• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Motosiklet tutkunları Ata huzurunda

8. Artvin Motosiklet Festivali İçin Motor Tutkunları Atatepe’ye Çıktılar

Motosiklet tutkunları Ata huzurunda

Hayati Akbaş

ARTVİN-Kafkasör Yaylası’nda, Artvin Motosiklet Spor Kulübü tarafından düzenlenen 8. Artvin Motosiklet Festivali coşku içerisinde gerçekleştirildi. Bu yılda festivale ilgi olukça yoğun olurken motor tutkunları Atatepe’ye çıkarak burada toplu olarak fotoğraf çekiminde bulundular.

Artvin Motosiklet Spor Kulübü tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Motosiklet festivali yine yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası’nda Çadır Kampı'nda düzenlenen ve üç gün süren festivale Artvin, İzmir, Ankara, İstanbul,  Antalya, Erzurum, Erzincan, Çanakkale, Siirt, Elazığ, Samsun, Trabzon ve Rize illeri başta olmak üzere festivale yaklaşık 250 motorcu katıldı.

Festivalin ilk günü motosiklet tutkunlarının kortej geçişiyle başlamıştı. Festivalin ikinci günü etkinlikleri Atatepe’ye çıkış ile başladı. Çok sayıda motosiklet tutkunu Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelini ziyaret ettiler. Ziyaretin ardından Atatepe’den inen motor tutkunları Kafkasör Yaylası’nda bulunan kamp alanına hareket ederek burada etkinlikleri gerçekleştirdiler.

Üç gün süren festivalle gelen misafirler en çok Artvin Motosiklet kulübü üyelerinin misafirperverliğinden memnuniyetini dile getirdiler. Öte yandan ise Artvin’in ve Kafkasör yaylasından etkilendiklerini ifade ettiler.

Artvin Motosiklet Kulübü Başkanı Erhan Gazihan, “Artvin Motosiklet Festivali’nin bu yıl 8’ncisini yaptıklarını söyledi.  Festivale katılımın üst seviyede olduğunu kaydeden Gazihan, “ Festivalimize ülkemizin 7 bölgesinden 250 civarında motosiklet tutkunu katıldı. Elazığ’dan, Siirt’ten, İstanbul’dan, Ankara’dan, Trabzon’dan, Erzincan’dan, Erzurum’dan, Antalya’dan hemen hemen Türkiye’nin pek çok ilinden katılım oldu” dedi.

Artvin’de eşsiz bir doğa olduğunu kaydeden Gazihan, kentin topografyasının motosiklet tutkunlarının ilgisini çektiğini belirterek, “ Amacımız dostluk, arkadaşlık ve kamp ortamında motor tutkunlarını bir araya getirmek. Bunun yanı sıra trafikte motosikletin motorlu araçlar arasında kabul görmemesi nedeniyle bu konuya dikkat çekmek istiyoruz. Motosikletinde trafikte var olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.”

Türkiye’nin her yerinden insanları Artvin’de konuk etmekten mutluluk duyduklarını anlatan Gazihan, bu kişilerin gittikleri yerlerde şehrin tanıtımı noktası gönüllü turizm elçiliği yaptığını ifade etti.

Etkinlikler kapsamında şehit şehir turu yaparak Türkiye’nin en büyük Atatürk Heykelini ziyaret ettiklerini kaydeden Gazihan, Kafkasör Yaylası’nda kamp alanında düzenlenen yarışma ve konserlerle eğlenceli vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Gazihan, bu motosiklet festivalinin her yıl Kafkasör Yaylası’nda düzenlendiğini belirterek, “Burası şehir merkezine 8 kilometre. Yollarımız iyi herkes rahatlıkla ulaşabiliyor. Kamp alanımızda herkes çadırlarını kuruyor. Şehrin gürültü ve stresinden uzak, fauna ve florayı aynı anda yaşama imkanına sahip oluyor inşalarımız. Dostluklar kuruluyor. İnsanlar kültürünü birlikte konuşuyorlar ” diye konuştu.

Festival gecede konserlerle devam ederken, son gün ise ilimiz farklı bölgelerine geziler düzenlendi. 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE