• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Öğrencilerimize kavuşmayı arzuluyoruz

-RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman Pandemi sürecinin bitmesini arzuladıklarını belirterek “ Bizim de tek arzumuz öğrencilerimize kavuşmak, bu sürecin sağlıklı bitmesi ve eğitim ve öğretimin başlaması en büyük arzumuz” dedi.

Öğrencilerimize kavuşmayı arzuluyoruz

      Doğancan İLEK
RİZE: RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman yaşanan salgın sürecinin bir an önce bitmesini arzuladıklarını belirtti.

    Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Öğrenciler Üniversitelerin can suyu olduğunu kaydederek, “Bizde öğrencilerin üniversitemizin sıralarına, amfilerine, kütüphanelerine, laboratuvarlarına kavuşma arzusu gibi Üniversitedeki bütün hocalarımız bizde öğrencilerimize biran önce kavuşmayı arzu ediyoruz. Takdir edersiniz ki bir salgın süreci yaşanıyor. Sağlık her şeyin başında geliyor. Önceliği sağlığa vererek bütün düzenlemelerimizi ona göre yapıyoruz. Sağlık bakanlığı Bilim Kurulu var. Bu kurulun görüşleri ve YÖK’ ün görüşleri burada önemli. Onların görüşleri çerçevesinde Üniversite olarak bu süreçte adımlarımızı atıyoruz. Gönül ister ki bizde biran önce öğrencilerle buluşalım. Bu süreci belirleyecek olan sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve YÖK’ tur. Salgının gidişatına göre onlarda karar verecek. Umarım salgın geriye doğru gider. Ülkemizde aşı çalışmaları da iyi gidiyor. İnşallah bizde öğrencilerimize biran önce kavuşuruz” dedi

Rektör Karaman, Bu süreci uzaktan eğitim ile yürüttüklerini kaydederek, “Bu sene uzaktan eğitime canlı dersler kararı aldık. Tüm hocalarımız eş zamanlı olarak derslerini yapıyorlar. Biz ders programlarını ilan ettik. Her dersin hangi gün hangi saatte olacağını açıkladık. Öğrencilerle hoca aynı anda sanal ortamda derse başlıyorlar. Hoca ile öğrenci karşılıklı olarak bu dersi işliyorlar. Bende haftada 2-3 saat derslere giriyorum.  Canlı bir şekilde öğrenci soru sorabiliyor. Hoca öğrenciye soru sorabiliyor. Dolayısıyla sınıf ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Onun için de canlı ders olmasını arzu ettik. Geçen yıl bazı dersler canlı oldu. Ama bu seze bütün derslerimiz canlı oluyor. Uzaktan eğitim açısından bir dezavantajdır. Amacımız bu dezavantajlı durumu ne kadar azaltırız. Ne kadar eğitim öğretimi kaliteli noktaya getiririz diye çabalıyoruz. Ne kadar iyi yaparsak yapalım canlı uzaktan eğitimi sınıf ortamındaki eğitim gibi olmuyor. Bu durum sadece Türkiye’de böyle değil,  Dünyadaki diğer üniversitelerde de durum böyledir. Umarım salgın azalır, Üniversitemizde öğrencilerle birlikte oluruz” dedi.

Uzaktan eğitim yüz yüze eğitim gibi olmaz, aynı kalitede olmayacağını ifade eden rektör Karaman, “Hangi araçları kullanırsanız kullanın, ne kadar gayret sarf ederseniz edin bu durum değişmez. Sınıf ortamında sadece hoca öğrenci ilişkisi yok, değişik sosyalleşmeler yaşanır. Bu nedenle uzaktan eğitim dezavantajlıdır. Bizim istediğimiz bu sürecin uzu n olmamasıdır. Bu durum kısa olursa tölere edilebilir bir durumdur. Bütün vatandaşlarımız kurallara uyarsa bu süreç o kadar kısa sürer” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE