• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Öz Gıda da 2 Genel Başkan yardımcısı

-HAK –İŞ Başkanı Mahmut Aslan Öz Gıda- İş sendikasının asıl görevlerinden birinin de 6 ay çalışan işçileri yıl boyu çalıştırmak için alternatifler üretmek olduğunu belirterek “ Çaykur da yeni iş kolları açmak için projeler yapmak gerek, Sendika olarak Çaykur un önünü açmak için işçilerimizin yıl boyu çalışmasını sağlamamız gerekiyor, bu konuda girişimler olmalı” dedi.

Öz Gıda da 2 Genel Başkan yardımcısı

   Mustafa BAYRAK

ANKARA: Öz Gıda –İş Sendikası 14 üncü Genel Kurulunu 252 delegenin katılımı ile Ankara Kızılcahamam Çam otel de gerçekleştirdi.

     Ankara Kızılcahamam Çam Otel de gerçekleştirilen 14 üncü Öz Gıda- İş Sendikası genel kurulunun toplam 262 delegesi bulunuyor, delegelerin 96 si ise Çaykur Çay fabrikalarında çalışan işçilerden oluşmakta.

     Çam Otel de gerçekleştirilen Kongreye Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Aslan, Genel Sekreter Osman Yıldız, MYK Başkanı Adem Ceylan, MYK Daire Başkanı Mehmet Ordukaya, TSE Başkanı Adem Şahin, TÜGİS Genel Sekreteri Kaan Sidar, Hak İş Genel Sekreteri eski Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Yıldız Holding Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İnce, Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, Öz Taşıma İş Genel başkanı Mustafa Toruntay, Öz Büro İş Genel Başkanı Abdulbakı Gülbaba ve Hak işe Bağlı tüm sendika başkanları katıldı.

      Kongre eski TRT Sanatçısı Emel ( Günay) Taşçıoğlu”nun sahne alması ile başladı,  birbirinden güzel türkülerin okunmasının ardından Divan seçimi için liste sunuldu.

    Divan seçiminde ise Divan Başkanlığını iki dönem Çorum Millet vekilliği yapan Agah Kafkas yaptı. Divan açılışı ve konuşmasının ardından konuşan Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahın”

Büyük kongrelerimiz hasret giderme ve sendikamızın organlarında görev alacak arkadaşlarımızı belirlemenin yanında kapsamlı bir muhasebe ve murakabe platformudur.

İşte bunun gereği olarak, 4 yılın hesabını vermek üzere huzurlarınızdayım. Şimdi sizlere, bize tevdi ettiğiniz 4 yıllık görev süresince yaptıklarımızı kısaca özetlemek istiyorum.

Öz Gıda İş olarak sürekli hedeflerimizin çıtasını yükselterek, mazeret yerine çözüm üreterek sendikamızı gıda iş kolunun en büyük sendikası yapmayı başardık.  Kerameti hiçbir zaman kendimizde görmeden, işin sırrının samimiyetle ve gayretle yaptığımız hizmetler olduğunun bilinciyle bir karınca gibi mütevazi çalıştık.  Değişimin öncülüğünü sürdürebilmenin, özünü koruyarak kendini sürekli yenilemekten geçtiği hakikatini unutmadan, hep ilk günkü heyecanla mücadele ettik.

Öz Gıda İş sendikası olarak ver­diğimiz sözleri, taahhütlerimizi ye­rine getirmeyi, Bütün işlerimizde dürüst olma­yı,  Adalet, hakkaniyet ve insaftan ayrılmamayı,  Gerektiği zaman kendi aleyhimize de olsa, doğruyu söylemekten çekinmemeyi,  Herkesle iyi geçinmeyi, riyadan ve göste­rişten sakınmayı,

Her işte ihlaslı ve iyi niyetli olmayı,  Bulunduğumuz makamları güç devşirme, kişisel mal ve servet yığma aracı olarak görmemeyi her zaman kendimize şiar edindik. Hayrın esas saadete erdireceğini, şer­rin ise, hüsrana uğratacağını, Yapılan en kü­çük hayrın da şerrin de karşılığı görülecektir emri mucibince yönetim olarak 4 yıllık faaliyetlerimizi; Hata yaptığımızda hemen hatamızdan dönüp tüm gücümüzle bir daha o hataya dönmeyerek, Ömrümüz boyunca esas büyük hesabı hesap günü geldiğinde rabbimize vereceğimizi bir an dahi aklımızdan çıkarmayarak yapmaya çalıştık. Başımızı her akşam yastığa koyduğumuzda, kendimizi hesaba çektik. Yaptıklarımızı gözden geçirdik, başladıklarımızı kontrol ettik. Yapacaklarımızı düşündük, yapamadıklarımızın muhasebesini yaptık.

Bu uzun, meşakkatli, sabır gerektiren yolculukta elbette yorulanlar oldu, çeşitli sebeplerle aramızdan ayrılanlar oldu. Bundan sonra da eğer bizim ülkemize, sendikamıza ve üyelerimizin hayrına olmayan en küçük bir tavrımızı, davranışımızı, icraatımızı, sözümüzü duyarsanız, yanlışımızı görürseniz bizi mutlaka ikaz edin ve gereğini yapın. Bu da bizim yönetim olarak sizin üzerinizdeki hakkımızdır” dedi.

Mevsimlik İşçi meselesinde ise henüz kayda değer adım atılmadı.

Birtakım kazanımlar elde edildi ama bunlar yetersiz.

5 ay 29 gün olan üst sınır, 9 ay 29 güne çıkarıldı.

Bu önemli bir adım. Belki bugün için bizi pek fazla rahatlatmıyor ama en azından önümüz açılmış oldu.

Başta Çaykur işçisi olmak üzere birçok yerde mevsimlik işçi arkadaşlarımızın problemleri devam ediyor. Yasayla çalışma süreleri sınırlandırılmış vaziyette, fakat çalışmadıkları süre zarfında işsiz kabul edilmiyorlar. Ücretlerinden işsizlik fonu için kesinti yapılıyor ama iş akdi askıya alındığında, kendi kesintileri ile biriken işsizlik fonundan bir kuruş faydalanamıyorlar.

Mevsimlik işçi arkadaşlarımız ömür boyu çalışsa da emekli olamıyor. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir adaletsizlik var” dedi.


     Proje üretin

-HAK –İŞ Başkanı Mahmut Aslan Öz Gıda- İş sendikasının asıl görevlerinden birinin de 6 ay çalışan işçileri yıl boyu çalıştırmak için alternatifler üretmek olduğunu belirterek “ Çaykur da yeni iş kolları açmak için projeler yapmak gerek, Sendika olarak Çaykur un önünü açmak için işçilerimizin yıl boyu çalışmasını sağlamamız gerekiyor, bu konuda girişimler olmalı. Sendika olarak işçilerin yıl boyu çalışmasını sağlayacak Çay a alternatif sanayi tesisi kurulmasını sağlamalısınız, bu konuda sendika olarak sizlere büyük görev düşüyor. İşçilerin 180 gün yerine 365 gün çalışmasını sağlamak için yeni iş alanları gerek” dedi.

        İki Rizeli Genel Başkan Yardımcısı

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi, daha önce Genel Başkan Yardımcılığını yürüten Tevfik Hançeroğlu ile birlikte bu kez Karadeniz Bölge sorumlusu Sultan Murat Karadağ da yönetime girerek Genel Başkan yardımcılığı görevini aldı. Öz Gıda İş Sendikası 4 Genel Başkan yardımcısından ikisi Rizeli olmuşu oldu.

    Rize den 3 otobüs ile Ankara Kızılcahamam a giden delegeler Rize’ye döndü.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE