• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Madenciler günü yarışması tamamlandı

- Çayeli Bakır Halkla İlişkiler Müdürü Osman Zeki Yazıcı, “Madencilik insanlık tarihi boyunca var olan ve insanın yaşamına kolaylıklar sağlayan bir sektör. Ancak bunu yaparken gelecek nesillere bırakacağımız çevreyi mutlaka korumalıyız dedi.

Madenciler günü yarışması tamamlandı

ÇAYELİ: 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere yönelik düzenlenen “Maden ve madencilik” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasının kazananları Çayeli İMKB Fen Lisesi’nde düzenlenen törende duyuruldu. Çayeli Bakır, her dalda ilk üçe giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere yönelik “maden ve madencilik” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenledi. Yarışmanın kazananları 4 Aralık’ta Çayeli İMKB Fen Lisesi’nde düzenlenen törende duyuruldu. Ödül töreni Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin ve Çayeli Bakır Halkla İlişkiler Müdürü Osman Zeki Yazıcı, okul müdürleri, öğrenciler ve maden çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin yeraltı maden işletmelerinden Çayeli Bakır, ödül töreninde her dalda ilk üçe giren öğrencilere hediyelerini takdim etti. Törende konuşmasını gerçekleştiren Çayeli Bakır Halkla İlişkiler Müdürü Osman Zeki Yazıcı, “Madencilik insanlık tarihi boyunca var olan ve insanın yaşamına kolaylıklar sağlayan bir sektör. Ancak bunu yaparken gelecek nesillere bırakacağımız çevreyi mutlaka korumalıyız. Bizim için en değerli cevher madencilerimizdir. Madenciler günümüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Çayeli Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin ise konuşmasında “Çayeli Bakır her zaman bizim yanımızda ve bize destek olan bir kurum. Orada çalışan herkesin ve bütün madencilerimizin ve Madenciler gününü kutlarım” dedi. Tören okunan şiirler, müzik dinletisi, öğrencilerin okuduğu şiir, kompozisyon ve dereceye giren öğrencilerin ödül takdimi ile sona erdi.

Yarışmada ödül alan öğrenciler ve dereceleri şu şekilde;

Resim Yarışması

1. Emir Bektaşoğlu (Çayeli 9 Mart İÖO) .2. Ezgi Nil Dilber (Rize Hüseyin Yardımcı İÖO).3. Ahmet Kadıoğlu (Derepazarı Merkez İÖO)

Şiir Yarışması

1. Zehra Betül Duysak (Çayeli Yamantürk İÖO).2. Miray Öksüz (Rize Taşlıdere Gazi Ortaokulu)3. Cihan İmamoğlu (Fındıklı Arılı Ortaokulu)

Kompozisyon Yarışması

1. Ceylin Sancaktutan (Rize Şehit Erhan Dural Kız Anadolu Lises).2. Ceren Çakmak (Çayeli Meslek Teknik Anadolu Lisesi).3. Batuhan Doğanay (Pazar Fen Lisesi)

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE