• 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    24 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize 14-3- 1 olarak tamamlandı

-Rize de yapılan mahalli seçimlerde AK Parti büyük kan kaybetti.

Rize 14-3- 1 olarak tamamlandı

RİZE: Rize de toplamda 264 bin seçmenin oy kullandığı il genelinde Belediye başkanlıklarında ise seçimlerde AK Parti büyük şok yaşadı.

    18 Belediyesi bulunan Rize de Rize Belediye Başkanlığını büyük bir farkla Rahmi Metin kazanırken ilk gelen sonuçlara göre ise İkizdere ilçesinde AK Parti adayı ile yarışan MHP adayı Hakan Karagöz , AK Parti adayı Ali Fuat Yıldırım in önünde seçimleri galip olarak tamamlayarak Belediye Başkanlığını AK Partiden alarak yeni bir döneme imza atarken Derepazarı ilçesinde ise AK Parti de aday değişikliği ile Yakup Samangül ün yerine Ahmet Ayhan Yıldız aday gösterilirken MHP den Selim Metin seçimlerden galip gelerek Derepazarı ilçesinde uzun aradan sonra Belediye Başkanlığını kazandı., Metin Adalet Partisinden bir dönem daha Derepazarı ilçesinde Belediye Başkanlığı yapmıştı.

     Çayeli ilçesinde ise AK Partiden aday gösterilmeyerek MHP ye geçen İsmail Hakki Çiftçi AK Parti adayı Mustafa Baltacı karşısında seçimlerin galibi oldu.

      Diğer ilçelerde ise sonuçlar belirlendi

İyidere ilçesinde uzun yıllar ilçede Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Mete’nin yerine AK Partiden aday olan Saffet Mete MHP adayı ile yarıştı, Saffet Mete seçimlerden galip ayrılarak seçimleri kazandı.

Ardeşen ilçesinde ise CHP adayı Tahsin Bekir Yazıcı ile yarışan AK Parti adayı Avni Kahya seçimlerden galip gelerek Rize’nin en büyük ilçesinde AK Parti belediyesini korumuş oldu.

    Pazar ilçesinde ise CHP adayı Kazım Balta ile yarışan şu anda ki Belediye Başkanı Ahmet Basa seçimlerden galip gelerek koltuğunu korurken, Hemşin ilçesinde ise Halim Kazım Bekâr da yine koltuğunu koruyan belediye başkanları arasında yer aldı.

     Çamlihemşin ilçesinde tüm partilere karşı yarışan mevcut Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu seçimlerden galip gelerek koltuğunu koruyan Belediye Başkanları arasında yer aldı.

    Kalkandere ilçesinde ise daha önce SP den Belediye Başkanlığı yapan ve seçimlerde AK Parti ye geçen Kenan Yıldırım seçimlerin galibi olarak koltuğunu koruyan Belediye Başkanı oldu.

    Fındıklı ilçesinde İse AK Parti adayı Mustafa Kasım Zorlu seçimleri kaybederek CHP adayı Ercüment Şahin Çervatoğlu kazandı.

     Cumhurbaşkanının ilçesi olan Güneysu ilçesinde ise Rıfat Özer seçimlerin galibi oldu.

     Beldeler AK Partinin

Kendirli ilçesinde 2104 seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen AK Parti Adayı Alaettin Serdar rakiplerine karşı üstünlüğü elden bırakmayarak yeniden Belediye Başkanı seçildi, Salarha Beldesinde Hasan Kara yeniden, Muradiye Beldesinde ise Musa Süreyya Balcı yeniden başkan seçildi.

    Tunca Beldesinde Mehmet Naci Aytemiz, Madenli Beldesinde Necip Yazıcı, Büyükköy Beldesinde ise Hamza Saruhan seçimlerden galip ayrılanlar oldu.

    Önceki seçimlerde 18 Belediyeden sadece Kalkandere Belediyesini kaybeden AK Parti 2019 yerel seçimlerinde ise 4 ilçeyi kaybetmiş oldu.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE