• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Muhtarın kurnazlığı

-Taşpinar muhtarı Ramazan Tüysüz “ Kimse arazisinden yol vermek istemiyor, bende onların gitmesini bekledim, gittikten sonra makine ile araziye girerek köy yolunu yaptım, Kadınlar sırtlarında yük taşıyordu, yapılmış yola artık kimse itiraz edemez” dedi.

Muhtarın kurnazlığı

RİZE: Taşpinar köyünde yol yapmak isteyen muhtara tepki koyan arazi sahiplerine kızan muhtar Ramazan Tüysüz pusuya yatarak arazı sahiplerinin gitmesinin ardından yol çalışmasını tamamladı.

Özel bir şirketten kiraladığı iş makinasıyla gündüz yol yapımına başlayan muhtara arazi sahiplerinden bir kaçı tepki gösterdi. Tepkilere dayanamayan muhtar Ramazan Tüysüz yol yapımını yarıda bırakmak zorunda kaldı. Operatöre ‘iş makinasını yıka da git’ diyen muhtar bölgede bulunan bir kulübede saatlerce bekledi. Operatör ile pusuya yatan muhtar Tüysüz arazisinden yol geçmesine izin vermeyen vatandaşların bölgeden çekilmesiyle işe koyuldu. Mahallenin başına ve sonuna gözlemci yerleştiren muhtar, operatörle birlikte iş makinesine çıkarak kolları sıvadı. Saatlerce süren gece operasyonun ardından mahalle yola kavuştu.

Mahalle sakinlerinin yolu olmadığı için huzursuz olduğunu ve herkesten arazisinden yol geçmesi için tek tek konuşarak izin istediğini dile getiren Mahalle Muhtarı Ramazan Tüysüz “Seçildiğimiz zaman geldik baktık burada komşularımız çok huzursuz. Ceset torbalarıyla hastalarını taşıyorlar. 3 ay boyunca bu yolun başında oturdum düşündüm. Herkesle en ince ayrıntısına kadar konuştum, eşimle, çocuğumla evlerine gittim. Hiçbir verim alamadım. Baktım ki mahallenin kadınları hep arkamda, bana  ‘Bize yol yap’ diyorlar. Düşündüm, baktım, biri arazi veriyor diğeri vermiyor. Yaptım bir güzel plan. Makinayı yıkadım. İnsanlar baktı ki bu makinayı yıkadı daha çalıştırmayacak. Operatöre de sende yıkadıktan sonra git dedim. İlerde bir kulübe var o kulübenin içerisine yattım, bekledim. Operatörü de çağırdım. Sordu bana abi ne planlıyorsun. Dedim ‘Bak biz bu yolu alacağız. Bizim ağamız Tayyip Erdoğan diyor ki ‘Bir gece ansızın gelebiliriz. Yapalım mı dedim böyle bir şey’ dedim. O da ‘Abi sen bana söyle başlayalım’ dedi. Yatsı ezanı okudu vermeyen herkes gitti. Bir adam yolun başına bir adam sonuna koyduk, bindik makinaya. Bir 10 dakika bir 10 dakika diye diye saat 2.30’da bitti” dedi.

‘Operatöre kaç dedim, bende kaçtım’

Gece operasyonun ardından arazi vermeyen komşularının köye doğru geldiğinin haberini aldığını ve operatörle birlikte kaçtıklarını dile getiren Muhtar Tüysüz “Bıraktık çıktık yukarıya dedik ki herkes kaçsın. Her taraftan haber gelmeye başladı biri geliyor, öbürü geliyor diye. Döndüm operatöre ‘Sen yarın gelme buraya, merkezde buluşuruz’ dedim, kaçtım. Ertesi gün dedim ki köylümü bırakmayayım geleyim köye baktım ki yol 10 numara, o eski insanlar gitmiş, daha değişik insanlar gelmiş. Arabaları kapılarının önünde.’ Selamın Aleyküm’ dedim baktım dünkü ile bugün arasında baya bir fark var. Dedim ‘burası beton olacak’ daha da yaklaştılar bana. Öyle bir dolaştık, iki dolaştık, Allaha şükür bitti” şeklinde konuştu.

 ‘Yıllarca hastalarımızı ceset torbasıyla çıkardık’

Komşuları arazisinden yolun geçmediğine izin vermediği için evlerinin yıllarca yolsuz kaldığını ve hastalarını ceset torbaları ile zor koşullardan geçerek taşıdıklarını dile getiren Abdülkadir Kalkavan isimli mahalle sakini “Allah muhtarımızdan razı olsun. O olmasaydı bu vaziyet olmazdı. Aşağı yukarı 20 senedir buradan aşağıya yol istiyoruz. Bir tane arkadaşımız vardı, yol vermiyordu. ‘Etme, yapma’ dedik olmadı. Neyse şimdi geçtik orayı” dedi.

‘Yol medeniyettir’

Muhtarın gece vakti özel kiraladığı iş makinesiyle araziye girerek risk aldığını dile getiren İsmail Tüysüz isimli bir başka mahalle sakini ise “Gece baktım muhtarımız yol vurmuş buraya. Yol medeniyettir, yol olmayan bir yere kanun, medeniyet gitmez. Ben de bir tırcıyım, muhtarı destekledik, izin verdik yaptı. Muhtarımız risk aldı, gecenin 12’sinde özel makine tuttu getirdi buraya. Gece o makinayı buraya getirmeseydi bu sorunu aşamayacaktık ‘ dedi.

Başta karşıydı, şimdi minnettar

İlk önce yol yapılamasına izin vermeyenlerden biri olan Mehmet Tüysüz şimdi muhtara minnettar olduklarını dile getirerek “Önce izin vermedim ama dinlemediği için de Allah razı olsun muhtardan. Benim burada evim yok, sadece arazim var. Ben İstanbul’daydım, muhtar gece vurmuş gitmiş oraları” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE