• 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Peker Açıkalın ve Rüzgar Erkoçlar Rize`ye geldi

Başrollerde yer aldıkları `Baba 1,5` filminin gösterimine katılmak üzere Rize`ye gelen Peker Açıkalın ve annesi Rizeli olan Rüzgar Erkoçlar, filmlerini Rizeli hayranlarıyla birlikte izlediler.

Peker Açıkalın ve Rüzgar Erkoçlar Rize`ye geldi

Turgay AYHAN

Deniz Denizciler’in yönettiği ve başrollerinde Peker Açıkalın ile Rüzgar Erkoçlar’ın yer aldığı “Baba 1,5” isimli sinema filmi, 14 Eylül 2018 tarihinde vizyona girdi.

Filmin başrol oyuncuları Peker Açıkalın ve Rüzgar Erkoçlar’ın, İstanbul ve Van illerinin ardından şehir turu kapsamın üçüncü durakları Rize oldu. Ünlü oyuncular Rize Sinevizyon Sinemasında sinema severlerle birlikte filmlerinin gösterimine katıldılar.

Film öncesinde sorularımızı yanıtlayan Peker Açıkalın, “Baba 1,5” filminin bir aile komedisi olduğunu söyleyerek, “Mafyatik bir film olduğu izlenimini yaratsa da, filmimizde mümkün olduğunca belden aşağı bir anlayış içine girmedik. Her şeye rağmen mafyanın hem kendi arasında yaşadığı çatışmayı, hem de aile motivasyonunu ekleyerek senaryomuz oluşturuldu. 4 Senaryomuz 4 ayda yazıldı. Bir ayda filmimizi çektik. Ağırlıklı olarak tiyatro oyuncusu isimlerden oluşan bir kadromuz var” dedi.

Peker Açıkalın: “Komedi yapmadığım bir film oldu”

Filmin kendisi için ayrı bir özelliğinin olduğunu söyleyen Peker Açıkalın, “Normalde drama eğitimi almış bir oyuncuyum. Komedi yapmadığım bir tarz film oldu. Bu filmde daha farklı bir oyunculuk sergiledim. Rüzgar benim Amerika’dan gelen oğlumu oynuyor. Bir benim, buçuk da Rüzgar oluyor. Ülkemizin içinde bulunduğu psikolojik ortamda amacımız izleyenlerin filmimizi beğenmesi, alkışlaması ve elimizi sıkıp çok beğendik demesidir” dedi.

“Küfür içeren filmler gişe yapıyor”

11 yıldır televizyon ekranlarında yer almadığını hatırlatan ve artık televizyon ekranının kendisine cazip gelmediğini söyleyerek Türkiye’de ne yazık ki küfür içeren filmlerin gişe yaptığını ifade eden Peker Açıkalın, “Burada bir çarpıklık var. Acaba biz mi doğru yapıyoruz, onlar mı yanlış yapıyor. Biz mi yanlış yapıyoruz, onlar mı doğru yapıyor bilemiyorum. Türkiye’de bu kadar televizyon kanalı varken, bir tana komedi dizisi olmayışının cevabını kim verecek? İnsanlar televizyonda komedi yapmadığı için sinemaya yöneliyor. Seyirci de gülme ihtiyacını gidermek için sinemaya gidiyor. Aile gidebilir, aile gidemeyebilir, çocuk gidebilir, çocuk gidemeyebilir. Biz onu ortalayarak bir film yapmak istedik” dedi.

“Ben bile iş bulmakta zorlanıyorum”

Açıkalın, “Eğer halkımız isyan edip, biz komedi dizisi istiyoruz. Bu yalı dizilerinden, aşk-meşkli, dedikodulu senaryolardan bıktık derlerse biz oyuncular olarak o kadar çok televizyonda komedi yapmak isteriz oyuncular olarak. Ama nedense bir çıkmaza girdi televizyonlar. Hep birbirini tekrar eden, birbirini kopyalayan dizi senaryoları var. Oyunculukla alakası olmayan ama bir sürü oyuncuyum diye geçinen castlar. Ama bu ülkede bu işe gönül vermiş, konservatuar okuyup, oyunculuk okumuş o kadar çok insanımız var ki, onlar ne yapacak? Onları da biraz düşünmek lazım. 37 senemi bu işe vermiş biri olarak söylüyorum ki, ben bile iş bulmakta zorlanıyorum bu piyasada. Bir de düşünün her sene konservatuarlardan yüzlerce oyuncu adayı da mezun oluyor. Önemli olan emeğe saygı duymaktır.” dedi.

“Rize’de film çekmek isterim”

Türkiye’nin birçok iline gitmesine rağmen bugüne kadar Rize’ye ilk kez geldiğini söyleyen Peker Açıkalın, “Harika bir iliniz var. Bunu bir kez de gözlerimle gördüm. İnşallah tekrar gelmeyi hatta söz verdik, Rize’de, Rize alaşımlı, illa laz komedisi yapmak zorunda değiliz ama buranın coğrafi ve sosyolojik yapısını, samimiyetini içeren bir film çekmek isterim."şeklinde konuştu.

Açıkalın, sadece İstanbul’da yapılan gala ile yetinmediklerini ve tıpkı Rize’de olduğu gibi Van’da da sinemaseverlerle bir araya geldiklerini söyleyerek, şehir turları kapsamında farklı illere olan ziyaretlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Rüzgar Erkoçlar: “Rize’ye ilk kez geldim. Bu da benim ayıbım”

Filmde sansasyonel sahnelerin olmadığını söyleyen Rüzgar Erkoçlar, “Maalesef malzeme verebileceğimiz bir durum yok. Sadece güzel bir aile komedisi yapmaya çalıştık. Seyircilerimizle birlikte izlediğimizde, aldığımız reaksiyonlardan başarılı bir iş ortaya koyduğumuzu hissediyoruz” dedi.

“Baba 1,5” filminin 2018 yılı içinde oynadığı üçüncü film olduğunu söyleyen Rüzgar Erkoçlar, “Hep bir komedi filminde olmak istiyordum. Peker Ağabeyin de olması önceliklerimden bir tanesiydi. Yapımcımız Demir Demir’i tanıyor olmam ve senaryoyu da beğendiğim için bu projede olmak istedim. İyi ki de olmuşum. Bu projede Peker Açıkalın’dan da çok şey öğrendim oyunculuk anlamında” dedi.

Annesi, Rize Merkeze bağlı İslampaşa Mahallesindeki Alan ailesinden olan ve buna rağmen ilk kez Rize’ye geldiğini söyleyen Rüzgar Erkoçlar, “Daha önce hiç gelmediğim için maalesef bu da benim ayıbım. Burada arazilerimiz de varmış ve hatta zengin olduğumu da öğrendim buraya geldiğimde” dedi.

20 yıldır oyunculuk yaptığını ve bunun yanı sıra müzikle ilgilenerek prodüktörlük ve DJ’lik de yaptığını belirten Rüzgar Erkoçlar, “Oyunculuğa 3 yıl kadar ara vermiştim. Doğru projeler gelmesini bekledim. 2018 yılına kısmetmiş. Bekledim bekledim bu yıl 3 tane sinema filmiyle geldim. İnşallah daha güzel projelerde daha yer almayı isterim” şeklinde konuştu.

Sinevizyon Sineması Sahibi Mustafa Tabak da, davetlerini kırmayıp Rize’ye gelen oyunculara teşekkür ederken ünlü oyuncular filmin ardından hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdikten sonra Rize’den ayrıldılar.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE