• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kocaeli”n de Rize hasreti bitti

-Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Osman Çakır Rize hasretini Rize günlerinde gurbetçi Rizelilerin bu tür etkinliklerle giderdiğini belirterek “ Rize ayağımıza geldi, çayımız, tarihi köprülerimiz ve Rize kültürümüz burada, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Kocaeli”n de Rize hasreti bitti

KOCAELİ: Kocaeli Rizeliler Derneği tarafından organize edilen Rize Günlerinde Rize kültürü ve tarihi bu şehre taşındı.

     Kocaeli”n de ilk kez düzenlenen Rize Günleri büyük ilgi gördü, Rizeliler Derneği tarafından organize edilen etkinliğe Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sültüoğlu, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kocaeli Rizeliler Derneği tarafından düzenlenen etkinliğin açılış töreni gerçekleştirildi.

    Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Osman Çakır Rize hasretini Rize günlerinde gurbetçi Rizelilerin bu tür etkinliklerle giderdiğini belirterek “ Rize ayağımıza geldi, çayımız, tarihi köprülerimiz ve Rize kültürümüz burada, her yıl bu geleneğimizi sürdürerek Rize hasretimizi yılda bir kez de olsa gidermek istiyoruz. Hayatını çalışarak geçiren hemşerilerimiz Rize günlerinde Rize”yi Kocaeli”n de yaşayacaklar” dedi.

     Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise ilk kez düzenlenen Rize günlerini gelenek haline getireceklerini belirterek “ Memleketimi burada görmekten son derece mutluyum,  Çay”ı , Peyniri, Kemençesi, yöresel ürünleri ve tarihi ile Rize burada, burada yaşayan hemşerilerimiz birkaç günde olsa Rize hasreti giderecekler” dedi.

     Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise etkinliğe emeği geçenlere teşekkür ederek” Bu tür etkinlikler ile ülkemizin güzelliklerini tanıma şansına sahip oluyoruz” dedi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Günlerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Rize’de çaydan sonra turizmin geldiğini, şehrin geleceğinin turizm olacağını vurguladı. Başkan Kasap, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yapılan bu etkinliklerin Rize’nin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

Protokol üyelerinin yapmış olduğu konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılar stantları ziyaret ederek Rize’nin kültüründen öğeleri yaşadı.

Rize günlerinin Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde 7 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE