• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rafting Camiası Bu Adama Çok Şey Borçlu

Rafting camiasının gelmiş geçmiş en başarılı isimleri listesinde belki de adı hiçbir zaman zirvenden düşmemesi gereken bir kişiden bahsediyoruz. Fikret Yardımcı.

Rafting Camiası Bu Adama Çok Şey Borçlu

Rafting Federasyon Başkanı ve WRF Dünya Rafting 2. Başkanı Yardımcı, kendine has yönetim ve disipliniyle gerek antrenörleri gerekse sporcuların gönlünde silinmeyecek bir sevgi çemberi oluşturdu. Belki de gelen bunca başarı tesadüf değil, bu çemberin verdiği birlik ve beraberlik sevgisinin sonucudur.

Şöyle bir geçmişe bakarsak.

Yeni Zelanda’da Dünya 3.lüğü ile başlayan başarı grafiğinde sırası ile Bosnahersek Avrupa 1.liği, Slovenya Avrupa 2.liği, Gürcistan Avrupa Birinciliği, Japonya Dünya birinciliği ve son olarak İtalya 2018 Dünya şampiyonasında Dünya 1.’liği elde etti.

Söz bahis başarılardan açılmışken Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı özellikle Türkiye’nin her nehrinde Rafting yapılması için zorlu bir yola çıkan isimlerin başında gelmekte. Öyle ki; Tunceli Türkiye Şampiyonası ardından Hakkâri ve Van şehirlerimizde bu güzel adrenali bol su sporunu gençlere aşıladı ve son yapılan Türkiye şampiyonası sonrası doğudan da yetenekli sporcuların Dünya şampiyonları çıkabileceğini bir kez daha kanıtlamıştır.

Bazen yetenekli insanları bulmak çokta zor olmaya bilir;

Yeter ki, onlara fırsat verilsin.

Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı doğuda yaşanan terör belasını Rafting sporu ile yenme adına çok özel bir projeye imza atarak Tunceli Valimiz Tuncay Sönel’in özverili çalışmaları ve büyük katkıları ile güzel bir şampiyona yaparak Munzur nehrini Rafting sporuna kazandırmıştır.

Bu anlamlı proje Tunceli’den sonra Hakkâri, Çukurca, Cilo ve Van Çatak ilçeleri için de devreye girmiştir. 2016 yılında Güncistan’ın Borjomi kentinde fırsat tanıdığı Tunceli Kadın takımı son yapılan 2018 İtalya Dünya Rafting Şampiyonasında da kendini hissettirmiştir.Sporun sadece kupa ve madalyadan ibaret olmadığını her fırsatta dektere eden; Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı bir sporcu kendine ilk olarak güzel ahlak, centilmenlik, yardımseverlik, ülkesini ve bayrağına olan sevgi ve saygısını aşılmalıdır diyerek gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Türk gencine ve Türk sporcuna yakışır tavır ve hareketlerde bulunulmasını aşılamakta.

Yeri geldiğinde yerden yere vurulan spor adamlarını, sporcuları, yöneticileri görürüz. Şimdi başarıdan başarıya koşan ve bunu yaparken şanlı Türk bayrağını her daim layik olduğu yer olan göndere ve tüm devlet bayraklarından en üstündeki yere, zirveye çeken, sporcularıyla, antrenörleriyle ve kafileyle bir bütün olan Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcıya da hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini ve taraftarı olduğumuzu bildirmek isteriz.

Rafting camiasına kupa ve madalya kazandırmanın ötesinde, Rafting camiasına Federasyon gibi bir geleceğin de kapılarını açan Başkan Yardımcısı, gelişmekte olan spor branşlarıyla ilgili de atılması güç bir adımı başlatmış oldu. Şu an Gerek Rafting Federasyon başkanlığı gerekse WRF Dünya Rafting İkinci Başkanı olarak görevde olan Başkan Yardımcı; bu unvanları tesadüfen almadığını kanıtlar gibi 2017 yılında ede ettikleri Dünya Şampiyonluğunu, 2018 yılında da korumayı bildi. Eli sıkılacak ve omuzu okşanacak biri varsa o da Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı diye düşünmekten bizi hiçbir güç alıkoyamaz diye düşünüyoruz.

Rafting Milli Takımı olarak ülkemizi yurt dışında birçok şampiyonada temsil eden Başkan Yardımcı Türk Spor camiasında takım sporlarında en çok kupa ve madalya alan kafile olma unvanlını korumakta.

İşte son yapılan İtalya Rafting Dünya Şampiyonasında Dünya Birinciliği alan Milli kafile 20 Bronz, 15 Gümüş, 5 Altın toplamda 40 madalya ve 8 kupa kazandı.

Başarılar tesadüf olamaz.

Bunun alt yapının oluşumunda takım ruhu, sporcuya ve antrenöre verilen destek, moral ve motivasyonunun da çok ama çok büyük etkisi var. Kendine has üslubu, yaklaşımı ve sevgisi olan Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı bu yönü ile de antrenör, sporcu ve kafile içinde de sevilen ve saygı duyulan bir isim.

Federasyon Başkanı olarak Rafting Milli Takımımızın başında olman dileğiyle. Bizlere yaşattığınız haklı gurur için Teşekkürler Sn. Yardımcı. Teşekkürler Milli Takım ve Teşekkürler Türkiye.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE