• 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kültür merkezinde Sözeri şarkıları çalacak

-RİMER Genel Sekreteri Ali İhsan Koç Rizeli sanatçı Hasan Fehmi Sözeri’nin şarkılarından oluşan bir konser vereceklerini belirterek “ Akşam 7 de Kültür merkezinde Rizeli kemençe ustamız ve şarkı yazarımız Hasan Fehmi Sözeri’nin yazdığı şarkı ve türkülerden oluşan konserimize tüm Rizeli müzik severleri bekliyoruz” dedi.

Kültür merkezinde Sözeri şarkıları çalacak

     Mustafa BAYRAK

RİZE: Tarihe yazdığı şarkılar ile imza atan Rizeli sanatçı Hasan Fehmi Sözeri’nin şarkı ve türküleri Kültür Merkezinde seslendirilecek.

      RİMER Yönetim Kurulu üyeleri 53 Gazeteciler Derneğinde yaptıkları Basın toplantısında Rize kültürünü yaşatmaya devam edeceklerini belirterek “ İstanbul Göztepe de bulunan RİMER merkezimiz tüm Rizelilere açıktır. İstanbul da Rize kültür ve geleneklerini yaşatmaya devam ediyoruz ve bu konuda kararlıyız dediler.

    Dernek Genel Sekreteri Ali Ahsan Koç yaptığı açıklamada “ Kemençe ustamız şarkı ve Türkü söz yazarımız Hasan Fehmi Sözeri’yi anmak onun eserlerini yeniden gün ışığına çıkarmak için oluşturduğumuz koro ile Rize ye geldik. 9 Mart Cumartesi akşamı Kültür Merkezi salonunda fotoğraf kulübümüzün resim sergisi saat 17 de açılacak ve ardından saat 19 da ünlü bestecimiz Hasan Fehmi Sözeri’nin yazdığı şarkı ve türküler sanatçılarımız tarafından seslendirilecek. Tüm halkımızı bu etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.

      RİMER Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Cahit Alan ise “ Rize kültürümüzü yaşatmak için dernek olarak çeşitli faaliyetlerimiz olacak, çeşitli illerde ziyaretlerde bulunacağız, Ayrıcı yine Rizeli olan Saadettin Kaynak ile ilgili Rize de program düşünüyoruz ve sanatçılarımızı getirerek Rizeli hemşerilerimiz ile buluşturacağız” dedi.

        Muzika kursu verdiriyoruz

Hüseyin Cahit Alan Rize kültüründe yer alan Muzika nin tarihi geçmişi olduğunu belirterek “ Dernek olarak geçmişte yöremizde Muzika çalınırdı. Bunu yeniden canlandırmak için bununla ilgili kurs açtık ve bunun kursunu veriyoruz. Yine kurslarımız arasında Cam süsleme, Çini süsleme, kemençe kurslarımız devam ediyor” dedi.

      Rizeli kız öğrencilere İstanbul da bedava yatacak yer verdiklerini belirten Alan “ Rizelilere çeşitli hizmetler veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Rize tarihinde yer alan bütün kültür ürünlerimizi İstanbul da sergiliyoruz. Tarihimize ışık tutan bütün sanatçılarımızı yaşatmak için RİMER olarak çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

     Yeni nesillerin tarihe imza atan Rizelileri tanıma hakkı olduğunu belirten Alan “ Rizeli olarak Rize kültürümüzü ve tarihimizi gençlerimize aktarmak bizim vazifemiz olmalı” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE