• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Karaman, “Ülke, donanımlı bireylerin yetişmesiyle kalkınır”

Akademik yılın başlaması dolayısıyla Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda yapılan akademik kurul toplantılarına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman katıldı.

Karaman, “Ülke, donanımlı bireylerin yetişmesiyle kalkınır”

Kurul toplantılarında, 2018-2019 akademik yılı içerisinde yapılması amaçlanan çalışmalar ele alındı.

 Rize: Akademik kurul toplantısına katılan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman “Önce üniversiteler kalkınacak, donanımlı bireyler yetiştirecek ki ülkemiz de kalkınsın ”dedi.

Kurul toplantıların ilki Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya, Dekan Prof. Dr. Fatih Seyis ve akademik personel katıldı. Bir diğer akademik kurul toplantısı ise Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda gerçekleşti. Toplantıya, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Önder Dilek ve öğretim üyeleri katıldı.

Gerçekleştirilen akademik kurul toplantılarında konuşma yapan Rektör Karaman, 2018-2019 akademik yılının tüm akademik ve idari personel ile öğrenciler için hayırlı geçmesi temennisinde bulundu.

“Sorumluluğumuzun bilincindeyiz”

Üniversitelerin insan yetiştiren ve toplumdaki nitelikli bireyleri oluşturan kurumlar olduğunun altını çizen Rektör Karaman, “Önce üniversiteler kalkınacak, donanımlı bireyler yetiştirecek ki ülkemiz de kalkınsın. Amacımız ülkesiyle, geçmişiyle, medeniyetiyle, tarihiyle, kültürüyle barışık ve aynı zamanda yeniliğe açık, geleceğe yön vermek isteyen, dünyaya açık hedefleri olan, değişime ayak uyduran gençler yetiştirmek. Bu doğrultuda bizler sorumluluğumuzun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.” dedi.

Karaman, RTEÜ’nün, kuruluşundan itibaren geçen zamanda hem fiziki altyapı hem akademik kadro hem de öğrenci anlamında önemli gelişmeler gösterdiğini, birlikte kurulduğu üniversiteleri geçtiğini, akademik performans ve başarı açısından 107 devlet üniversitesi arasında 43’üncü sırada, devlet ve vakıf dâhil 200 civarındaki üniversite arasında ise 50’nci sırada yer aldığını, bu başarıda akademik ve idari personelin özverili çalışması ile RTEÜ Geliştirme Vakfı’nın desteklerinin etkili olduğunu belirtti.

“YKS ile yüzde 90 doluluk yakaladık”

 2018 YKS sonuçlarına göre üniversite kontenjanlarının yüzde 90 oranında dolduğunu, bir önceki yıla göre puanların yükseldiğini, üniversiteye yerleşen 800 öğrencinin ilk tercihinde, bin 842 öğrencinin de ilk beş tercihinde RTEÜ yazdığını ifade eden Rektör Karaman, bu şekilde tercih edilen üniversite olmanın RTEÜ olarak kendilerine gurur verdiğini söyledi.

Yeni dönemde eğitim öğretimin kalitesi için çalışacaklarını, üniversitenin bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak için tüm personel ile birlikte gayret edeceklerini belirten Karaman, “Üniversitemiz bin 70 akademik, 780 idari personel ve 20 bin öğrencinin ortak paydasıdır. Herkes bu şekilde hareket etmelidir” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE