• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Neredeyse kendi kalemize gol atmadığımız kaldı

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor karşısında savunmada çok hata yaptıklarını söyleyerek, Neredeyse kendi kalemize gol atmadığımız kaldı. Bir ara ondan da korktum” dedi.

Neredeyse kendi kalemize gol atmadığımız kaldı

Turgay AYHAN

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Okan Buruk, maçın ardından yaptığı açıklamada, kendileri için hayati değeri olan bir maçta bekleneni karşılayamadıklarını söyledi.

Maça iyi başladıklarını söyleyen Buruk, “Kazanmak için her şeyi yapacaktık. İlk 20 dakikada golü bulabilirdik. Net pozisyonlar kaçırdık. Rakibi kalemize getirmedik. 30. dakikadan sonra ise hata yaparak çok top kaybettik. Oyunun boyu uzadı. Rakip üzerimize geldi ve kenar ortasından gol yedik. İlk yarıya geride girmek dezavantaj oldu." dedi.

İkinci yarıya penaltı atışı ile başlayıp bu şansı değerlendiremediklerini söyleyen Buruk, şunları söyledi: "İki takım da çok fazla pozisyona girdi ve ardından yaptığımız baskı ile 1-1'i yakaladık. Maçın devamında bizim ve rakibin net pozisyonları vardı. Kazanmak istiyorduk. Beraberlikten memnun değilim elbette. Taraftarımıza galibiyet tattırmak istiyorduk. Üzerimizde kazanamama baskısı var. Savunmada çok hata yapıyoruz. Neredeyse kendi kalemize gol atmadığımız kaldı. Bir ara ondan da korktum. Kendi kalecimize pas verirken zorluk yaşadık. Açıkçası her iki takım açısından da takım savunmasının iyi yapılmadığı bir maç oldu. Sergen hoca da, ben de herhalde savunmalarımızdan memnun değilizdir. Üst sıralarla aramızda çok fark yok ama kazanmamız gereken bir maçtı. Ama ne yazık ki kazanamadık kaybedebilirdik de. Yine üç puanı hanemize yazdıramadık. Bugün kazansaydık çok daha güzel olacaktı." dedi.

Kulübeden gelen oyunculardan beklenen katkıyı alamadığı belirten Buruk, “Oyuna direkt katkıda bulunan, kulübeden gelen oyuncu sayısında sıkıntı yaşıyoruz. Kadro yapısı ile ilgili problemlerimizin olduğunu zaten söylüyorduk ve bunun herkes farkında. Devre arasında takımımıza kaliteli diyebileceğimiz isimleri katmamız gerekiyor. Yönetimle bu konuda hem fikiriz ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunu da elbette kulübümüzü zora sokmayacak şekilde yapacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Buruk ilk devrenin bitimine bir hafta kaldığını ve alınacak bir üç puanın daha bulunduğunu söyleyerek, Trabzonspor maçından 3 puan almaya çalışacaklarını ve devre arasına 15 puanla girmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE