• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RTSO Ağustos ayı değerlendirmesini yaptı

RTSO 20’inci Dönem Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Şükrü Cevahir Başkanlığında gerçekleştirildi.

RTSO Ağustos ayı değerlendirmesini yaptı

. Ağustos Ayı Meclis Toplantısına Meclis Üyeleri ve Meslek Komite başkanlarımızın yanı sıra, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Necati Kurçenli katıldı.

Meclis Başkanı Cevahir, açış konuşmasında ülkemizin ekonomik ve siyasi baskılarla karşı karşıya kaldığı süreç ile ilgili bir açıklama yaptı: “Hepimizin malumu olduğu gibi ülkemiz siyasi ve ekonomik baskı altına alınmak istenmektedir. 24 Haziran’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinin ardından ülkemiz bu tehdidi tüm dünyanın gözü önünde açıkça almakta. Ülkemizin milli duruşunu hazmedemeyen emperyalist güçler ekonomik ambargo ile saldırmaktadır. Açıkça tehditkâr bir söylemle dillendiriyorlar. Örneğin s-400’leri almazsanız F-35 sorunu çözülür, Rahip Bronson’u serbest bırakırsanız ekonomik ambargo kalkar, İran’a uygulanan yaptırımları desteklerseniz müttefik kalırız, Suriye’de PKK terör devleti kurulmasına göz yumarsanız tüm sorunlar ortadan kalkar gibi tehditler savurarak dolar kuru üzerinden bizleri ekonomik olarak baskı altına almaya çalışıyorlar. Bu millet bu ve benzeri isteklere boyun eğmez ve asla kabul etmez. Kabul edeni de bu millet asla affetmez.

Biz millet olarak, esnafı, iş adamı ve tüccarı ile üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmak zorundayız. Bize düşen işlerimize dört elle sarılmak, daha çok çalışmak, israfa dur demek, ne üretiyorsak daha çok üretmek, ülkemiz ve ilimiz için katma değer üretmeye ve yeni istihdam alanları oluşturmaya devam etmektir. Bizlerin yaşadığı tarihlerde bu ülke çok sıkıntılar çekmiş, aynı oyunlar Kıbrıs savaşından sonra bile sahnelenmişti. Yokluk içerisinde bırakıldığımız o günlerde emperyalizme boyun eğmedik. Bugün de boyun eğmeyeceğiz. Onun için Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde millet olarak mücadelemize devam edeceğiz. Milli olacağız. Bundan sonra tüketimlerimizi yerli ve milli ürünlerle yapmaya özen göstereceğiz. Her zaman üretimden ve üreticiden yana olmalıyız. Bu çerçevede politikalar geliştirmeliyiz. Bu inançla çalışıp çaba sarf etmeliyiz. Bu mücadelenin de üstesinden gelecek, daha güçlü bir Türkiye olacağız.

Bence inanmak başarmanın tamamıdır. Bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramınızı da tebrik eder saygılar sunarım."

Başkanın Açış Konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 20. Dönem Haziran Ayı Meclis Toplantısı Karar Tutanağının Okunması ve Kabulü, Haziran Ayı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun Okunması ve Kabulü, Haziran Ayı Gelir Gider Hesap Raporlarının, Mizanın, Bütçe İzleme Raporunun Müzakeresi ve Kabulü gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Dilek ve Temenniler bölümleri sunuldu.

‘Ayder’in dönüşümü milat olacak’

Dilek ve temenniler bölümünde Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Necati Kurçenli, başkanlığını yaptığı Eğitim Merkezi'nin faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Kurçenli, merkezin şimdilik hakim ve savcılar haricindeki yargı mensuplarına mesleki eğitim ve kalem mevzuatının yanı sıra kişisel gelişim, mesleki bilgi beceri ve mesleki etik konularında eğitim verdiğini ifade etti. Eğitim gören personelin, eğitimleri sonunda kendilerini Adalet Bakanlığının birer temsilcisi oldukları bilincini kazandırmak olduğunu ifade eden Kurçenli, merkezde şimdiye kadar toplamda 5000 kişiye eğitim verildiğini ifade etti. Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi'nin aynı zamanda Rize'nin tanıtımına ve turizme da katkısı olduğunu ifade eden Kurçenli, eğitim alan personele eğitim programı içerisinde ilimizin ve bölgemizin doğal güzelliklerini görme imkânı sunduklarını belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu da gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik dar boğazdan kurtulmanın başlıca yolunun uluslararası ilişkilerimizin iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi olduğunun altını çizen Karamehmetoğlu, yerli üretimin desteklenmesi ile dış ticarette yeni pazarlar oluşturulmasının uzun vadede bu tür problemlere karşı daha dirençli olmamızı sağlayacağına inandığını ifade etti. Bütün bu sıkıntılı sürecin içerisinde turizmin ülkemizde ve ilimizdeki gelişiminin sevindirici olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu geçtiğimiz günlerde Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın basın ile paylaştığı ve yılbaşında başlanılacak Ayder yaylası kentsel dönüşüm projesinin bölgemiz turizmi için yeni bir milat olacağını vurguladı. Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Karamehmetoğlu'nun konuşmasının ardından sona erdi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE