• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RTEÜ 13 Yaşında

RTEÜ Kuruluşunun 13 yıl dönümünü merkez konferans salonunda gerçekleştirdi

RTEÜ 13 Yaşında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı üniversitelerin bilgi çağını yakalamak zorunda olduklarını belirterek “ Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan üniversitemiz her alanda gelişim sağlamakta, bu da bizi memnun etmekte” dedi.

     Nihat KAR

RİZE: Kuruluşunun 13 üncü yılını kutlayan RTEÜ n de düzenlenen kutlama töreninde üniversitenin faaliyetleri anlatıldı.

   Üniversitemizin kuruluşunun 13. yıl dönümü dolayısıyla Rektörlüğümüzün düzenlediği “13. Yıl Kutlama Töreni” Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programda, 2018 yılında yapmış oldukları çalışmalarla Akademik Teşvik Uygulamasında en yüksek puan alan üç öğretim üyese ile patent almaya hak kazanmış olan öğretim elemanlarına belge verildi.  Ayrıca değişik fakülte ve yüksekokullarında görev yapan Profesör, Doçent ve Dr. Öğr. Üyesi olmaya hak kazanmış olan öğretim üyelerimize cübbe giyme töreni yapıldı.

Üniversitenin tanıtımı ve geçmişten günümüze artarak devam eden yükselişinin yer aldığı video gösterimi ile devam etti.

     Rektör Hüseyin Karaman “2016 yılında kurulmuş ve bugün on üçüncü kuruluş yıldönümünü kutladığımız üniversitemizin geçen zaman içinde hem fiziki alt yapı ve akademik kadro hem de eğitim öğretim kalitesi ile akademik başarı ve performans açısından çok önemli mesafeler kat ettiğini ifade eden Rektörümüz, “Bugün itibariyle üniversitemiz, 14 Fakülte, 5 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ile 3 Enstitüye, 121 farklı diploma programına, 464 tanesi Öğretim Üyesi olmak üzere 1109 akademik personele, 751 idari personele, 464’ü uluslararası öğrenci olmak üzere 19.000 öğrenciye sahip büyük ve güçlü bir ailedir.” dedi.

    Konuşmasında ülke olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlemiş olduğu 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmanın ve dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olmanın ancak bilgi ile mümkün olacağını belirterek, “Bilginin üretildiği yerler ise üniversitelerdir. Dünya çapında rekabet edebilen bir üniversite olmak için; alanında uzman akademisyenlere, bilimsel araştırmalarda başarıya, nitelikli eğitime, çağın ihtiyaçlarına cevap verecek donanımda eğitim öğretim altyapısına sahip olmak gerekmektedir.  Bu gerçeğin farkında olarak Üniversitemizi hem fiziki alt yapı, hem de nitelik açısından geliştirme noktasında gece gündüz demeden çalışmaktayız.” diye konuştu.

   Karaman” 2018 yılı içerisinde Üniversitemize kazandırılan; Üniversitemiz için önemli projelerden biri olan ve hemen bu kampüsün önünde yaklaşık olarak 44 milyona mal olan sahil dolgusu, Tıp Fakültemize kurulan, tıp eğitimi ve sağlık uygulamaları açısından çok önemli olan Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi, Üniversitemizin gelişmesi ve istenen noktaya gelebilmesi için olmazsa olmazlardan biri olan Üniversitemiz Geliştirme Vakfı tarafından yaptırılan, içerisinde kapalı ve açık spor alanlarının, 506 adet lojmanın, cami, kreş ve market gibi sosyal donatıların yer aldığı 170 dönüm araziyi kapsayan sosyal kampüs projemiz, Üniversitemizin hizmet sektöründeki fakültelerinden biri olan Diş Hekimliği Fakültemizin eğitim öğretim binasında inşaat çalışmaları,  Eğitim Fakültemizin sekiz bin metrekare kapalı alana sahip ek hizmet binasını ihale edilerek birkaç gün içinde temeli atılacak olan binası, Sağlık Kampüsümüzde yer alan camii projelerini anlattı.

 Açılış konuşmasının ardından Rize Valisi Kemal Çeberk ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı birer konuşma yaptı.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü Rize Baro Başkanı Ümit Peçe, Rize Vali Rize İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, protokol üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Üniversite yöneticileri, STK yöneticileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli katıldı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE