• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Konuşmuyorsam nedeni var

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal haksızlığa uğradıkları maçlar olduğunu belirterek “ Bu maç sonlarında konuşmuyorsam bunun nedeni var, Tüm kulüplerle iyi diyaloglar içinde olmak istememdendir, Hakem hatalarını federasyon ve MHK değerlendirmeli ve açıklama yapmalı” dedi.

Konuşmuyorsam nedeni var

-Çaykur Rizespor tesislerinde Fenerbahçe maçı öncesinde yılın son toplantısını yapan Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal lige ilk iki maçta iyi başladıklarını belirterek “ Devamının geleceğini düşündük. Gittikçe hime kaybettik. Bizimle birlikte birçok takımda kaybetti. 25-26 puanımız olması gerekirken 20 puandayız. Bazı maçlarda daha iyi olabilirdik. Bizleri eleştirin, doğrusunu veya yanlışlarımızı söyleyin, Başkan olarak ruhen rahatım” dedi.

       Hakem hataları var

Ligde hakem hatalarının olduğunu belirten Başkan Hasan Kartal “ Bu sadece bizim için geçerli değil, Trabzon maçımız, Kayseri maçımızda bunlardan bazıları, Hakem hatası barız görünen bir hata, maçtan sonra konuşsaydım, Kayserispor u da içine dahil etmem gerekirdi, benim prensibimde hiçbir kulüp hakkında konuşma yerine tüm kulüpler ile iyi geçinmek var, Bu tür hakem hatalarını MHK Başkanı çıkıp konuşsun veya Federasyon konuşsun, bazı kulüplerin canı yanıyor ve kimse sesini çıkartmıyor. Hakem hataları ile hakemler cezalandırılmalı” dedi.

         Ben Rizesporluyum

-2009 yılında Rizespor yönetimine girdiğini belirten Hasan Kartal kendisi için söylenen Fenerbahçe delegeliği ve üyeliği hakkında “ Benim hiçbir kulüpte üyeliğim yok, kimliğinde Rize yazan herkesin Rizesporlu olması taraftarıyım. Bunu başarmak istiyorum. Büyük kulüp diye bir şey yok, onları kendimiz içimizde büyütüyoruz. Kimliğinde Rizeli yazanlar Rizesporlu olduğunda büyük kulüp oluruz” dedi.

         90 Milyon borcumuz var

Kulübü devir aldığında 182 milyon borçlu olduklarını belirten Başkan Kartal “ Şu an 90 milyon borcumuz var,  bu borç büyütülecek bir borç değil, benim bir tezim var ve bu tezimi hayata geçirmek istiyorum. Kulüp başkanı olan insan borcun yüzde 60 ini kabullenmeli, yönetim ise yüzde 40 ini kabullenmeli, işte o zaman devir ettiğinde borç diye bir şey kalmaz. Bu sistem geldiği taktirde hiçbir kulübün borcu bulunmaz” dedi.

      Muriç i satmak doğru karardı

Takımda yer almak istemeyen oyuncudan başarı beklemenin mümkün olmadığını belirten Başkan Hasan Kartal “ Muriç gitmek istiyordu. Bu oyuncuyu takıma tutabilirdik, ancak aynı başarıyı alamazdık, onu satmakla doğru bir karar verdik. Muriç gibi genç bir yeteneği alıp, geleceğe taşımalıyız, bizim gayretlerimiz bu yönde” dedi.

       3-4 oyuncu alacağız

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal Fenerbahçe maçı sonrasında bazı oyuncuların takımdan gönderileceğini belirterek “ Bu konuda hocamız kararını verecek ve sportif direktörümüz ile birlikte futbolcularla konuşacaklar. Yabancı kadromuz yok, bazı yabancı oyuncular ile takımda yer alan bazı yerli oyuncuları göndereceğiz, bunların yerine 3-4 oyuncu alacağız, şu an görüşülmesi tamamlanan oyuncular var. Marko dan daha çok şey bekliyordum, umduğum gibi çıkmadı, El Kebir ise sakatlanmasa idi bize çok katkı sağlardı. Tüm görüşmeleri Hocamız yapacak ve takıma yeni oyuncular katacağız” dedi.

         A.Ş ye karşıyım

Rizespor kulübünün Şirket olduğunu belirten Başkan Hasan Kartal “ Türkiye de örnekleri var, onlar gibi olabilir, ancak Rizespor A.Ş nin 65 ortağı var, çoklu şirketleşmeye karşıyım, bununla ilgili çalışmalarımız olacak ve Rizespor derneğini daha çok güçlendirmemiz lazım, şu an Rizespor derneği Şirketin yüzde 28 ortağı” dedi.

       Mithat ı aldık

Pazarspor da top koşturan yetenekli oyuncu Mithat i renklerine bağladıklarını belirten Başkan Hasan Kartal “ Genç bir yetenek ve Rizespor da iyi işler yapacağına inanıyorum. Bunun dışında sezon sonunda sözleşmeleri dolan bazı oyuncular ile görüşmelerimizi başlattık, bu oyuncular ile yeniden sözleşme imzalamak istiyoruz.  Alt yapı tesislerimizde bazı proje değişikliği olduğu için inşaat durdu ve ayrı ayrı ihaleler yapılarak yeniden başlatacağız, Alt yapı tesislerimizi bir yıl içinde hizmete sokmak istiyoruz” dedi.

      

 

 

            

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE