• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kendimize yetiyoruz

-Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü adliyelerin yapı sorunlarını cezaevlerinin karşıladığını söyledi.

Kendimize yetiyoruz

-Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü Rize adliyesinde yapılan bazı yenilikleri cezaevlerindeki imalatlardan karşıladıklarını belirterek “ Adliye içinde kendi mağazamızı açtık, ülkenin çeşitli cezaevlerinden gelen ürünleri satıyoruz. Bizde ürettiğimiz çayları çeşitli adliye ve cezaevlerine satmaktayız. Şu an Rize Cezaevlerimizde 1770 tutuklu ve hükümlümüz bulunmakta” dedi.

Özlem ÇETİN

RİZE: Rize Adliyesinde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

      Basın mensupları ile sabah kahvaltısı sonrası sohbet eden Başsavcı Önder Kemal Sekücü İşyurdu mağazasında 26 çeşitli cezaevinden gelen ürünleri sattıklarını belirterek “ Adliye binamız içinde açtığımız mağazamızda ülkemizin çeşitli cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların ürettiği malları satıyoruz. Bunu halkımıza tanıtmak istedik toplam da 192 kalem ürün satıyoruz” dedi.

     Rize Adliyesi’ni yenilediklerini belirten Sekücü “ Duruşma salonlarımız, lavabolar, mutfağımızı büyüterek dışardan yemek alımını bitirdik ve kendi yemeğimizi yapıyoruz. 140 abone sistemi ve 40 kişi adliye içinden olmak üzere 180 kişiye yemek veriyoruz” dedi.

Cezaevleri üretiyor

Ülkede çeşitli cezaevlerinde üretimler yapıldığını belirten Sekücü “ İş yurdu adı altında bakanlığımızın kurduğu bu iş kolu ile cezaevlerimizde üretimi yapılan 192 ürünü adliyelerimizde açtığımız mağazalarla satış yapıyoruz. Rize olarak Çaykur’dan aldığımız çaylarımızı paketleme yaparak çeşitli adliye ve cezaevlerine satıyoruz. Devletimizin kasasına 1.300 bin TL yatırdık. Bu paralar ile adliyeler ve cezaevleri yapılıyor. Cezaevlerimizde ahşap, gıda, tekstil, mobilya ve demir işçiliği yapılmakta” dedi.

     Rize kapalı cezaevinde 70’i Fetodan olmak üzere 1470 kişi, açık cezaevinde ise 300 dolayında tutuklu ve hükümlünün yattığını belirten Sekücü “ Açık cezaevinde yatan hükümlülerimizden çeşitli işlerimizde yararlanıyoruz. Adliye binamızın yenilenmesi, çay ocağımız, mutfağımız ve diğer işlerimizde yararlandık. Kapalı cezaevimizde bulunan atölyelerde ise bakır işlemeciliği, sepet ve 3 boyutlu resimler yapılmakta. Bunlardan elde ettiğimiz gelirler var. Üretim yapan tutuklu ve hükümlüler sigortalı olmakta ve bir miktar maaş almakta” dedi.

Baylock bitti, Falkon var

FETO olaylarını araştırmaya devam ettiklerini belirten Sekücü “ Rize L tipi cezaevinde 70-80 FETO’cu yatmakta. Tabii bu olaylar bitmedi. Şu an Konya’da tespit edilen ve ilimizde de takip ettiğimiz olaylarda 17 kişi Falkon isimli haberleşme sistemi ile FETO’dan tutuklandı. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz takipte” dedi.

     Yılda 8300 dosya adliyeye intikal ettiğini belirten Sekücü “ Uyuşturucu ile mücadele de kararlıyız.  Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz yoğun takipte. Rize’de 3 baron vardı ve 2’si şu an cezaevinde. Adliye olarak içicileri maalesef tutuklayamıyoruz. İçicilerin tedavi olması veya tutuklanması gerek. Son yıllarda sentetik uyuşturucular dozu kaçtığında öldürmekte. İlimizde ise bunlarla mücadelemiz devam ediyor. Bu konuda mahalle muhtarlarımıza büyük görevler düşmekte. Uyuşturucu ile mücadele sadece emniyet ve jandarmanın çalışmaları ile sonuçlanmaz” dedi.

     Başsavcı Önder Kemal Sekücü açıklamaların ardından adliye de yapılan yenilikleri basın mensuplarına gezdirdikten sonra adliye mağazasının tanıtımını yaptı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE