• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kazım Ergün“ Emekli Devletin Aynadaki Görüntüsüdür”

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün eşliğinde gerçekleşen kurul toplantısında Rize Genel Kurul Başkan Adayı Recep Ali Derman, Genel Kurul Başkan Yardımcısı Razi Aykırı, Genel Kurul Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, Eğitim ve Teşkilat Sorumlusu Arif Yıldız ve Genel Kurul Kâtibi İbrahim Gül, üyeler ve emekli vatandaşlar katıldı.

Kazım Ergün“ Emekli Devletin Aynadaki Görüntüsüdür”

 

Haber: Özlem ÇETİN

“Rize’de 72 bin 12 emekli var”

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün“  Rize’de toplamda 72 bin 12 emekli var. Biz emekliler bu ülkenin dayısı, amcası, anası, babasıyız. Bizler bu ülkenin geçmişiyiz. Emekliyi bekletmeyin. Bizlerin iki duası vardır. Biri dua diğeri beddua her ne olursa olsun emeklinin bedduası alınmasın. Çalışanken 3 bin 4 bin neyse maaş al, emekli olunca 800 lira bu hak mı reva mı? Eli nasırlı, ağzı dualı, yüzü nurlu, platin saçlı; hanımefendi, beyefendileriyiz. Emekliyi üzerek asla yol alınmaz.” dedi.

Ergün“ Katkı ve muayene üzerimizden kaldırılsın”

Emeklinin bir ayağının hastanede bir ayağının ise eczanede olduğunu vurgulayan Ergün “  Emeklilerin üzerinde büyük bir yük olan katkı ve muayenenin üstümüzden kaldırılmasını istiyoruz. Biz halk arayan bir kurumuz hakkımızı istiyoruz.” diye belirtti.

Hak İstiyoruz

Ergün“ Bugün reform diye bir şey geliştirip bize sundular ama emekli hiç düşünülmedi. Uyarıyoruz iktidarı, muhalefeti, siyasi partilerin hepsini herkesi, bu devlete 30 sene çalışmış insanlarımız mağdur edilmemeli. Bu dernek sayesinde; emeklinin banka kuyruğunu kestik, intibak yasasını oluşturduk, fatura fiş sarı zarf olayını bitirdik, emekli konut edinme projesini biz önerdik. Biz güzel ve emekçi bir kurumuz emekçiyi düşünüyoruz. Kimse emekliyi küçümsemesin her zaman ve her yerde güzel ülkemizin ardında ve yanındayız. Mezar taşı olarak emekliye bakılmasın yeri geldi mi bizde cepheleri doldururuz.” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye üreten bir ülke olmalı”

Türkiye’nin üretim potansiyeline dikkat çeken Ergün “ Türkiye dünya üzerinde eşi benzeri olmayan bir ülke. Dünyada devlette arıyorsanız Türkiye, millet de arıyorsanız Türkiye Cumhuriyetidir. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar hassas ve düşünceli bir milleti bulamazsınız. Ama Türkiye mercimeği Kanada’dan ithal ediyorsa işte orda düşünmeliyiz. O çok gelişmiş denilen ülkeler sohbet arasında bir bardak çay bile ikram etmezler. Biz öyle bir ülkeyiz ama üretmiyoruz, üretmeliyiz.”dedi

“Altın Proje” ile emekliler ev bekliyor

3 milyon emekli TOKİ kapsamında ev beklediğini vurgulayan Ergün, dört emeklinin birinin evsiz olduğunu emekliye 240 lira taksitle ev sahibi olma sözü verildiğini hatırlattı. Ergün “ Türkiye İstatistik Kurumu başımızdan gitmeli” ifadelerine yer verdi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 1
    ALKIŞ
YORUM EKLE