• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Koruyucu aileler iftarda buluştu

Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen iftar yemeğinde, korunma ve gözetim altında bulunan çocukların bakımını üstlenen koruyucu aileler bir araya geldi.

Koruyucu aileler iftarda buluştu

Rize: Düzenlenen iftar programına,  Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve eşi Esma Bektaş, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Türkiye’de 4 bin 930 koruyucu aile ve 6 bin 3 koruyucu aile var”

Programın açılışında İl Müdürü Altuntaş, yaptığı konuşmada “Koruyucu Ailelik, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların, kısa veya uzun dönemler içerisinde, ücretli veya gönüllü olarak eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet ile paylaşan kişi ya da ailelerin sunduğu, özel nitelikler gerektiren bir hizmet” olduğunu belirtti. İl Müdürü Altuntaş, ayrıca “Koruma altında bulunan ve kendi haklarını savunamayan tüm çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Koruyucu Aile, çocuğa sağladığı aile ortamı ve çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi açısından önem taşımaktadır. Bu sebeple de çocukları yanına alan siz değerli aileleri yürekten kutluyorum, devletimiz çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor fakat onların ihtiyaç duyduğu en önemli şey aile ortamıdır ve bu ortamı sizler sağlıyorsunuz, size ne kadar teşekkür etsek azdır. İlimizde 15 koruyucu ailemiz ve 19 çocuğumuz bulunmaktadır “şeklinde konuştu ve 2018 yılında 3 koruyucu aile, 4 çocuk yerleştirildiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Bilgiç, yaptığı konuşmada; “Tüm illerde koruyucu aile iftarlarını geleneksel hale getirdik, Türkiye’de 4 bin 930 koruyucu aile ve 6 bin 3 koruyucu aile yanındaki çocuk bulunuyor. Bakanlık olarak her geçen aile sayısını artırmayı hedefliyor ve her zaman çocuğun aile ortamında yetiştirilmesi konusunda koruyucu aile hizmetine önem vermekteyiz. Sizlerden isteğimiz, çocuklara bakabileceğine güvendiğiniz aileleri teşvik etmenizdir” diye ifade etti. İftar sonrası Erdoğan Bektaş ve eşi Esma Bektaş, iftar yemeğine katılan koruyucu aileler ve çocuklarla uzun uzun sohbet ettiler. İftar programı davetlilerin hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE