• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kültür sokağı 6 etkinliğe ev sahipliği yaptı

Artvin Belediyesinin gösterim projeleri arasında yer alan ve hayata geçirilen Kültür Sokağı hizmete açılmasının üstünden kısa zaman içerisinde 6 etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Kültür sokağı 6 etkinliğe ev sahipliği yaptı

Hayati Akbaş

ARTVİN- Hürriyet Caddesinde bulunan Kültür Sokağı Artvin’in trafiğe kapalı olan tek sokağı durumunda. Kültür Sokağı bu özelliği sayesinde kitap okuma, resim sergisi ve fener alayı yürüyüşü, ramazan etkinlikleri, mahalle iftar yemekleri ve çocuk şenliği gibi adına yakışır şekilde düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yaptı.

 Vatandaşlar, Kültür Sokağının trafiğe kapalı olmasından dolayı rahat yürüyebildiklerini, çocukların güvenli şekilde bisiklet, paten vb. gibi sportif aktivitelerini gerçekleştirdiklerinin bununla birlikte  evcil hayvanlarını rahatlıkla yürüttüklerini ve caddenin peyzajı ile de Artvin’e farklı bir çehre kazandırdığını ifade ettiler.

 Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe; Artvin’ her şeyin en iyisine layıktır ve bu caddede ile yıllardır hasretini çektiği etkinlik alanına da kavuşmuş olduğunu belirterek şunları söyledi: “Artvinli hemşerilerimiz her şeyin en iyisine layıktır bizde elimizden biz de bu doğrultuda Artvin’i, trafiğe kapalı bir caddeye kavuşturduk. Bu cadde ise adından anlaşılacağı gibi yöre mimarisine uygun şekilde peyzaj çalışması yapılarak 500 metre uzunluğunda bir sokak haline geldi. İnsanlarımız rahatça yürüyebiliyor. Çocuklarımızın bisikletlerini güvenle kullanabilecekleri bir cadde oldu. Aynı zamanda Kültür Sokağı etkinliklerin merkezi haline gelmeye de başladı daha resmi açılışını yapmadığımız bu sokakta çocuk şenliğinden mahalle iftar yemeğine kadar bir çok etkinliğe ev sahipliği yaptı ve yapmaya devam edecektir. Hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.”

Çocuklar sokağı çok sevdiler

Kocatepe, “Şehrin kalbi artık Kültür Sokağı’nda atmaya başladı. Kültür Sokağı hizmetinden büyükler oldukça memnun iken en büyük memnuniyeti ise dar sokaklarda ve trafiğin yoğun olduğu caddelerde gönüllerince eğlenemeyen ancak bu sokaktan diledikleri gibi faydalanan çocuklar yaşıyorlar. Trafiğin olmadığı, ezilme tehlikesi yaşanmasının mümkün olmadığı, rahat ve güvenilir bir ortamda bu sokakta eğlenme imkanı bulan çocukların bu sokaktan faydalanmaları da bu hizmetin bir başka olumlu yönü oldu. Ailelerin de gönül rahatlığıyla çocuklarını bu sokağa bırakarak oyun oynamalarını sağladıkları gözlemlenirken, çocuklarda güven ortamında rahatlıkla bisiklete binebiliyor, palet kullanabiliyor veya oyunlarını bu sokakta oynayabiliyorlar” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE