• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RİZE”DE İŞ VAR

-RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu “ Burası Türkiye Burada iş var” sloganına Rize olarak destek verdiklerini söyleyerek “ Bizde Burası Rize burada iş var diyoruz, istihdama yönelik bu çalışmayı destekliyoruz ve devletin 3 ay boyunca maaş ve sigorta primlerini yatırdığı işsizlerimize iş adamlarımızın kapılarını açmalarını bekliyoruz” dedi.

RİZE”DE İŞ VAR

       Mustafa BAYRAK

RİZE: RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu bazı STK başkanları ve ilçe oda başkanları ile birlikte yaptığı basın toplantısında istihdama yönelik devletin başlattığı çalışmaya destek verdiklerini söyledi.

     Sabah kahvaltısında Gazeteciler ile bir araya gelen Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu yaptığı açıklamada TOBB ekonomik şurasında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulunduğunu belirterek “ Cumhurbaşkanımız TOBB Başkanımız, Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yoğun bir şekilde çalışarak hazırladıkları teşvikler paketinde “ Burası Türkiye burada iş var” sloganı ile işverenlere kolaylıklar sağladılar, buna göre Cumhuriyet tarihinde görülmeyen bir paket var ve bu paket içinde işverenin istihdam edeceği işçilerin 3 ay boyunca sigorta ve maaşlarını devlet yatırmakta. 2021 TL maaş ve 1.113 TL sigorta ve vergileri olmak üzere 3. 134 TL devletimiz karşılamış olacak. Devamında ki 9 ay boyunca devlet sigorta ve vergi ödemelerini yapacak. Bu sürede sadece çalıştırdığımız insanların maaşlarını ödeyeceğiz. İşe alınacak engellilere ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak, yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2 bin 712 TL olarak verilecek” dedi.

       Bu tarihi teşvikten yararlanın

İş dünyasına çağrıda bulunan RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu “ Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Sıkıntılı bir dönemde eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca kısa çalışma ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası fonundan ödenecek. Teşvikler konusunda odamızdan halkımız bilgi alabilir. Bu konularda halkımızı ve sanayicimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.

     İstihdama destek olmalıyız

2017 yılında istihdam seferberliğinde 1,5 milyon insanın iş sahibi olduğunu belirten RTSO Başkanı “ Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin, bu seferberliğe katılın ve bu istihdam teşviklerinden yararlanın. İşsiz vatandaşlarımızı işe alarak hem işsizlere umut, hem de kendi işinizi geliştirin. Dünün en çok kazananları, Türkiye ye yatırım yapanlar, Türkiye ye istihdam sağlayanlar oldu. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz” dedi.

      4562 İstihdam bekliyoruz

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu önceki yıl 3500 kişinin istihdam sağladığını bu yıl bu rakamın 4562 kişi olacağına inandıklarını söyleyerek” Bu fırsatı iş adamlarımızın kaçırmamasını diliyorum. Böyle bir şans kolay kolay gelmez, tüm iş dünyasının bu konuyu iyi değerlendirmesini bekliyorum” dedi.

       Kalifiye eleman için okul aldık

Hasan Kemal Yardımcı meslek lisesinin Ticaret Odası bünyesine geçtiğini belirten RTSO Başkanı “ Kalifiye eleman için meslek okulları önemli, bu nedenle bakanlık tüm illerde TOBB a birer okul verdi, bize de Hasan Kemal Yardımcı meslek lisesi verildi, bunun alt yapısı hazırlanıyor ve bu okullarda ilimizde gerekli meslek dersleri verilmesi için çalışacağız. Bizler için önemli olan kalifiye elemanlardır. Bu okulun yeniden düzenlenmesini sağlayacağız. Maalesef meslek okullarımızdan çıkan gençlerimiz pratikte iş yapmayı bilmiyorlar, dersler pratik yapılmalı” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE