• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“Kuru çay satışlarında artış var”

-ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, bölge toplantıları ile kuru çay satışlarını artırdıklarını kaydetti.

“Kuru çay satışlarında artış var”

-Çay İşletmeleri Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim Erzurum ve Samsun bölge bayileri toplantılarında kuru çay satışlarının artışını sağlama amacıyla bir araya geldiklerini belirterek “ 6 ay itibari ile 40 bin tonun üzerinde kuru çay satışı gerçekleştirdik. Geçen yıla göre 5 bin ton daha fazla kuru çay satışı yaptık. Diyarbakır, Mersin ve Kayseri bölge bayileri toplantısını yapacağız” dedi.

-Yaş çay alımlarının devam ettiğini belirten Alim, “ Şuana kadar 191 bin ton yaş çay yaprağı aldık. Birinci sürgünde 230 bin ton almıştık. Bu sürgünde 220 bin tonun üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Çay alımlarımız devam ediyor. Üreticimizin ucuz fiyata çay vermesini istemiyoruz, aldatılan olmasınlar” dedi.

      Esin BAYRAK

RİZE: Samsun Bölge bayileri toplantısına katılan ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim kuru çay satışlarının artması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

     Samsun’da bölge bayileri toplantısına katılan ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim daha önce Erzurum’da aynı toplantıyı yaptıklarını ve amaçlarının kuru çay satışlarını artırmak olduğunu belirterek “ Bölge bayilerimiz ile toplanarak satışlarla ilgili bilgiler alıyorum. Çayın bitmesi ile birlikte Diyarbakır, Mersin ve Kayseri Bölge müdürlüklerinde bölge bayileri ile bir araya geleceğiz. Ardından Ankara ve İstanbul’da bölge bayilerimizi toplayacağız. Önceki yıl ilk 6 ayda 35 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirmiştik. Şimdi ise 40 bin ton kuru çay satışımız oldu, amacımız satışlarımızı artırmak” dedi.

  Okul dönemlerinde üniversitelerde stantlar kurup çay ikramında bulunduklarını belirten Alim “ Genellikle Güneydoğu illerimizde gençlerimize yönelik bu çalışma devam ediyordu, bundan sonrada devam edecek” dedi.

191 bin ton yaş çay aldık

 Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim birinci sürgünde 230 bin ton yaş çay yaprağı aldıklarını belirterek “ İkinci sürgün alımlarımız devam ediyor. Şuana kadar 191 bin ton yaş çay yaprağı aldık ve tüm bölgede alımlarımız devam etmekte. Üreticimizin düşük fiyata çay vermesini istemiyoruz. Tüm ürüne talibiz ve çay bitene kadar almaya devam edeceğiz. İkinci sürgün sonlarına geldik ve bu sürgün dönemini 220 bin tonlar seviyesinde tamamlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Haziran bedellerini ödeyeceğiz

Yusuf Ziya Alim Haziran ayında aldıkları yaş çay bedellerini 20-31 Temmuz Pazartesi ve Salı günleri üretici hesaplarına aktaracaklarını belirterek “ Şuan hazırlıklarımız sürüyor ve ürün bedelleri zamanında üretici hesaplarında olacak” dedi.

DİDİ’de düşüş yok

ÇAYKUR Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alim, DİDİ Yurt dışı satışlarında sorun yaşamadıklarını belirterek “ DİDİ satışlarımız aynı şekilde sürüyor. DİDİ fabrikası için organize sanayinin uygun olacağını düşünüyorum. Burada ÇAYSAN’ın yeri var ve burada kurulması daha uygun olacak” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE