• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize 3 puanla nihayet tanıştı

6 Hafta sonra mutlu son -Süper ligde 8 hafta geride kalırken 8 inci haftaya 8 puan ile giren Yeşil Mavililer son 6 haftada sadece 2 puan alarak taraftarlarını üzerken, Ankaragücü maçına 3 puan parolası ile çıktılar. 25 ve 59 uncu dakikalarda gelen gollerle Rizespor sahadan 2-0 galip ayrılarak 6 hafta sonra ilk kez 3 puan ile tanıştılar.

Rize 3 puanla nihayet tanıştı

           ÇAYKUR RİZESPOR: 2  MKE ANKARAGÜCÜ: 0

SDAT: ÇAYKUR DİDİ

HAKEMLER: Koray Gençerler, Serkan Ok, Yusuf Bozdağan

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Abarhoun, Omar Talbı, Melnjak, Morozuik, Attamah, Abdullah( Dk 28 Dıomande), Vetrih, Oğulcan,  Boldrin( Dk 86 Nill De Pauw), Samudio( Dk 77 Umar)

MKE ANKARAGÜCÜ: Korcan, Mehmet Sak, Alihan, Pinto( Dk 86 Alper), Akeem Orgıll, Ante Kulusic, Faty, Pazdan, İlhan Parlak, Hasan Kaya( Dk 46 Aydin ), Kıtsıou( Dk 90 Ahmet Can)

SARI KARTLAR: Alihan, Anti Kulisic, Kıtsıou( Ankaragücü) Oğulcan( Rizespor)

GOLLER: Dk 25 Samudio (Penaltıdan) Dk 59 Boldrin( Rizespor)

      Süper ligin 9 hafta giriş maçında Ankaragücü “nu ağırlayan Yeşil mavililer son 4 haftadır tek puan alamazken farklı mağlubiyetler alarak taraftarlarını üzmekteydi. Ligin alt sıralarından kurtulmak amacıyla kendi saha ve seyircisi önünde 3 puan parolası ile sahaya çıkan Atmacalar da kadroda değişiklikler yine göze çarptı.

     Savunmada Attamah a yer veren Rizespor da orta alanda Vetrih yeniden yerini alırken Oğulcan Çağlayan bu karşılaşmada gol ümidi olarak sahaya çıktı.

    Kalp yetersizliği bulunan ve nakil bekleyen Esila Tüfekçi yöneticilerin yardımı ile sahaya çıkarak tribünleri selamladı. Antrenörlerden Hakan Tüfekçi nin kızı olan Esila kalp nakli bekliyor, Futbolcular genç kıza geçmiş olsun dileklerini iletirken Tribünler ise genç kızı alkış yağmuruna tuttu.

      Güneş maçı izledi

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş haftanın açılış maçı olan Rizespor- Ankaragücü maçını izlemeye geldi. Güneş gün içinde Rizespor u ziyaret ederek yöneticiler ile bir araya gelmişti.

   5 Dk da konuk ekip Rizespor savunmasında kaptığı topla Pinto kaleci ile karşı karşıya kaldı şutu Gökhan in ayağından döndü savunma çıkardı.

13 Dk da Ankaragücü atağında İlhan Parlak ceza alanı içinde topa sert vurdu top kalecinin bakışları arasında auta çıktı.

17 Dk da Samudio ceza alanına girerken solda Vetrih in önüne indirdiği topa Vetrih çapraz pozisyonda yerden sert vurdu, top kaleciden döndü.

22 Dk da Melnjak ceza alanına girerken yerden verdiği pasa önce Oğulcan vurdu savunmadan döndü, Samudio tekrarladı yine savunmadan döndü.

25 Dk da Abarhoun ceza alanı içinde sert vurdu savunmanın eline çarpan top için hakem VAR odasına gitti ve Beyaz noktayı gösterdi. Topu elle kesen Alihan Sarı kart görürken Samudio topun gerisine geçti ve topu filelere gönderdi 1-0

35 Dk da Ankaragücü atağında Pinto ceza alanına ortaladı, İlhan Parlak kafayı vurdu top kaleci Gökhan da kaldı.

43 Dk da Samudio soldan ceza alanına girmeden ceza alanı dışında Melnjak a gönderdiği topa bu futbolcu sert vurdu top farklı bir şekilde auta çıktı.

53 Dk da Diomande ceza alanı dışından sert vurdu top savunmaya çarparak az farkla üstten auta çıktı.

58 Dk da Boldrin sağ çapraz dan kullandığı serbest atışta önce Vetrih vurdu, kaleciden dönen topa Samudio yine kaleci, Oğulcan yine kaleciden döndü.

59- Dk da Attamah in ceza alanı içine ara pasına alan Boldrin kaleci ile karşı karşıya kaldı yerden vurdu 2-0

76 Dk Boldrin sağdan ceza alanına indi Penaltı noktası üzerinde Oğulcan a gönderdiği topa bu futbolcu vurdu savunmadan döndü, Samudio vurdu yine topu ağlara gönderemediler.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE