• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Muhtarlık önem kazandı

Rize Valisi Kemal Çeber 31 Mart yerel seçimlerinde Muhtar adaylarının ön plana çıktığını söyledi.

Muhtarlık önem kazandı

Rize Valisi Kemal Çeber il genelinde 1332 Muhtar aday adayı olduğunu belirterek “ Muhtarlık seçimlerine büyük ilgi var, bizim endişemiz muhtarlık seçimlerinde sorun çıkması, bu konuda tüm ilçe kaymakamlıkları uyarıldı, Düzeni bozan Muhtar olsa bile muhtarlığı elinden alınacak” dedi.

    Mustafa BAYRAK

RİZE: 31 Mart yerel seçimleri öncesi basının karşısına geçen Rize Valisi Kemal Çeber seçimlerle ilgili siyasi parti ve adayları uyardı.

     Valilik Toplantı salonunda vali yardımcısı, İl Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı ile birlikte seçimlerle ilgili alınan tedbirleri açıklayan Rize Valisi Kemal Çeber 31 Mart yerel seçimleri öncesi yüksek seçim kurulunun aldığı kararlar gereğince seçim günü elektrik kesintisi olan yerlerde jeneratör takviyesi yapılacağını belirterek “ Tüm kurumlarımız ile yaptığımız toplantılarda bazı tedbirler aldık ve buz tedbirlerimizi siyasi partilerimiz, kaymakamlarımız ile paylaştık” dedi.

    Sosyal medyada dikkatli olunmalı

Adayların veya aday adaylarının sosyal medyada paylaşımlarına dikkat etmeleri gerektiğini belirten Çeber” Sosyal medya yakın takibe alındı. 18 yaşından küçük çocukların seçimlere dahil edilmemesi gerek, bu konuda duyurularımız oldu. Mitingler ve çeşitli toplantılar mutlaka bildirilmeli ve izinler alınmalı. Ayrıca seçim günü kesinlikle içki satışı yasak ve ayrıca Duron ve İha lar kullanılmayacak” dedi.

      Çok fazla aday var

Seçimlerin daha çok muhtarlık seçimlerine doğru ağırlık olduğunu belirten Çeber 924 Mahalle ve köy muhtarlıklarına 1332 aday adayı olduğunu belirterek “ Bazı yerlerde 8 aday adayı var, bu da muhtarlıklara büyük ilgi olduğunu göstermekte. Muhtarlık seçimlerinin ön plana çıkacağı bu seçimlerde vatandaşlarımızın dikkatli olması gerek,  hassasiyeti yüksek bir seçim ve aday adaylarının ilkeli bir seçime gitmelerini istiyoruz. Ülke genelinde bu seçimler öncesi 80 olay meydana geldi. Bu da muhtarlık seçimlerinin daha duyarlılığını ortaya çıkarmakta. Kamu düzenini bozacak davranışlardan kaçınılmalı, muhtarlık seçimlerinde muhtar dahi olsa kamu düzenini bozan kişinin muhtarlığı elinden alınacaktır” dedi.

        Nüfus hareketi oldu

Rize Valisi Kemal Çeber Rize de normal aylarda 1500 dolayında olan Nüfus hareketinin 9 bin seviyesine çıktığını belirterek” Rize de toplam 264 bin 422 kişi 1049 sandık ta oy kullanacak. Rize merkez de 558 sandık bölgesi bulunmakta,  il merkezi polis bölgesinde 67 bin 952 seçmen, Jandarma bölgesinde ise 32 bin 318 seçmen bulunmakta  toplam il merkezi sandık sayısı ise 351, ilçelerimizde ise 164 bin 152 seçmen 698 sandık ta oy kullanacak” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE