• 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    24 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize Rize’den yönetilir

-AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin Rize’yi Rizeliler ile birlikte yöneteceğini söyledi.

Rize Rize’den yönetilir

-AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin uzun yıllar aradan sonra ilk kez Rize’de oturan birinin aday gösterildiğini belirterek “ Bu bizim sınavımız ben sadece meclis üyeleri ile değil, Rize’de STK’lar ve Rizeliler ile Rize’yi yöneteceğim. İşimiz kolay değil ancak zor da değil” dedi.

Mustafa BAYRAK

RİZE: 53 Gazeteciler Derneği yönetim kurulu ve bazı üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili adayı Rahmi Metin Rize’nin büyük resimlere ihtiyacı olduğunu belirtti.

      Seçime 3 ay kala gazeteciler ile Yakamoz Restoranda bir araya gelen AK Parti Rize Belediye Başkan adayı Rahmi Metin uzun yıllar aradan sonra Rize’de oturan birinin aday gösterildiğini belirterek “ Bu bizim Cumhurbaşkanımıza karşı bir sınavımız olacak. Rize’nin Rize’de oturanlar ile yönetilebileceğini ispat etmiş olacağız. Bu ileride milletvekilliği seçimlerine de yansıyacak. Rize için büyük resimlere ihtiyaç var, burada vizyonumuzu belirleyeceğiz. Bizim yapacağımız öncelikli şey STK’lar ile bir araya gelerek eksiklerimizi ve yapmak istediklerimizi birlikte değerlendirmek olacaktır. Belediyemizde bazı nitelikli kontenjanlar olacak. Bunların meclis üyesi olmasına gerek yok. Alternatif bir ekip oluşacak ve Rize’nin fotoğrafını birlikte çekeceğiz” dedi.

Makamda oturan olmayacağım

Rahmi Metin Belediye Başkanlığının makam ve mevki olmadığını belirterek “ Ben koltukta oturan yerine sokakta olmayı tercih ederim. Belediye sınırları içinde her şey belediye sorumluluğundadır.  Halkımızla birlikte olacağım ve sorunları yerinde tespit edeceğiz. Belediyenin 770 personeli var. 120 bin nüfuslu ilde bu personel sayısı fazla. Kimseye iş vaat etmiyorum. İstanbul Esenler belediyesinin nüfusu 500 bin 996 personeli var. İller bankası, emlak vergisi ve su gelirleri ancak personele yetiyor. Belediye hizmetlerini yürütmek için ek gelirlere ihtiyaç var” dedi.

Terminal ve teleferik önceliğimiz olacak

Rize terminalinin şehre yakışmadığını belirten Rahmi Metin “ Terminal bizim önceliğimiz ayrıca teleferik projesi ihalesine kimse girmedi. Şartları yatırımcılara uygun gelmedi. Şartlarını kontrol edip teleferik projesini hayata geçirmek istiyoruz. Mahallelerimizde alt yapı sorunu olan yerler var; önceliğimiz rahat yaşanabilir, rahat ulaşılabilir bir şehir olmak istiyoruz” dedi.

Satacak yerimiz kalmadı

Belediye bloklarının yıkımının belediye bütçesi ile sağlanamayacağını belirten Rahmi Metin “ Bunların altından biz kalkamayız. Buradaki esnaflarımızı taşıyacak yerimiz yok. Bunlar devlet tarafından yaptırılacak, biz ancak mücadelesini verebiliriz. Bizim satacak yerimiz kalmadı, tüm iş yerleri satıldı” dedi.

      

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE