• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize ”ye dokunuş şart

-İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt yol, köprü yerine akıllı yatırımlar yapmak istediklerini söyledi.

Rize ”ye dokunuş şart

-Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt Rize’deki hazine arazilerini tespit etmeye çalıştıklarını belirterek “ Akıllı yatırımlar yapmak istiyoruz. Rize’de kalıcı eserlerimiz olmalı, düşüncemizde 5 yıldızlı otel benzerinde misafirhane var, ayrıca ilimize yeni tesisler kazandırmak istiyoruz, Yol, köprü yerine kalıcı eserlere ihtiyacımız var” dedi.

       11 Ayder yaratmak istiyoruz

-İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt ilçenin çeşitli bölgelerinde çok sayıda Ayder düzeyinde yayla olduğunu belirterek “ Bunların alt yapısını hazırlıyoruz, Rize ye gelen turist bir veya iki gün kalmamalı, Ayder yaylasına bağımlı olmamalı, gezeceği ve göreceği çok yer olmalı, şu an tespit ettiğimiz yerlerin alt yapı çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

   Mustafa BAYRAK

RİZE: Tek Bayrak Gazetesini ziyaret eden İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt farklı bir Rize yaratmak istediklerini söyledi.

     Tek Bayrak Gazetesi Yazı işleri Müdürü Mustafa Bayrak”i ziyaret eden il Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt her yatırımı doğru yapmamız gerek, Pazar kız kulesinin yanında 5-6 Milyon TL ye mal olacak tesis yapıyoruz. Ayder yaylası artık alışıldı ve buraya artık gitmek istemeyenler var, biz Ayder yaylası yerine yeni yaylalar tespit ettik. Fındıklı Gürcü düzü, Ardeşen Deremezra, Çayeli Ağaran şelalesi, Marbuda, Güneysu Handüzü ve Kibledağı, Meles, Çağran, Çifteköprü kaya buraların alt yapılarını ve yollarını düzgün hale getiriyoruz. İlimize gelen turistlerin 10-11 alternatifi olacak. Her ilçemizin ayrı mimarı özellikleri var ve yavaş yavaş bu mimarilere doğru gidiyoruz. Kültür yapılarımızı önümüzdeki dönemlerde zorunlu hale getireceğiz” dedi.

     Festivaller denk gelmemeli

Rize de bazı festivallerin aynı gün içinde yapıldığını belirten Türüt” Bunların zamanları değiştirilmeli ve aynı gün içinde iki ayrı yerde etkinlik olmamalı, bu düzenleme yapılması şart, Rize turizminin potansiyel değerleri festivallerden geçmekte ve bu düzenlemeleri mutlaka yapmalıyız” dedi.

    5 Yıldızlı otel yapacağız

Rize de özel idare olarak yatırımlara yönelmek istediklerini belirten Meclis Başkanı İbrahim Türüt “ Bazı illerimizde özel idarelere ait konuk evleri ve misafirhaneler var, bizde ilimizde 5 yıldızlı düzeyinde böyle bir tesis yapmak istiyoruz, buralara gelecek olan bürokratlar rahat bir şekilde kalabilecek ve kalma gün sayısını artırarak para harcayabilecekler” dedi.

      Muhtarlar işlerini yapmalı

347 köyden çöp topladıklarını belirten Türüt “ 347 köyümüzde 3200 çöp konteynerimiz bulunmakta, her ay 1.200 bin TL çöp parası ödüyoruz. 19 makinemiz 39 elemanımız çöp topluyor. Her yıl milyonlarca TL çöp parası ödüyoruz. Kurban bayramında insanlarımız hayvan işkembelerini bile çöpe attılar. Bunların gömülmesi gerekiyor, köylerde eski koltuklar bile çöplere atılıyor, halbuki geçmişte yanabilecek eşyalarımızı yakıyorduk, Muhtarlarımız artık gereğini yapmalı, gelecek yıl farklı olacak ve bu tür işlem yaptıran muhtarlarımız gerekirse görevinden alınacak” dedi.

     

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE