• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Karamanın koyunu, sonra çıktı oyunu

-Rize’den akademisyenlere bir bahane bularak gönderen Rektör Hüseyin Karaman’ın Rize’ye sağlık alanında zarar verdiği ortaya çıkıyor.

Karamanın koyunu, sonra çıktı oyunu

-Birçok profesör, doçent ile doktorun Rize’den gitmesini sağlayan, haklarında çeşitli dedikodular ve iftiralar ürettiği iddia edilen sağlıkçılar Rize’yi terk ederek başka illerde kendi branşlarında başarılı olurlarken Rektör Hüseyin Karaman ise yarım milyonluk makam aracı kendine aldırıp, lojman yerine lüks dairede oturmayı tercih etti.

-Sırtını eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a dayatan Rektör Hüseyin Karaman RTEÜ kampüsüne öz Rizelilerin girişini yasaklamış ve kendi kurallarını uygulamaya devam etmiş, cesareti başkasından kuralları kafasından uygulayan rektör hakkında daha önce Fetocu soruşturması açtırılmak istenmişti.

ÖZEL HABER

VARAN: 2

RİZE: RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman hakkında çok sayıda şikâyetler akmaya başladı. Rektör Hüseyin Karaman’ın keyfi uygulamaları gün yüzüne çıkmaya başladı.

RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman’ın bazı profesör ve doçentlerle anlaşamaması üzerine bu insanları Rize’den uzaklaştırdığı gelen bilgiler arasında. Araştırma hastanesinde görevlerini laiki ile yapan ve Rizeli’ye hizmet eden sağlık ekibi arasında ayrımcılık yaptığı ve dalında uzman ve Rize için çalışan bazı doktorları gönderdiği ortaya çıktı.

Trilyonluk araba

Halkın ekonomik krizle uğraştığı bu dönemde makam 500 bin TL’nin üzerine makam aracı alması ve adeta Cumhurbaşkanı ile yarışır olması bazı çevreler tarafından eleştirildi. Karaman ayrıca lojman yerine kendisine özel daire tuttuğu belirtiliyor.

Pelsivanya’ya gitti mi?

Hakkında BİMER ve CİMER’e yazılar yazılan Rektör Hüseyin Karaman’ın ABD’ye geçmiş dönemlerde gittiği ve burada Pelsivanya’daki FETO başını ziyaret ettiği iddia ediliyor. MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan Rektör Hüseyin Karaman hakkında BİMER ve CİMER’e yazı yazarak Rektörün FETO bağlantısının araştırılmasını istemiş ancak bir türlü cevap alamamıştı.

Alkan “ 17-25 Aralık sürecinde Rektör Hüseyin Karaman’a Pelsilvanya’dan kimden tebrik yazısı geldi. Çıksın açıklasın. 15 Temmuz sonrası kimler RTEÜ’ nden atıldı. Bunları kim işe aldı? Rektörün FETO bağlantısının araştırılması için CİMER ve BİMER’e yazdım. Neden cevap gelmedi. Sadık Kandemir üniversiteden 6 ay niçin uzaklaştırıldı.  Tekin Akgül bir gün içinde nasıl emekliğe gönderildi. Bu kişinin FETO’da ismi çıkıyor neden soruşturma açılmadı. Rektör bunların cevabını vermeli” dedi.

                                                                                        

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE