• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RTEÜ Start verdi

-Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı konuşmada” Üniversiteler bilginin üretildiği yerdir, önemli olan bu bilgiyi geliştirmektir. Bilgi sınıfta kalmamalı, geliştikçe insanlığa yarar getirir” dedi.

RTEÜ Start verdi

RİZE: RTEÜ Kongre salonunda düzenlenen Akademik yıl açılışı törenine bazı bakanlar ile STK başkanları ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

    RTEÜ Akademik yıl açılış törenine , Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hayatı Yazıcı, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Milletvekili Hikmet Ayar, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan  Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rektör Hüseyin Karaman, STK başkanları, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

    Törende konuşan RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman Üniversitenin 206 yılında kurulduğunu belirterek “ 20 bin 700 öğrencimiz ile eğitim ve öğretim yılına başlıyoruz. 1027 akademisyenimiz ile 2017-2018 eğitim yılı başlıyor. Bu yıl üniversitemize 39 ayrı ülkeden toplam 3 bin 761 öğrenci katıldı. Üniversitemiz İktisat ve idari ilimler fakültesi ile Hukuk fakültesi binalarına kavuştu, ayrıca Güneysü da  172  dönüm arazı üzerinde 482 akademisyen lojmanı ile bu alanda çeşitli sosyal tesisler yapımına başlandı, yine Üniversitemiz önünde 134 dönüm dolgu çalışması başlatıldı. Üniversitemize bağlı Araştırma hastanesinde 941 bin, Diş fakültemiz de ise 60 bin hastaya müdahale edildi. Üniversitemiz hastanesi sadece Rize’de değil, bölgede ve Gürcistan da da hizmet vermektedir” dedi.

       Sağlık ve Eğitime ağırlık verdik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı konuşmasında kendi iktidarları döneminde Eğitim ve Sağlık hizmetlerine ağırlık verdiklerini belirterek “ Biz önemli olan insan diyerek hizmet kalitemizi bu iki dalda yükselttiğimiz gibi, diğer alanlarda da son 16 yılda büyük mesafeler kat ettik. Ülkemizde 190 dolayında üniversite var, Rize Üniversitesi 2012 yılında ismini değiştirerek Cumhurbaşkanımızın ismini aldı. Hızlı bir büyüme ile bugün 47 branşta hizmet vermektedir” dedi.

    Bilgi geliştikçe büyür

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise burada yaptığı konuşmada “ Üniversiteler bilginin üretildiği yerlerdir, ancak bu bilgiler gelişmedikçe olduğu yerde kalırlar, gençlerimiz bu bilgileri geliştirmek zorunda.  Gençlerimizin hayalleri olmalı,  hayal etmek için çalışmak gerek ve hayalı gerçekleştirmek gerek., son yıllarda büyüme hızını artıran ülkemizde bilginin önemi büyük, bu bilgiye ulaşmak için erteleme yapmayacaksın, vaz geçmeyeceksin böyle yaparsan başarılı olursun. Kredi ve yurtlar kurumlarında 616 bin öğrencimiz kalmakta, Üniversite öğrencilerimizin Cumhurbaşkanımızın talimatı ile burs miktarlarını da artırdık. Bu dünya da en çok güvendiğimiz gençlerimizdir” dedi.

    Folklor gösterisi ve Rektör Hüseyin Karaman’in Bakan Osman AşkınBak’a hediye ettiği kuranı kerim yazılı tablonun ardından akademik yıl töreni sona erdi.

    Törenin ardından RTEÜ Geliştirme vakfı toplantısı yapıldı.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE