• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Medya temsilcileri mutlu ayrıldı

Rize Valisi Erdoğan Bektaş Medya temsilcilerini Rize"de ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu belirterek " Çok güzel bir organizasyon emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Medya temsilcileri mutlu ayrıldı

RİZE:7-9 Tarihleri arasında Rize”de bir araya gelen Yerel Medya temsilcileri Rize”de tarihi ve turistik yerleri gezme fırsatı buldu.

    Rize Turizm ve Tanıtma Derneği ile Karadeniz Gazeteciler Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Yerel Medya buluşması 7 Nisan tarihinde Rize”de gerçekleşti.

   Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile gerçekleştirilen Programa ülkenin 7 ayrı bölgesinden Federasyon Başkanları ile il dernek başkanları katıldı. Eşli katılımın ikinci gününde Zil kale, Şen yuva tarihi taş köprü, Par şelalesi ve Ayder gezildi.

    Zil kalede bol bol resimler çeken medya temsilcileri Zil kaleyi oldukça ilginç bulduklarını tarihi köprülerin 1400 lü yıllarda öğrenmesi ile hayretlerini gizleyemediler.

   Zil Kalede ilçe kaymakamı ile bir araya gelen Medya temsilcileri zil kale tarihi hakkında bilgiler aldıktan sonra Ayder yolu üzerinde bulunan ve 2700 metre yaya yürüyüşünün ardından Tar şelalesine ulaştılar. Tar şelalesi ve çevreyi ölümsüzleştiren Gazeteciler Tar şelalesine hayran kaldılar.

       Ayder”e hayran kaldılar

Tar şelalesinin ardından Ayder yaylasına çıkan medya temsilcileri Haşimoğlu otelde Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ve ilçe kaymakamı ile bir süre sohbet ettiler. Ayder yaylasını gezen gazeteciler gezilerini ölümsüzleştirdikten sonra Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu”nun daveti ile Tulumcu Ayder yaylasında tulum çalması ile Medya temsilcileri ve eşleri horon yaparak güne devam ettiler.

       Doğal müzeyi gezdiler

Çayeli ilçesinde 2 yıl önce hizmete giren Doğal müzeyi gezen Medya temsilcileri doğal müzede çeşitli figürler önünde bol bol resim çektiler. Tarihi ve doğal müzede, kuş avcılığı, Atmaca, Pepeçura yapımı, Çay toplama ve balıkçılık figürlerine hayran kaldılar.

     Yöresel ürünler mağazasına giren Yerel Medya temsilcileri burada en çok ilgi gösterdikleri el dokumaları, gömlek ve yatak örtüleri ile bebek giysileri oldu. Alış veriş keyfini yaşayan Gazeteciler ardından akşam yemeğinde Milletvekili Hasan Karal ile bir araya geldiler.

     Güneysu gezisi

Sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan”in ilçesine ziyarete giden Medya temsilcileri ilçe kaymakamı İhsan Selim Baydaş karşıladı. Gazeteciler ile bir süre sohbet eden Baydaş medya temsilcilerine çeşitli hediyeler verdikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan”ın merkez mahallede bulunan ve Rize”ye geldiğinde kaldığı eve getirdi.  Baydaş ardından Halk Eğitim merkezine Medya temsilcilerini getirerek burada Bakır ve çeşitli işlemelerin yapıldığı atölyeyi gezdirdi.

    Termal otele ziyaret

Medya temsilcileri daha sonra İkizdere ilçesi Termal otele hareket etti ve burada bazı medya temsilcileri termal otel tesislerinden yararlanarak kaplıca sularına girdi. Öğle yemeğine katılan Rize Valisi Erdoğan Bektaş gazeteciler ile bir süre sohbet etti. Termal otel sahibi Kasım Ekşi Kemençe saat hediye yaparak gazetecileri uğurladı. Ovit dağına doğru çıkan Gazeteciler aynı günde 3 mevsimin yaşandığı Rize”de kar yağışını izlediler.

     Bektaş “ Emeği geçenlere teşekkür ederim”

Rize Valisi Erdoğan Bektaş Medya temsilcilerini Rize”ye getiren Turizm Derneği ile Karadeniz Gazeteciler Federasyonu temsilcilerine teşekkür ederek “ İlimizin tanıtımı için çok iyi bir proje, bu projeyi düşünen ve hayata geçiren Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve Rize Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ve arkadaşlarına teşekkür ederim. İlimizin tanıtımı için önemli bir proje ve bunun yankılarını Medya temsilcilerinin kendi illerinde yapacağı haberlerin ardından göreceğimize inanıyorum” dedi.  

     Bayrak “ Bir ilke imza attık”

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ise bir ilke imza attıklarını belirterek “ Yaşadığımız şehrin tabiat ve doğal güzelliklerini ülkemiz medya temsilcileri vasıtası ile ülkemize tanıtma fırsatını bulduk , amacımız göç veren ilimizin turizmden kazanması ve insanlarımızın başka şehirlerde ekmek parası için gitmesini engellemek, Medya temsilcileri ve illerinde Gazeteciler Dernek başkanlığı ile Bölge başkanlıklarını yapan meslektaşlarımız ve eşlerini ilimizde 3 gün ağırlayarak onlara doğal güzelliklerimiz ile aynı günde 3 mevsimin nasıl yaşandığını gösterdik. Ülke genelinde arkadaşlarımız Rize gezisini kendi gazete ve haber sitelerinde yayınlayarak ilimizin tabiat ve doğasını kaleme alacaklardır. Benim ile birlikte bu hizmetin verilmesine emeği geçen arkadaşlarım Muhammet Kaçar, Aytekin Kalender ,Selim Denizalp ve bizimle birlikte olan koordinasyonda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

    Turizm için önemli

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ise tertiplenen programda ülke genelinde katılım sağlayan Medya mensuplarına teşekkür ederek “  Turizm sanayiden sonra en önemli gelir kaynağı ve Rize olarak bizlerde Turizm pastasından payımızı almak istiyoruz.  Karadeniz Gazeteciler Federasyonu ve Rize Turizm derneği bakanlığımız desteği ile tertiplediği Rize Yerel Medya buluşmasında önemli bir ilke imza attılar kendilerini kutluyorum” dedi.

    Rize”de organize edilen 81 il Yerel medya buluşmasına Rize Ticaret Borsası, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çaykur, Rize Belediyesi, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ridos Termal otel, Güneysu Kaymakamlığı, Ç.Hemşin Belediyesi ve Kaymakamlık çeşitli destek verdiler.

 

     

    

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE