• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Karal”dan teşekkür ziyaretleri

16 Nisan’da yapılan referandumda Rize’de hayır oyunun çıkmadığı, bir başka deyişle tüm oyların evet çıktığı tek köy İyidere ilçesine bağlı Taşhane Köyü oldu.

Karal”dan teşekkür ziyaretleri

RİZE: 83 seçmenin bulunduğu ve sadece bir seçmenin oy kullanmadığı Taşhane Köyü’nün referandum sonuçlarına bakıldığı zaman, kullanılan 82 oyun tamamı Evet yönünde kullandı. Bu sonuçla, İyidere ilçesine bağlı Taşhane Köyü Rize’de tüm oyların evet çıktığı tek köy oldu.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, İyidere ilçesi Taşhane Köyü’ne giderek hem köy halkını tebrik etti hem de teşekkürlerini iletti. Burada İyidere Kaymakamı Orhan Altun, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, AK Parti İyidere İlçe Başkanı Talat Tüfekçi ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
Taşhane Köyü’nden çıkan bu sonucun kendisini çok mutlu ettiğini belirten milletvekili Karal “Sonuçlara baktığımız zaman köyü halkımız referandumda gerekeni layıkıyla yerine getirmiştir. Ülkenin istikrarlı geleceği ve büyüyen bir Türkiye için Taşhane Köyü halkı ortak bir düşünce ile hareket etmiş ve Evet yönünde oylarını kullanmıştır. Ben tüm köy halkımıza teşekkür ediyorum. Sizlerin oyları sayesinde ülkemizin geleceği daha güzel bir şekilde inşa edilecek.” Diye konuştu.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, köy halkının “Bu sonucun bir ödülü olmalı” şeklinde söylemlerine “Bizde bunun için buradayız. Hem sizleri tebrik etmek hem teşekkür etmek hem de bize verdiğiniz bu büyük desteğin bir karşılığını vermek istiyoruz. İnşallah köy içerisinde atıl durumda bulunan bir yeriniz var. Bunu Köy Konağı’na çevirmek için gerekli çalışmalara başlayacağız. Ayrıca köy içerisindeki yol sorununuz da çözülecek. Ayrıca köy içerisinde gençlerimizim zaman geçireceği bir halı saha yapılması konusunda Kaymakamlığımız ve Belediyemiz ile istişarelerimiz sürüyor. Rantabl olup olmaması konusunda düşüncelerimizi paylaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

       Arıcılara ziyaret

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Arı Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti. Birlik Başkanı Abdülahmet Topçu ve İkinci Başkan Fevzi Civaoğlu ile birlikte Bal Dolum ve Paketleme Tesisi’ni ziyaret etti. Burada başkan Topçu’dan bilgiler alan Rize Milletvekili Hasan Karal “Arıcılardan gelen ballar tarım laboratuarına gönderiliyor. Onay geldiği zaman bu balların bu tesiste dolumu yapılıyor ve arıcıya teslim ediliyor. Ağustos-Aralık ayları içerisinde günlük 2 ton dolum kapasitesi olan bu tesis sayesinde önemli çalışmalara imza atılıyor. Ben bu sayede bu sezonun arıcılarımız için verimli bir şekilde geçmesini diliyorum.” Dedi.

      Kendirli de Pankartlı karşılama

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ziyaretlerine daha sonra Kendirli Beldesi’nde devam etti. Karal, burada Belediye Başkanı Alaattin Serdar, AK Parti Belde Başkanı İlyas Düveli ve Kendirli Belde sakinleri tarafından karşılandı. Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar referandumda % 83’lük bir oy oranıyla anayasa değişikliğine büyük bir destek sağladıklarını ve bu anlamda üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade etti. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal burada yaptığı açıklamada “Kendirli’den böyle bir sonuç çıkacağını biliyorduk. Bunda haklı çıkmanın gururunu yaşıyoruz. Anayasa değişikliğinin ilk sonuçlarını önümüzdeki Salı günü göreceğiz. Kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanı’mız evine dönüyor. Partimize üye olacak Cumhurbaşkanı’mız hukuken ayrı olsa da gönülden birlikte olduğu partimizle artık resmen bir bağı olacak. Sonrasında 21 Mayıs’ta yapılacak olan olağanüstü kongrede liderimiz partimizin başına geçecek.” İfadelerini kullandı.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE