• 23 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    23 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Mağdurun yanındayız

-YRP İlçe Başkanı Ensar Özçelik insanlar çalışarak, borçlanarak aldıkları daire ve iş yerlerinin ucuza gitmesine gönlümüz razı olamaz, Rize’den 3 vekil Ankara’ya gitti, ancak bunlardan bir tanesinin sadece mücadelesini görüyoruz, Diğerleri nerede “ dedi.

Mağdurun yanındayız

RİZE:  Karayolu ağına alınan Yeniköy Mahallesindeki bazı iş yerlerine çok ucuza gitmesi üzerine vatandaşlar tepkilerini dile getirmişlerdi.

      Karayolu ağına alınan Yeniköy- Dosma yolunun genişletme çalışmaları için yapılan çalışmalarda bazı iş yerleri ile binaların yıkım kararı çıkması ile birlikte iş yeri ve bina sahiplerine belirlenen bedeller üzerinden paralarının hesaplarına aktarılması üzerine iş yeri sahipleri verilen fiyatlara itiraz etmişlerdi.

    Yeniköy Mahallesinde daha öncede tepkilerini dile getiren esnaflar daire fiyatları ile iş yeri fiyatlarının aynı değerde tutulmasının doğru olmadığını iş yerlerine verilen 150 ile 240 Bin TL dolayında ki fiyatlarla iş yerleri alamayacaklarını Belediyeye ait 20-30 Metre karelik iş yerlerinin 800 ile 1.5 Milyon TL arasında olduğunu belirtmişlerdi.

        Rize de tek vekil mi var?

Yeniköy Mahallesinde toplanan iş yeri sahiplerine YRP İlçe başkanı destek verdi, İlçe Başkanı Ensar Özçelik Esnaf ziyaretlerine çıktıklarını belirterek “ Burada esnaflar mağdur ediliyor, Daire fiyatları ile iş yeri fiyatları aynı olmamalı, insanlar yıllarca çay bahçelerinde çalışarak birikimleri ile daire veya iş yerleri satın almışlardır. Verilen fiyatlar ise insanları mutlu etmemekte. 50 Metre karelik bir iş yerine verilen fiyat 180 Bin TL, aynı koşullarda bir iş yeri satın almak mümkün değil. Rize 3 tane vekil Ankara ya gönderdi ancak bir tek Muhammet Avcı bu insanların sorunları ile ilgilenmekte, diğer vekiller nerede” dedi.

            Esnaf ne diyor?

Cadde üzerinde iş yeri bulunan Kerem Levent ise “ Daire fiyatları ile iş yeri fiyatlarını aynı tuttular, 50 metre kare dükkâna verdikleri 180 Bin TL, daire fiyatları ile eş değerde tuttular, bu fiyatlarla iş yeri satın almamız mümkün değil. Bu fiyatları neye göre verdiler. Asla yola karşı değiliz, Birçok insan mağdur edilmekte” dedi.

Süleyman Fil ise “ 1962 yılında babası tarafından alınan arsa üzerinde kurulan iş yerimiz var, Rize’nin en eski çarşısı burası, şehir merkezinde ki iş yerimiz 90 metre kare ve verilen fiyat 248 bin TL, bu fiyatta Belediye bana 10 metre kare yer versin almaya hazırım. 58 yıldır buradayım ve Rize’nin en eski çarşısı burası, şehirde başka çarşı yoktu. İş yerlerimize ödeyecekleri paralar ile Suriye”ye bomba atsınlar tek kuruş para istemiyorum. Burada yapılan adaletsizliği Cumhurbaşkanına fatura etmek istiyorlar. Tayip Erdoğan i silmek için bunu yaptılar” dedi.

  Hüseyin Birinci ise iş yerlerinin adeta gasp edildiğini belirterek “ Karayolu ağı için iş yerlerimizi gasp ettiler,  burada istimlak edilen iş yerlerinin ardından kendimize yer aramaya başladık ancak kiralar uçup gidiyor. Rize de tek vekil Muhammet Avcı” mi dir, diğer vekiller nerede, bu insanlar mağdur ediliyor ve vekillerden ses yok” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE