• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RTEÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

-Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi tercih edilen üniversiteler arasında yer almaya devam ediyor.

RTEÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

-RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman yeni dönemde 21 bin 114 öğrencinin eğitim göreceğini belirterek “ Üniversitemizde 81 ilimizden öğrenci bulunmakta ve en az öğrenci Tunceli’den oldu. 479 uluslararası ülkelerden öğrencimiz bulunuyor. Yeni öğretim yılında 4 bin 447 öğrenci üniversitemize kayıt oldu” dedi.

Mustafa BAYRAK    

RİZE: Yeni eğitim ve öğretim yılına başlayan RTEÜ’nün öğrenci sayısının 21 bin 114 olduğu ve tercih edilen üniversiteler arasında yer aldığı belirtildi.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında üniversite ile ilgili bilgileri paylaştı. Karaman açıklamasında 2018-2019 eğitim yılına 14 fakülte, 5 yüksekokul, 6 meslek okulu ve 3 enstitü ile başladıklarını belirterek “Üniversitemizde 67 prof. 456 öğretim görevlisi ve bin 75 akademik personel bulunmakta; idari personelimiz ile birlikte bin 822 kişiyiz. 8 bin 100 ön lisans öğrencimiz bulunmakta. Üniversitemizde toplam 21 bin 114 öğrenci eğitim görmekte. Bu yıl 4 bin 447 öğrenci kayıt yaptırdı. Bunlar arasında birinci sırayı Rize almakta ve ikinci sırada Trabzon 2 bin 500 öğrenci ile yer almakta. Türkiye’nin her ilinden öğrencimiz var ve en az Tunceli ilinden 10 öğrenci üniversitemizde öğrenim görmekte. Ayrıca uluslararası öğrencilerimiz var ve 479 yabancı öğrencimiz bulunuyor.  Yabancı öğrenciler sıralamasında birinci sırada Azerbaycan 108 öğrenci ile birinci sırada 92 Suriye,75 ise Gürcistan yer alıyor” dedi.

İyi yerdeyiz

Rektör Hüseyin Karaman” Üniversite olarak iyi yerdeyiz, gelişmemiz sürüyor ve 2013 yılında 51 üniversite arasında 6 sırada yer alıyorduk. 2018 yılında 86 üniversite arasında 10 sıradayız. Devlet üniversiteleri arasında ise 96 üniversite arasında 56 sıradayken bugün 108 üniversite arasında 47 sırada yer almaktayız. TUBİTAK projeleri desteklenme kapsamında 2016 yılında 6 projemiz desteklenirken 2017 yılında ise 21 projemiz destek gördü” dedi.

Yeni bölümler açıldı

Karaman açıklamasında araştırma hastanesinin 2017 yılında 1 milyonun üzerinde hasta muayene ettiğini belirterek “ Hastane doluluk oranımız kapasitenin üzerinde. Ayrıca Diş Hekimliği Fakülte’mizde ise önceki yıl 77 bin hastaya bakıldı” dedi.

     Üniversitede maliye ve uluslararası ilişkiler bölümü ile beden eğitimi ve spor eğitimi bölümü açıldığını hukuk fakültesi ve eczacılık fakültelerine gelecek yıl öğrenci alacaklarını belirtti. Karaman “ 276 başarılı öğrenciye burs veriyoruz. Üniversitemiz başarıyı ödüllendirmeye devam ediyor. Rize’nin tarihi kitabını hazırlıyoruz. Su ürünleri fakültemizde 319 balık çeşidi bulunmakta ve ziyaretçilere açıktır. Yine üniversitemiz tıp fakültesinde simülasyon merkezi açıldı, bu sayede fakültemizin değeri 10 puan arttı” dedi.

Tesisler bitmek üzere

Rektör Hüseyin Karaman Güneysu yolu üzerinde inşaatları devam eden lojmanların kısa sürede tamamlanacağını belirterek “ Öğretim üyelerimiz için önemli tesisler bunlar. Ayrıca sahil dolgu alanını Kasım ayında bitecek ve üst yapı çalışmalarına başlayacağız. Bu tesislerimizden sadece öğrencilerimiz yararlanacak” dedi.

Cumhurbaşkanının ismini taşıyan üniversitenin isme laik olmak için çalıştığını belirten Karaman “ Başarılarımıza yenilerini eklemek için çalışıyoruz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE