• 08 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    8 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize Demiryoluna Kilitlendi

-Rize’de STK’lar demiryolu yapımı için harekete geçiyor.

Rize Demiryoluna Kilitlendi

-Rize TSO, RTB, RSMMMO ve Rize Esnaf Odaları Birliği başkanları Rize demiryolunun mutlaka yapılması gerektiğini ve demiryolunun Samsun- Sarp arasında ulaşım, taşımacılık ve uluslararası seviyede yapılması gerektiğini belirttiler.

-STK Başkanları “ Rize bunu hak ediyor. Trabzon’un isteği Erzincan- Trabzon demiryolu yapılması. Biz ise Samsun- Sarp arasında Karadeniz’i boydan boya geçecek ve Gürcistan ile bağımsız devletler topluluğunu birbirine bağlayacak demiryolu istiyoruz. Rantabl olan bu ve bunun yapımı için kamuoyunu oluşturmamız gerek” dediler.

Özlem ÇETİN

RİZE: Karadeniz’i boydan boya geçecek olan demiryolu yapımı için görüşlerini açıklayan bazı STK başkanları demiryolunun kaçınılmaz bir hizmet olduğunu söylediler.

Ovit Tüneli, havalimanı yapımı, lojistik üs ile birlikte büyük bir önem kazanacak olan Rize bağımsız devletler topluluğu ile ticareti geliştirme ve nakliye ücretlerini düşürme amacında.

Rize TSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu demiryolunun bölge için önemli olduğunu ve Sarp- Samsun arasında mutlaka demiryolu yapılması gerektiğini belirterek “ Demiryolu sadece Sarp ile Samsun arasında kalmayıp 1 buçuk-2 milyar insana hizmet edecek bir yol ağı olacak. Bunun mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor. Trabzon ise Erzincan bağlantısı ile demiryolunun kendilerine bağlanmasını istemekte. Bu manada yapılacak yatırım rantabl olmayacak” dedi.

Erdoğan” Demiryolu şart”

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ise demiryolunun bölge için önemli olduğunu belirterek “ Hem yolcu taşımacılığı hem de yük taşımacılığı için demiryolu önemli. Hızla büyüyen ve gelişen Karadeniz illerinin Bağımsız Devletler topluluğu ile ticareti artmakta ve yük taşımacılığında demiryolu önemli” dedi.

Çakmakçı “ Birlikte hareket etmeliyiz”

Demiryolu projesinin mutlaka yapılması gerektiğini belirten Rize Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Fuat Çakmakçı “ Rize’de STK’lar olarak bir araya gelip, demiryolu yapımı için birlikte hareket etmemiz gerek. Demiryolunun önemini biliyoruz ve bunu her platformda ön plana tutmamız gerek” dedi.

Aksoy “ Taşımacılıkta Demiryolu önemli”

Rize Esnaf Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy yük taşımacılığı için demiryolunun önemli olduğunu belirterek “ İlimize il dışından gelen yükler karayolu taşımacılığı ile gelmekte ve bu maliyeti etkilemekte. Aynı zamanda Samsun- Sarp Demiryolu hızlı tren çalışması yine ilimiz için önemli ve rantabl olacaktır. Demiryolunun mutlaka gündemde tutulması gerek” dedi. 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE