• 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    27 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kaybettiklerimizi aramayalım

Spor Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor, 9 haftasını geride bıraktığı ligde 8 puanla 16’ncı ve düşme hattı sıralamasında yer alıyor.

Kaybettiklerimizi aramayalım

Turgay AYHAN

Geçen sezon TFF 1. Lig’in ilk 9 haftasında 15 puan toplayan Çaykur Rizespor, küme düşmeden önce Süper Lig’de mücadele ettiği sezonlarda ise; 2016/2017 sezonunda 9 puanla 13’üncü sırada, 2015/2016 sezonunda 10 puanla 13’üncü sırada, 2014/2015 sezonunda 10 puanla 12’nci sırada ve yeniden 1. Lig’den Süper Lige yükseldiği 2013/2014 sezonunda ise 14 puanla 8’inci sırada yer almıştı.

Yeşil-Mavili ekip, bu sezon ilk 9 haftada yaşadığı puan kayıpları ile son 5 sezondaki en kötü dönemlerini geçiriyor. Önde olduğu maçlarda geriye düşmesi ve beraberlikle yetinmesi ile 12 puandan olan Çaykur Rizespor, bu kayıpları yaşamasaydı 20 puanla ligin lideri konumunda olabilecekti.

Geçen sezon TFF 1. Lig’de görevi Hikmet Karaman’dan 7. Haftada devralarak sezon sonunda takıma Şampiyonluk yaşatan Teknik Direktör İbrahim Üzülmez ile bu sezona başlayan Çaykur Rizespor, ilk hafta evinde konuk ettiği ve 2-0 önde olduğu maçta Kasımpaşa karşısında sahadan 3-2 mağlup ayrılmıştı. İkinci hafta Manisa deplasmanında ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Yeşil-Mavili ekip, ikinci devrede kalesinde gördüğü golle sahadan 1-1 beraberlikle ayrılarak 2 puandan olmuştu. Üçüncü haftada sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile golsüz beraberlik yaşayan Çaykur Rizespor, dördüncü haftada deplasmanda Antalyaspor karşısında yine ilk yarıyı 1-0 önde kapamasına rağmen son dakikalarda yediği 2 golle sahadan 2-1 mağlup ayrılmıştı.

İlk 4 haftada Üzülmez önderliğinde özellikle önde olduğu maçlarda yaşadığı kayıplarla 8 puana veda eden Yeşil-Mavili ekip, Milli maç arasına girildiği bu haftada İbrahim Üzülmez ile çalkantılı bir şekilde yollarını ayırdıktan sonra yeni teknik direktör arayışlarının sürdüğü günlerde sahaya Rize Teknik İsim Mehmet Ali Karaca yönetiminde girmişti. Karaca yönetiminde çıktığı Bursaspor maçında 1-0 geriye düştüğü maçtan 1-1 beraberlikle ayrılarak 1 puanı kurtaran Yeşil-mavili ekip, altıncı haftada ise Malatyaspor deplasmanında 1-0 mağlup oldu.

Karaca ile oynadığı 2 maçın ardından teknik Direktörlüğe getirilen Okan Buruk ile önce Ziraat Türkiye Kupası’nda Tarsus İdman Yurdu ile karşılaşarak 2-0 galip ayrılan ve sezonun ilk galibiyetini elde eden Çaykur Rizespor, dört gün sonra oynadığı lig maçında ise Fenerbahçe’yi sahasında konuk ederek 3-0 galip ayrıldı ve ligdeki ilk galibiyetini de önemli bir maçta elde etmiş oldu. Yedinci haftada Kayserispor deplasmanında da ilk yarıyı 1-0 önde kapamasına rağmen sahadan 2-2 beraberlikle ayrılarak 1 puanı kurtaran Yeşil-Mavili ekip evinde son oynadığı Atiker Konyaspor maçında ise yine ilk yarıyı 1-0 önde kapamasına rağmen sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Ağırlıklı olarak bireysel hatalar yüzünden puan kayıpları yaşayan ve şimdiye kadar ligde 12 puandan olan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Okan Buruk’u en çok düşündüren konu ise sakat ve cezalı durumların yaşandığı şu günlerde kanatlardaki alternatifsizlik ve sezon başında yapılan kadro yapılanması.

Önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren zorlu bir periyoda girecek olan Çaykur Rizespor, Beşiktaş deplasmanına ve ardından Göztepe deplasmanına konuk olacak. Bu maçlardan sonra ise sahasında Medipol Başakşehir’i konuk edecek.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE