktığı zaman ne anlaması gerektiği bilen hale getirdik. Kodlama işi çocukların ve öğretmenlerin bu konudaki heyecanı nedeniyle hızlı bir şekilde yayılıyor. Komşu illerde de bu işin yayıldığını görüyoruz. İlerde belki de tüm Türkiye'ye yayılır. Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bu konuya ilgisi olduğunu duyuyoruz. Bu sayede bizim çocuklarımız gelecekte kendilerine muhakkak ihtiyaç sağlayacak bu konuyu bilir olarak hayata hazırlanacaklar." ifadelerini kullandı.

Kodlama atölyeleri yetenekli öğrencileri ağırlıyor
KodlaRize projesi ile her ilçeye kurulan kodlama atölyelerinin işleyişi hakkında bilgi veren Bektaş şöyle konuştu: "Her ilçemizde kodlama atölyeleri oluşturduk. Bunun yanında büyük okullarımızda kendilerine ait kodlama atölyeleri yaptılar. Bütün öğrencilerimize kodlama eğitimi vermeye amaçlamakla birlikte bu eğitimi alan öğrencilerin hepsinin bilişimci, programcı veya robot yapabilir olmasını beklemek doğru olmaz. İşte bu alanlarda diğer öğrencilerden ayrılan ve bu konuda yetenekleri fazla olan öğrencilerin seçilip, onların bu yeteneklerini daha iyi ortamlarda geliştirebilmemiz için bu kodlama atölyelerini kurduk.İl merkezinde yer alan kodlama atölyesinde yazında eğitim devam ediyor. Bizzat ziyaret edip öğrencilerle görüşme yaptım. Öğrenciler gözleri parıldayarak bilgisayar ile uğraşıyorlar."

‘Diğer ülkelerin gerisinde değiliz’
Geçtiğimiz günlerde Rize'de 2'ncisi düzenlenen 'Kodlama Festivali'ne jüri olarak Türkiye'nin en iyi bilişimcilerini çağırdıklarını kaydeden Bektaş, "Kodlama Festivali'nde çocuklarımızın projelerini jüri önünde yarıştırdık. Yarışmadan sonra jüri üyesi hocalara düşüncelerini sorduğumda bir hocanın söylemiş olduğu, 'Şunun için çok mutluyum. Biz kodlamada dünyadaki diğer ülkelerin gerisinde değiliz.'sözü çok hoşuma gitmişti. Bu gerçekten çok önemli bizim için çok önemli bir konudur." dedi.

Bektaş, Rize'nin Manisa'nın ardından kodlama konusundaki en iyi il olduğunu da sözlerine ekledi. 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE