• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Millet her şeyi görüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı vatandaşın eleştirilerde haklı olduğunu sandığa giderken karar vereceğini söyledi

Millet her şeyi görüyor

Cumhur ittifakı ve Millet ittifakını vatandaşın gördüğünü söyleyen Yazıcı “ 17 yıldır iktidarda olan Recep Tayip Erdoğan ve onun ittifakı Cumhur ittifakının kiminle olduğunu bilen milletimiz var, Birde ne olduğu belli olmayan toplama bir Millet ittifakı var, halk bunları da tanıyor, bunun öncesinde ülkede yaşananlara halkımız yakinen şahit, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkede kurulan Başkanlık sisteminde halk kendi iradesini kullandı” dedi.

     Mustafa BAYRAK

RİZE: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı seçimlerden 2 gün önce Basın mensupları ile yaptığı sohbet toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

      AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı Ziraat Çay Bahçesi Çayla isimli yerde sabah kahvaltısında gazeteciler ile bir araya geldi. Yazıcı kahvaltı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada 5-6 ilde görevli olduğunu ağırlıklı olarak Rize de bulunduğunu belirterek “ Sistem değişikliğinin gerçekleştiği ülkemizde 24 Haziran da yapılan seçimler sonrasında ilk kez bir yerel seçim yapılıyor. 1876 yılından bugüne uygulanan sistem değişti. Tabii bu süreci hızlandıran en önemli unsur 15 Temmuz da yaşanan darbe girişimi oldu. Darbe girişimi sonrası ülkede Başkanlık sistemine daha çok ihtiyaç duyuldu. MHP ile girdiğimiz seçimlerde tek başımıza yeterli gücümüz olmaması nedeniyle MHP nin desteği ile Başkanlık sistemi getirildi” dedi.

           Milletten kopmadık

Yazıcı Açıklamasında 17 yıldır iktidarda olduklarını belirterek “ Bu süre içinde ülkemizde birçok yeniliklere imza attık, ama milletten asla kopmadık. Tabii her şeyi hallettik diyemeyiz, elbette eksiklerimiz var. Beklentiler var, ekonomik sıkıntılar çok, ancak bu konuda tecrübeliyiz. Zorlukların üzerinden gelebilecek tecrübeye sahibiz, vatandaşımız eleştirilere haklıdır sandığa giderken kararını verecek. Bu seçimler Türkiye açısından önemli” dedi.

      Hedefleri Recep Tayip Erdoğan

Karşılarında bulunan ittifakın tek hedefinin Recep Tayip Erdoğan i devirmek olduğunu belirten Yazıcı “ İttifak toplama bir ittifak içinde her türden insan var, Bu ülkeye ne katkıları olduğunu sormak gerek, hanı anlayacağımız bir dilde projeleri ile gelen bir ittifak olsa veya bir siyasetçi olsa bunu anlamak kolay, bir hedefleri yok, bir projeleri yok, bunların tek amacı projeleri ve hedefi olan Recep Tayip Erdoğan in gücünü azaltmak. Bunların işi yıkım üzerinde çalışmak” dedi.

         Türkiye doğru bir yerde duruyor

Yazıcı açıklamasında Türkiye’nin doğru bir yerde yer aldığını belirterek “ Çanakkale şehitlerini andığımız bu günlerde Zelanda da cami kurşunlanıyor, ABD nin Suriye politikaları değişiyor, İsrail Gazre de sivilleri bombalıyor. Ülke olarak güçlü olmak zorundayız. Seçimler demokrasinin gereğidir, iki parti Cumhur ittifakını oluştururken tüm partiler bir araya gelerek Cumhur ittifakı dediler, bunları halkımız iyi tanıyor. Biz bunları anlatmaya gerek bile duymuyoruz. Siyasi rekabet rasyonel üzerinde olmuş malıdır” dedi.

         31 Mart yerel seçimlerinde küçük fotoğrafa bakılmaması gerektiğini belirten Yazıcı “ Kişisel hesaplar ülke hesaplarının altında kalmalı, Rize de 18 Belediyenin tamamını alacağımıza inanıyorum. Çay da organik e geçilmesine sonuna kadar desteğim. Organik tarım bölge için önemli” dedi.

 

     

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE