• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Pide festivalinde pide yetmedi

-Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül ilk kez düzenledikleri festivalde büyük ilgi gördüklerini ve 3 bin pidenin 15 dakika da bittiğini söyledi.

Pide festivalinde pide yetmedi

RİZE: Derepazarı ilçesinde ilk kez düzenlenen Pide festivalinde halka dağıtılın 3 bin pide 15 dakika da bitti.

   Rize”nin Derepazarı ilçesinde birincisi düzenlenen Pide festivali renkli görüntülere sahne olu, İlçe stadında kurulan küçük fırında maharetli eller pide pişirdi, çeşitli ebatlarda yapılan pideler halka ikram edilirken 2,5 metre uzunluğunda ki pide ve büyük çaplı peynirli pide Rize valisi Erdoğan Bektaş,  Rize Milletvekili Hasan Karal , Çaykur Rizespor kulüp başkanı Hasan Kemal Yardımcı ve ilçe Belediye Başkanı Yakup Samangül pideleri keserek halka ikram ettiler.

     İzdiham yaşandı

Pide ve Didi dağıtımı sırasında reyonlara hücum eden vatandaşlar kendilerine ikram edilen Pideleri alabilmek için adeta birbirlerini ezdiler, reyonlara ulaşanlar 5 er 10 ar pide alarak reyondan uzaklaşırken 15 dakika da 3 bin pide dağıtımı bitti.

    Derepazarı belediye Başkanı Yakup Samangül yaptığı konuşmada “ Derepazarı pidesi ile meşhurdur ve ilçemizde her gün çeşitli yerlerden gelerek pide yemek isteyen vatandaşlarımız var.  Pide yapmak her kesin harcı değil, bunun özelliği içinde ve maharetli ellere bağlı,  dolgu alanı üzerinde yaptığımız proje ile pide geleneğimizi burada sürdüreceğiz. İlk kez geçen yıl düzenlemek istediğimiz festivalimiz darbe sürecine takıldı.  Bu geleneğinizi her yıl sürdüreceğiz” dedi.

    AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise festivallerin amaçlarının o bölgelerin tanıtımında katkısı olduğunu belirterek “ Çeşitli bölgelerin çeşitli etkinlikleri yapılmakta, Derepazarı ilçemiz ise pidesi ile meşhur, tadı yapımında, ilk kez düzenlenen bu festivalin gelenek haline getirilmesini diliyorum” dedi.

    Rize valisi Erdoğan Bektaş ise konuşmasında ilk kez düzenlenen festivalde ilginin büyük olduğunu belirterek” Bu tür etkinlikler ilçenin tanıtımında büyük katkı sağlamakta,  ilk etkinliklerde eksikler olabilir, görerek ve ders alarak bu gelenekleri sürdürmek gerek” dedi.

     Statüyüm ortasında kurulan sahnede yerel sanatçılar yer aldı, ünlü bestekar Sadettin Kaynak in ilçesi olan Derepazarı ilçesinde sahne alan eğitimci ve ses sanatçısı olan Ahmet Topal halk müziği ve Saadettin Kaynak”ın eserlerini seslendirdi.  Hülya Polat”ın da sahne aldığı festivalde halk sahada horon oynayarak gecenin tadını çıkardı.

 

       

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE