• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Okan Buruk “ Fark atabilirdik”

Buruk, `Bizim için önemli bir karşılaşmaydı. Oyucularımıza da bunu söylemiştim.  Bugün iyi savunma bize maçı kazandıracaktı. Çünkü kampı iyi geçirdik. Geçen haftayı iyi geçirdik yani antrenmanlardaki performansa baktığımızda bugün bu maçta çok ümitliydik." dedi

Okan Buruk “ Fark atabilirdik”

Buruk, 'Çok iyi ve çok değişken bir takım uzun zamandır ilk defa Jagne’siz oynadılar. Bunun zaman zaman eksikliğini yaşadılar son bitiricilik anlamında. Bugün bizim için Jagne’nin olması bizim için bir avantajdı. Maça baktığımızda pozisyonlarda verdik. Ama çok net pozisyonları da kaçırdığımız oldu. Yani daha fazla da gol atabilirdik. Rakip üzerinden maçı 2-0 yapabilseydik belki çok daha rahat bir maç bizim için geçebilirdi” dedi.

Yeniler katkı sağlar

Buruk “ Yeni gelen arkadaşlarımız yavaş yavaş katılıyor. Bugün onlara daha kısa süreler verdik. Onlar da bu takım için çok değerli olacak çok değerli olacak. Bugün sahada mücadele eden bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum. Kulübedeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle bizi buruda bu soğukta destekleyen Rizespor taraftarına teşekkür ediyorum. Onların bizim yanımızda olması 90 dakika o coşkuyu sürdürmeleri ve onları duymak çok güzeldi. İnşallah önümüzdeki hafta kendi sahamızda da aynı ortamı yaratıp inşallah bir üç puan daha alıp özellikle küme düşme hattından uzaklaşmak istiyoruz” dedi.

Oyun sonrası girmek zordur

 Teknik Direktör Okan Buruk “Özellikle oyuna sonradan girmek zordur. En hazır oyuncuyu bile sonradan oyuna soksanız zaman zaman üst üste sprint attığında zorlanır. Maça başladığınızda daha sizin için daha kolay geçer maç. Ama maça sonradan girmek 20 dakikalık periyotta girmek üst üste deparlar atmak bu bazen en hazır oyuncuyu bile zorlayabilir.  Aatif özellikle topun bizde kalması adına iyi bir maç sergiledi. Uzun zamandır oynamadı. Maça adapte olmak da kolay değil. Böylesi stresli maçları oynamak da kolay değil. Aynı şekilde Koumar’da maça ilk defa girdi. Muhammed iki gün önce katılmıştı kendisini orta sahada değerlendirdik. O da defansta bize katkı verdi. Psikolojik anlamda Aatif’ın bize katılması hem bize hem takıma hem de şehre güven verdi. Kaliteli oyuncular, büzü güçlendiriyor. Her yeni gelen oyuncu psikolojik anlamda takımımızı daha bir değer katıyor. Bu anlamda inşallah bir iki oyuncu daha kadromuza katacağız” dedi.

Öne geçmemiz önemli

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk “Biz öne geçtiğimiz bizim için en önemli. 1-0’ı yakalamak bizim için önemli oldu. Açıkçası bunu uzun zamandır yakalayamıyorduk.  O yüzden bugün 1-0 öne geçmeyi de iyi yaptık. Öne geçmek psikolojik anlamda da insanı güçlendiriyor. Son 5-6 maçlarda baktığımızda geriye olan takımdık.  Rakipleri yakalayan ya da yakalayamayan takım oluyorduk. Bugün öne geçmek bizi psikolojik anlamda güçlendirdi. Tabi önde topu tutabilmek yani Kasımpaşa risk alabilen bir takım. Biz o riski doğru değerlendirebilseydik aslında o ikinci yarının son bölümde 3-4 tane daha rakip kalede çok ciddi tehlikeler yaratabilirdik. Son pasları atıp çıkamadık. Forvet anlamında bakacağız. Elimizdeki oyunculara güveniyoruz. Bize uygun bir oyuncu olursa o zaman kararımızı son haftaya bırakacağız” dedi.

            

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE