• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize için el ele verelim

Rize TSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu STK’lar olarak Rize’nin büyümesi için gayret göstermeliyiz dedi.

Rize için el ele verelim

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu oda olarak yerel basına çok değer verdiklerini belirterek “ Yerel basın olmazsa olmazımız. Rize’de güçlü yerel basın olmasını istiyoruz. Sizlerle birçok konuda fikir telafisinde bulunup Rize’mizin geleceğine yön verme arzusundayız” dedi.

-Karadeniz tren yolunun mutlaka olması gerektiğini belirten Karamehmetoğlu “ Erzincan –Trabzon demir yolu gündeme geldi. Bu demiryolu sadece 1 buçuk milyon insana hitap edecek. Sarp- Samsun Demiryolu yapılması ile birlikte 4-5 milyon insan bundan yararlanacak ve 1 buçuk milyarlık Kafkas Ülkesi ’ne hitap edecek” dedi.

-TOBB Yönetim Kuruluna seçildiğini belirten Karamehmetoğlu TOBB Yönetimine 4 tane Rizeliyiz. Rize’miz için tüm gayretimizle çalışmak istiyoruz. Bunun için Rize’de STK’lara büyük görevler düşmekte ve iş birliği yapmaya hazırız” dedi.

-Gümrük binası için eski köy hizmetleri alanında 3 bin 700 metre karelik bir alan olduğunu ve gümrük binasının burada yapılacağını belirten Karamehmetoğlu “ Bunun yanında TIR parkı yapılacak. Ayrıca yeni bir ticaret ve sanayi odası sözü verdik.  Alt yapı çalışmalarını tamamladık ve şu an iki yer gündemde, kısa zamanda biri için karar vereceğiz” dedi.

    Özlem ÇETİN

RİZE: 53 Gazeteciler Derneği’nde basın mensupları ile bir araya gelen RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Rize için iş birliğine hazır olduklarını belirtti.

     53 Gazeteciler Derneğinde Gazeteciler ile bir araya gelen RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Şükrü Cevahir ve yönetim kurulu Rize’yi konuştu.

   RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu konuşmasında yönetim ve meclis başkanımızla ilk olarak gazetecileri ziyaret etmek istedik.  Yerel basının gücünü biliyoruz ve Rize’de yerel basının gücüne ihtiyacımız var. Yerel basın olmazsa almazımız ve sizlerle fikir telafisinde bulunmak istiyoruz. Sizlerin fikirlerine ihtiyacımız var” dedi.

 Yeni yönetim sistemi geliyor

Türkiye’de yeni bir yönetim sisteminin geldiğini belirten RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu “ Yeni kurulacak kabinenin hayırlı olmasını diliyoruz. Bizlerin ve yerel basının daha güçlü olmasını istiyoruz. Bu konuda bizlere ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Oda olarak attığımız adımlardan sonuç almaya başladık. Bunlardan biri gümrük binası ve gümrük binası eski köy hizmetleri alanında yapılacak. Yakın bir tarihte ihaleye çıkacak. Aynı zamanda burada TIR parkı oluşacak. İkinci projemiz ise ticaret ve sanayi odası binası bunun için iki alternatif yerimiz var ve biri hakkında karar vereceğiz” dedi.

Samsun –Sarp yolu önceliğimiz

Trabzon’un Erzincan- Trabzon Demiryolu için harekete geçtiğini belirten Karamehmetoğlu “ Bizim düşüncemiz Sarp- Samsun demiryolu, bunu Maliye Bakanı ile konuştuk ve Erzincan- Trabzon Demiryolu’nun daha kullanışlı olmayacağı kanısındayız.  Bu demiryolundan sadece 1 buçuk milyona yakın insan yararlanacak. Samsun- Sarp Demiryolu’ndan ise 4-5 milyon insan ve Batum’a bağlanması ile 1 buçuk milyar insan yararlanacak. Ayrıca oluşacak pazar payında ulaşım ve taşımacılık yapılabilecek” dedi.

TOBB Yönetiminde 4 Rizeli

TOBB Yeni yönetiminde 4 Rizeli olduklarını belirten Karamehmetoğlu “ Rize olarak 21’inci yönetim seçtik ve tarihimizde ilk kez TOBB yönetimine yer aldık. 21 kişilik yönetimde 4 tane Rizeli var. Çamur Ali Kopuz, Tamer Kiran, Zeki Mursoğlu ve ben yer almaktayım. Yapacağımız projeler ile TOBB imkânlarından yararlanmak istiyoruz” dedi.

     53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ise basın olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek “ Bizlerde STK kuruluşuyuz. Amacımız Rize’nin kalkınması, bizlerin sadece deklanşöre basan birer gazeteci olarak görülmesini istemiyoruz. Rize için varız ve Rize’ye yapılacak olan her yatırımın yanında yer alacağız. Ürettiğimiz projeler var ve önceliğimiz çay üreticimizin kendi ürününü toplama projesi olmalı. Bu konuda ürettiğim projeyi Cumhurbaşkanımıza verdim. Her yıl 450 Milyon TL Gürcülere gitmekte” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE