• 19 Mart 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Laz Böreği Dünyaya Açıldı

Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen ‘7’inci Alanya Belediyesi ‘Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışmasında’ Ardeşen birinci oldu.

Laz Böreği Dünyaya Açıldı

Salih NAVDAR

Osmanlı Saray mutfağı dâhil eski zamanlardan günümüze kadar gelen yemeklerin yer aldığı yarışma, renkli görüntüleriyle izleyicilere güzel anlar yaşattı. Yıllardır pişirilmeyen yemekler bu yarışmada sunum ve lezzetleriyle tekrar hatırlandı. Ev hanımları, anneanne ve babaannelerinden öğrendikleri yemekleri Alanya Yöresel Yemekleri Kategorisi’nde aslına uygun olarak tekrar hazırlayıp sundu.

Çok sayıda lezzet yarıştı

Mutfak Mirası Alanya çatısı altında yöresel yemeklerin tanıtılması ve korunması hedeflenen Yöresel Ev Yemekleri Kategorisi bugün öğleden sonra yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, MHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Bulut, Meclis Üyeleri Emine Çalış, Nefise Develioğlu, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen ve profesyonel şeflerden oluşan jüri üyeleri, 50 ev hanımının hazırladığı birbirinden lezzetli yemek ve tatlılara puan verdi. Organizasyonu muhteşem bulan jüri üyeleri, bazı yemekleri ilk defa tattıklarını belirttiler.

Yemek ve tatlı çeşitleri yarıştı

Yöresel Yemekler Kategorisi’nde ise İç Anadolu Bölgesi Osmanlı Saray Mutfağına ait ayva dolması, Konya yöresine ait bamya çorbası, Malatya yöresi kuş yuvası, Burdur yöresine ait erikli et, Afyon yöresine ait mercimekli bükme, Kayseri yöresine ait Kayseri yağlaması ve nevzine tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısı ve Karadeniz Yöresinden Laz Böreği yarıştı.

Tüm Yöresel Yemekler Kategorisi’nde:

Aydanur Yılmaz ayva dolması ile 1., Zehra Kuru bamya çorbası ile 2., Nuriye Durmaz kuş yuvası ile 3. olurken, tatlı ve unlu mamuller kategorisinde ise Havva Hatipoğlu laz böreği ile 1., Hanım Güngörmüş Hatay usulü kabak tatlısı ile 2., İlayda Bayır şeftali kurabiyesi ile 3. oldu.

Ardeşen Belediye Başkanı Gültekin Elde edilen bu başarı ile ilgili şöyle konuştu; Ardeşen olarak 2105 yılında yöremizin önemli lezzetlerinden biri olan Laz Böreği tatlımızın patentini almak için halı hazırda bir patent başvurumuz mevcut. Bu bağlamda adı börek olsa da aslında tatlı bir yiyecek olan Laz Böreği yapılış ve sunum açısından oldukça çeşitlenirken, bu tadın aslında bir standardı olmalı ve biz de Ardeşen Belediyesi olarak patentimizi almak için mücadelemizi veriyoruz. Öte yandan Ardeşen Yöresel Yemekler Soframız başta olmakla birlikte Belediyemiz bünyesindeki 3 adet sosyal tesisimizde de bu önemli yöresel lezzeti müşterilerimize ve misafirlerimize damak tadı olarak sunmaktayız. Bu önemli tat şimdi de; Laz böreği uluslararası yarışmada birinci oldu
Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen 7’inci Alanya Belediyesi altın kepçe uluslararası yemek ve tatlı yarışmasında Ardeşen Laz Böreği tanıtımıyla birinci oldu. Osmanlı Saray mutfağı dâhil eski zamanlardan günümüze kadar gelen yemeklerin yer aldığı yarışmada, Ardeşen Yöresel Yemekler Soframızın da baş ustalığını yapan Havva Hatipoğlu ve yardımcısı Hanife Kepenek’in Laz Böreği sunumu ile birinci oldu. Elde edilen bu önemli başarı ile Ardeşen’imizin yöresel lezzetlerinden biri olan laz böreği tatlımızı tüm dünyaya tanıtmış olduk.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE