• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize Çayı, Japonya’da bilinen ve sevilen bir marka

Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.

Rize Çayı, Japonya’da bilinen ve sevilen bir marka

Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Miyajima, bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla geldiği Rize’de Vali Erdoğan Bektaş’ı da makamında ziyaret etti. 

Büyükelçi Miyajima, Türkiye’de ki görevine 9 ay önce başladığını belirterek; “Görev sürem içerisinde Türkiye’de birçok yeri ziyaret etme fırsatı buldum ve ziyaret ettiğim her yer kendine özgü güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Rize ise daha farklı bir güzel” dedi ve Türkiye’de Japonya imajının olumlu olduğunu, kendisinin görevde bulunacağı süre içerisinde bu olumlu imajı daha da iyi noktaya getirmek için gayret sarf edeceğini sözlerine ekledi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Japonya Büyükelçisi Miyajima’yi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek; “Rize ile Japonya, bilhassa coğrafi açıdan birbirine çok benzemekte. Rize’nin en önemli değeri çay ve Japonya’da ki çay kültürü de herkesçe malum. Dünyada hiçbir kimyasal ürün kullanılmadan üretilen tek çay, Rize çayıdır. Yakın zamanda tam anlamıyla organik çay tarımına geçmeyi hedefliyoruz. Organik çay tarımına geçince, Rize çayının ihracat imkânları da artacaktır. Bu süreçte, Japonya pazarında da hak ettiği yeri alacağımızı ümit ediyoruz” dedi.

Rize’nin organik tarım ve turizm konusunda birçok avantaja sahip olduğunu belirten Vali Bektaş, “Kaçkar Dağlarının kuzey yamaçları gerek organik tarım, gerekse turizm açısından önemli kaynaklara sahip. Bölgede turizmin gelişmesi için gerekli altyapı ve üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. Kaçkar Dağlarında, Ayder Yaylası merkezli Türkiye’nin en büyük kayak tesisinin yapılması konusunda, ihale aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Rize-Artvin Havalimanının inşasına başlandı ve yüzde 30’u tamamlanmış durumda.  Karadeniz Duble Yolu ve Ovit Tüneli tamamlanarak ulaşıma açıldı. Bu yatırımlar her anlamda bölgemizin çehresini değiştirecek ve olumlu katkılar sağlayacaktır” dedi ve Rize’nin Kafkasya bölgesine yakın olduğunu belirterek, Kafkasya ve turizm konusunda her türlü aktivitede Japonya ile müşterek hareket etme konusuna açık olduklarını belirtti.

Vali Bektaş’ın yaptığı açıklamaların ardından Büyükelçi Miyajima, Rize çayının Japonya’da bilinen ve sevilen bir marka olduğunu, Rize-Artvin Havalimanının tamamlanmasıyla Japon turistlerin bölgeye olan ilgisinin artacağını belirtti.  Ziyaretin son bölümünde Vali Bektaş, Büyükelçi Miyajima’ya harita üzerinde Kaçkarlarda kurulması planlanan kayak tesisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve kendisine Rize çayı hediye etti.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE