• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Öz Gıda-İş`te Karadağ Yeniden Aday

Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, 7 Temmuz tarihinde yapılacak kongrede yeniden aday olduğunu belirtti.

Öz Gıda-İş`te Karadağ Yeniden Aday

 Turgay AYHAN

Şube olarak sorumluluğu ağır olan bir göreve 7 Temmuz Cumartesi günü Ramada Plaza’da yapılacak kongre ile yeniden aday olduğunu ifade eden Karadağ, “Bugüne kadar işçi kardeşlerimiz için yaptıklarımız ortadadır. Yeni dönemde de belirleyeceğimiz ekip ile daha iyi işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Kongremizin sendikamıza, emekçi kardeşlerimize, Çaykur’a ve Doğu Karadeniz Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Göreve geldikleri günlerde işçilerin sorunlarıyla ile ilgili eylem planı oluşturduklarını hatırlatan Karadağ, “Öncelikle emekçi kardeşlerimizin sosyal ihtiyaçları olan dinlenme odalarına, yemekhanelere, soyunma odalarına, çalışma yerlerine masa, sandalye, oturma grubu ve klima gibi birçok yenilikler yapılmıştır” dedi.

120 günden 180 güne

Daima hedeflerinin 5620 sayılı kanunun kaldırılması ve işçilerin 150 gün ve üzeri çalışmasının önünün açılması olduğunu hatırlatan Karadağ, “Sonuca ulaşmak için verilen mücadelelerin ardından önce 5620 sayılı kanun Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hükümetimiz tarafından kaldırılmış ve 9 ay 29 güne kadar kurumların ihtiyacı halinde mevsimlik işçilerin çalışmasının önü açılmıştır. Çaykur işçilerimiz için de 120 gün olan çalışma süreci bu yıl 180 gün çıkartılarak ilgili protokol imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Böylece yıllardır çalışma dengesini bozan, adaletsizlik yaratan çalışma düzeni yerine bütün emekçilerin eşit şartlarda ve eşit zaman aralığında çalıştığı bir düzene geçilmiş bulunmaktadır” dedi.

Yüzde 50'nin üzerinde zam

Mevsimlik işçilerin iş akidlerin askıda bulunduğu süre içinde İşkur imkanlarından faydalanabilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Karadağ şunları söyledi: “Görevde bulunduğumuz süre içinde ikisi Çaykur ve ikisi Çaysan’da olmak üzere dört toplu iş sözleşmesi imzaladık. Ücretlerde iki dönemi kapsayan yüzde 50’nin üzerinde zam oranları yapılmıştır. Ayrıca bir ilk olan kampanya primi de işçi kardeşlerimize kazandırılmıştır.”

Karadağ sosyal anlamda işçiler için yaptıklarını sıralayarak şunlar belirtti; “Her hafta düzenlediğimiz ve yine bir ilk olan üye buluşma toplantılarıyla emekçi kardeşlerimizle sendikamız arasında kaynaşmayı sağladık. Yöremizdeki birçok işyerinde üyelerimize özel indirim anlaşmaları yaptık. Yeni dönemde de bunlara benzer çalışmalarımızla üyelerimize hem sosyal, hem ekonomik anlamdaki kazanımlarımıza devam edeceğiz”

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE