• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize adayları belirlendi

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş “ Bu bir hizmet yarışıdır, kimse yarıştan kopmamalı, eski başkanlarımıza teşekkür ederiz, Parti olarak zorlu yollardan geçtik ve bugüne geldik, hizmet yarışında yeni arkadaşlarımız olacak, Rize olarak tam destek vermemiz gerek, AK Parti belediyeciliği örnek bir belediyecilik anlayışıdır” dedi.

Rize adayları belirlendi

RİZE:31 Mart yerel seçimlerinde 11 ilçe ve  6 Beldede Belediye Başkan adayları Numan Kurtulmuş un katılımı ile açıklandı.

     Rize Kapalıspor salonunda AK Parti il teşkilatı tarafından düzenlenen Belediye başkanlarını açıklama törenine Milletvekilleri Muhammet Avcı ve Osman Aşkın Bak ile birlikte Belediye başkanları, partililer ve bazı STK başkanları katıldı.

     Partililere hitap eden Milletvekili Osman Aşkın Bak  Recep Tayip Erdoğan in arkasında durmaya devam etmeleri gerektiğini belirterek “ Başkanımız bir dünya lideridir, Rize den öyle bir ses vereceğiz ki tüm Türkiye ye örnek olacak” dedi.

      31 Mart yerel seçimlerinde yörelerinde seçime katılacak isimler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından kapalıspor salonunda yapılan toplantıda açıklandı. Kurtulmuş açıklama öncesinde yaptığı konuşmada “ Bu salon kararını vermiş, Recep Tayip Erdoğan in arkasındadır. Türkiye önemli seçimler geçirdi, bu sistem altında ilk kez yerel seçimlere giriyoruz. 31 Mart yerel seçimleri Türkiye’nin önünü açacaktır. Bayrak yarışında hızlı koşmaya devam edeceğiz. Siyaset zor bir iş ve Cumhurbaşkanımız 1994 yılında Belediye Başkanıyken ben il başkanıydım. Muhtar bile olamaz dendi ancak bugün Cumhurbaşkanımız, Başkanımızdır. AK Partinin özelliklerini asla unutmayacağız. AK parti köklü bir partidir. Medeniyete ve dine bağlı bir partidir. Başkalarından talimat almaz. Halkın sözünden başka kimsenin sözüne itibar etmez. Siyasi yasakları kaldıran bir partidir. AK Partide en büyük reform başkanlık sistemini getirmektir. Bu millet için göbeğini kaşıyan, bidon kafalılar diyenlere dersini vermiş ve Başkanlık sistemi ile halkın seçtiği Başkan Cumhurbaşkanımız olmuştur. .Bu millet Cumhurbaşkanını seçtiği sürece millet gibi olmak zorundadır” dedi.

       Her yer bizim için Türkiye

Kurtulmuş konuşmasında “ Aşılmaz engelleri aşan bir partiyiz, Sağlıktan, eğitime, her türlü engelleri aşarak Türkiye’yi ileri seviyelere taşıdık., Bizim için İstanbul neyse tüm illerde aynıdır. Bize Her yer Türkiye, AK Parti bir Dünya partisidir. 15 Temmuz darbe gecesinde çeşitli ülkelerde insanlar sabahlara kadar Cumhurbaşkanımız için dualar etmiştir. Ezilenlerin lideri, mazlumların lideri olmuştur. Türkiye düşerse onlarında düşeceklerini bu milletler biliyordu. Mesele aramızdan birilerinin seçilmesi değil, birlikte yürümektir. Millet olarak ülkemizin etrafında dönen oyunları hepimiz biliyoruz. Kimlerin destek verdiğini biliyoruz. Oyun içinde oyunlar var,  bir ara DEAŞ in 80 bin askeri vardı, bunlara kimler silah verdi, bunları hepimiz biliyoruz. Hizmetin iyisi gönüllere girmektir. Bizde 3 kural vardır. Adalet, Emanet, Sadakat, bu 3 kuralı unutmamak gerek” dedi.

      Adaylar açıklandı

Kurtulmuş daha sonra Beldelerden başlayarak AK Partiden aday olan isimleri açıkladı, Kendirli Alaettin Serdard, Salarha Hasan Kara, Muradiye Musa Süreyya Balcı, Tunca Ali Naci Aytemiz, Büyükköy Hamza Saruhan, İlçeler Ardeşen Avni Kahya, Pazar Ahmet Basa, Hemşin Halim Kazim Bekar, Çayeli Mustafa Baltacı, Güneysu Rıfat Özer, Derepazarı Ahmet Yıldız, İyidere Saffet Mete, Kalkandere Kenan Yıldırım, İkizdere Ali Fuat Yıldırım, Ç.Hemşin Osman Haşimoğlu ve merkez Rahmi Metin olarak açıklandı.

     Eski Başkanlardan listede Ahmet Basa , Halim Kazım Bekar ve Osman Haşimoğlu kaldı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE