• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Özel zam yapsın biz çay satalım

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim özel sektör, çaya zam yapmamızı beklemesi yerine kendileri zam yapsın dedi.

Özel zam yapsın biz çay satalım

Mustafa BAYRAK

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ikinci sürgün döneminde 147 bin ton yaş çay yaprağı aldıklarını belirterek “  Günlük yaş çay alımlarımız 9 bin ton dolayında seyrediyor. Üreticimiz acele ettiği sürece özel sektör fiyat düşürecek. Biz üreticimizin tüm ürününü almaya talibiz ve her gün stoklarımızda 6- 7 bin ton çay bulunmakta” dedi.Kuru çay zammı ile ilgili konuşan Alim “ Özel sektör bizim zam yapmamızı bekliyor. Hatta Lipton bile bizden zam yapmamızı istedi. Çay satamadıklarını belirtti. Bende kendilerinden zam siz yapın, biz çay satalım. Bizden zam yapmamızı beklemeyin cevabını verdim. Özel zarar ediyor ise zam yapsın onları kimse engellemiyor” dedi.

RİZE: Çay işletmeleri Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, özel sektörün zam yapmasını engelleyecek her hangi bir sorun olmadığını söyledi.

Çay İşletmeleri Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim 2’inci sürgün döneminde 147 bin ton yaş çay yaprağı aldıklarını belirterek “ Günlük yaş çay alımlarımız 9 bin ton seviyesinde devam ediyor. Kontenjan günlük olarak değişiyor ve 16 kilodan 25 kiloya kadar çıkan bölgeler var. Biz üreticimizin tüm ürününe talibiz. Özel sektör ise fiyat düşüklüğü yapıyor. Üreticimiz maalesef ucuza çayını veriyor. Günlük işleme kapasitemiz dışında her gün 6-7 bin ton stok ile çalışıyoruz” dedi.

DİDİ’de düşüş söz konusu değil

DİDİ satışlarının normal seviyesinde seyir ettiğini belirten Alim, “ Üretimimiz belli ve bayilerimize hiçbir zaman eksiğimiz olmadı. DİDİ satışları normal seviyelerinde, Steviya bitkisi konusunda ise fidan dağıttığımız üreticilerimiz bahçeleri ile ilgilenmediği için yeterli verim alamadık. Stevia bitkisi ilgi ister ve yabancı otlardan temizlenmek ister. Üreticimiz çay fidanı gibi baktı ve maalesef istenilen verimi alamadık. Steviya fabrikası henüz tamamlanmadı ve tamamlandığında deneme üretimine geçeceğiz” dedi.

Özel zam yapsın

Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, “ Özel sektör neden bizim zam yapmamızı bekliyor. Serbest piyasa ve istedikleri fiyatta yaş çay alıyorlar. O halde zammı da kendileri yapsın. Bugüne kadar bizim zam yapmamızı beklediler ve çay satışlarını artırdılar. Şimdi de onlar zam yapsın biz çay satalım.  Hatta Lipton yetkilisi bana gelerek zam yapmamızı çay satamadıklarını söyledi. Bende kendisine siz zam yapın önünüzde engel yok, bu kez de siz zam yapın biz çay satalım dedim” diye belirtti.

Kuru çay satışlarımız normal seyrinde

Bölge bayilerini gezerek bayilerle toplantı yaptığını belirten Alim, “ Kuru çay satışlarımız şuan normal seyrinde devam ediyor. Erzurum’da bölge bayilerimiz ile toplandık ve kuru çay satışlarının artması ile ilgili bayilerimiz ile görüştük. Şu an satışlarımızda sorun yok” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE