• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kasap “ Yaşanabilir bir şehir için çalışıyoruz”

Hafta sonunu vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 16 yıllık Ak Parti Hükümeti’nin iktidar olduğu süre içerisinde hayallerde olan projeleri ve hizmetleri hayata geçirdiğini söyledi.

Kasap “ Yaşanabilir bir şehir için çalışıyoruz”

 Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından sokak ziyaretlerine devam eden Başkan Kasap,  24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmayarak hizmetin yanında yer alıp sandıklara koşan Rizeli hemşerilerine ve gerek ülkemizde gerekse yurt dışından oy kullanan her bir vatandaşa teşekkür etti.

 “ 4 yılda her alandan hizmet yaptık”

Vatandaşlara belediye hizmetlerini nasıl bulduklarını, beklentilerini, taleplerini soran Kasap vatandaşlardan olumlu dönüşler aldı. Başkan Kasap, “Göreve geldiğim günden itibaren memleketime hizmet etme gayreti içerisinde oldum. Rize Belediyesi olarak alt yapıdan üst yapıya, şehrin aydınlatma sorunundan sosyal alanda yapılan çalışmalara, yol, su, kanalizasyon hizmetlerinden projelere bir çok alanda çalışmalar yürüttük. Projelerimizin bir kısmı sona yaklaşırken, bir kısmında çalışmalar devam ediyor. Yapmış olduğumuz hizmetleri gerek sosyal medyadan gerekse basın yoluyla halkımızla paylaşıyoruz. Bizlere hizmet için bu koltuklarda yer verildi ve onun bilinciyle görev süremiz içerisinde ekip arkadaşlarımızla birlikte mücadele ediyoruz. Hep birlikte daha yaşanabilir bir şehirle güzel günlere yürüyeceğiz. “ dedi. Kasap “ Teleferik projesi ihale aşamasına geldi ve yakın zamanda ihalesi yapılacak. Meydan projesinde ise çalışmalara hız verildi yıl sonuna kadar tamamlanmasının sözünü ilgili müteahhit firmadan aldık. Doğu Park Projesi bitmek üzere son çevre düzenlemeleri yapılıyor. Batı Park Projesi Üniversitemizle işbirliği içerisinde deniz dolgusu ile yapımına başlandı ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Salarha Tünelinde ışık görünmek üzere çalışmalar duraksamadan sürüyor. Ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen devletimizin gücüyle projelerimizi hayata geçirme gayreti içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.

“Ulaşılabilir bir belediye olduk”

Kasap “Cumhurbaşkanımızın deyimiyle ‘Halkımızın Hizmetkârı Olmaya Geldik’ ve bu doğrultuda çalışmalar yürütüyoruz. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda, internet ortamının yaygın kullanıldığı ülkemizde vatandaşımızın bize rahatlıkla ulaşabileceği sosyal hesaplar oluşturduk. Çağrı merkezimizi geliştirdik. Halk günü toplantılarımızda tek tek vatandaşımızı dinliyoruz. Hizmet binamızın girişinde Akıllı Kent Servisi oluşturarak vatandaşın ilk müracaat ettiği bir alanı oluşturduk. Fırsat bulduğumuz her an esnaf ziyaretlerimizi yaptık sorunları dinledik ve bu sayede belediyemizin imkanları çerçevesinde istek ve talepleri değerlendirdik. Kurumsal kimliği ön plana çıkartarak ulaşılabilir bir belediye olmaya çalıştık ve halkımızı kucakladık” dedi.

 Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile sohbet eden vatandaşlar ilk dönemi olmasına rağmen yapmış olduğu çalışmaları başarılı bulduklarını ifade ederek, özellikle halkın şehirde rahat hareket edebilmesi, çevre düzenlemeleri, ışıklandırma, sosyal alanda çalışmalar ve yol çalışmalarında önemli adımlar atıldığını ifade ettiler.

Kendisine gösterilen ilgi ve alakadan memnun kalan ve vatandaşın memnuniyetinin kendisine daha bir çalışma azmi kattığını ifade eden Başkan Kasap, içerisinde 4 yıllık belediye çalışmalarının yer altığı ‘Hizmette 4. Yıl’ isimli dergiyi sohbet sonunda vatandaşlara takdim etti. Sohbet sonrası cami çevresini gezen Başkan Kasap, belediyenin yapmış olduğu led sokak aydınlatma çalışmasından vatandaşların cami etrafına da istemeleri üzerine aynı çalışmanın cami önünde yapılması için teknik ekibine talimat verdi. Balıkesir’den Rize'ye gezmek için gelen vatandaşlar Başkan Kasap'a kendilerinin il dışından geldiklerini ve daha önceki yıllara göre Rize'nin çehresinin değiştiğini ifade ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE