• 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    24 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Karal Meclis te Rize’yi konuştu

2018 yılı bütçe görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam ediyor. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, şahıslar adına söz alarak konuşma yaptı.

Karal Meclis te Rize’yi konuştu

AK Parti hükümetinin ekonomi politikaları hakkında değerlendirmeler ve tespitlerde bulunan Rize Milletvekili Hasan Karal, konuşmasının önemli bir bölümünü Rize’ye ayırdı.

AK Parti iktidarı döneminde Rize’nin ülkenin her tarafında olduğu gibi devasa hizmet ve yatırımlardan hak ettiğini aldığını ve almaya devam ettiğini belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi…

Bu gün görüşmelerini gerçekleştirdiğimiz 2018 yılı bütçesi, Adalet ve Kalkınma Partisi hükûmetlerinin aralıksız olarak gerçekleştirdiği 16’ncı bütçe olup bu, Cumhuriyet hükümetlerinde hiçbir iktidara nasip olmamış rekor niteliğinde bir başarıdır. 16’ncı bütçe, siyasi istikrar içinde sağlanan ekonomik istikrarın bir yansımasıdır. Bu başarı esas itibariyle, bizlere destek vererek bugünlere gelmemizi sağlayan milletimizin başarısıdır.

Zira bizler Ak Parti olarak yola çıkarken milletimize yüreğimizi açtık, kadir şinas milletimiz de bizlere yüreğini açarak yola devam dedi.

Karal “ Türkiye’de son 16 yılda alınan mesafeler, nabzımızın milletimizin nabzı ile beraber atmasının eseridir. Bu nedenle elde ettiğimiz başarılarımızın tamamı aziz Milletimizin başarısıdır.

Unutulmamalıdır ki Milletimizin son on beş yılda yapılan seçimlerde partimize ardı ardına zaferler yaşatarak siyasi istikrarı pekiştirmesi, yüksek sürdürülebilir ekonomik büyümenin de önünü açmıştır.

Adalet ve Kalkınma Partisi, seçim meydanlarında, tutamayacağı sözü vermeyen, insanımızı boş vaatlerle aldatmayan, verdiği sözleri ise sıkı sıkıya takip eden bir anlayışla bu gün gerçekleşen güven ortamını inşa etmiştir. Ak Parti hükümetleri sadece bir partiyi değil, topyekûn siyaset kurumuna olan güveni artırmış ve böylece sivil siyasetin ve demokrasinin zeminini sağlamlaştırmıştır. Darbeler, algı operasyonları, ekonomimize yönelik saldırılar, diplomatik gerginlikler, Türkiye'yi durdurmaya yetmemiştir ve yetmeyecektir. Türkiye emin ve sağlam adımlarla büyümesini devam ettirmektedir. Ülkemiz ekonomisi son 16 yılda yüzde 5,6'lık büyüme oranı ile Avrupa ortalamasının 2 katı büyümeyi başarmıştır.

Türkiye böylece tüm algı operasyonlarına ve saldırılara en güzel cevabı rakamlarla vererek geçen yıl bu zamanlar kriz tellallığı yapanları fena halde yanıltmış, ekonomimiz tüm analistleri şaşırtan yüksek bir büyüme performansı sergilemiştir.  Bu gün görüştüğümüz bütçemiz insan odaklı ve huzuru esas alan, Türkiye’nin geleceğini hesaba katan; büyümeyi, istihdamı, yatırımı destekleyen ve aynı zamanda mali disiplini gözeten bir bütçedir.  Bütçemizin en önemli özelliği, üçte birinden daha  fazlasının sadece ve sadece  eğitim ve sağlık harcamalarına ayrılan bir bütçe olmasıdır. Sosyal destek harcamaları, tarımsal destekleme projeleri Mahalli idarelerin bütçelerinin artırılması, kamu yatırımlarının ülkemizin rekabet gücünü artıracak olması, büyüme ve istihdamı destekleme açısından çok önemli artışlar sağlamaktadır. Bütçemizin bölgemize yansıması adına seçim bölgem Rize’den de şu bilgileri sizlerle paylaşmak isterim. İktidarımız döneminde Rize’miz ülkemizin her tarafında olduğu gibi devasa hizmet ve yatırımlardan hak ettiğini almış ve almaya devam etmektedir.

Başta, Doğu Karadeniz’i, Güneydoğu’muza, Kafkaslara, kesintisiz bağlayacak ülkemizin en uzun tüneli olan Ovit Tüneli, Deniz üzerinde inşa edilen ülkemizin 2. Havalimanı, bölgemizi bir ticaret üssü haline çevirecek İyidere Lojistik Merkezi, Güney Çevre Yolu, Salarha Tüneli, Batıpark Projesi, Çayda Organik üretime geçiş projemiz, Dünyaca ünlü Ayder Yaylamızın inşa ve ihya çalışmaları, Turizm sağlık ve alt yapı çalışmalarımız, Karadeniz sahil yolumuz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversite’mizin ve  Çaykur’umuzun devasa yatırımları, yine deniz dolgusu üzerine planladığımız şehir hastanesi projemiz, Organik Sanayi bölgemiz gibi birçok başlayan, devam eden ve sonuçlanan projeleri bir Dünya Lideri çıkarmış güzel Rize’mize kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz” dedi

Dünyanın en pahalı arazisi bizde

      Karal konuşmasında “Dünyanın en pahalı arazisini kendisine vatan edinmiş bir milletin evlatları olarak Milli birlik ve bütünlük içerisinde farklılıklarımızı zenginliğimiz kabul ederek; Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet, inanç ve kararlılığıyla omuz omuza verdiğimiz takdirde ne atalarımıza dil uzatma küstahlığını gösteren körfezin kendini beğenmiş riyakar soytarıları, ne toprakları ellerinden alınmış mazlum Filistin halkına destek veren ülkelere aba altından sopa gösteren firavun döneminin günümüzdeki aktörleri, ne de içimize fitne sokarak İslam Ümmetini birbirine düşürmeyi amaçlayan ad ve künyelerinde bolca Allah lafzı bulundurarak sinsi emellerine kilitlenmiş şeytanın gayr-i meşru çocukları bizlere zarar veremeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle yarınlarımızın bugünlerimizden daha hayırlı ve verimli olmasını diliyorum. 2018 yılı bütçemizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı hizmetlere vesile olmasını yüce yaratıcıdan niyaz ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.                                                                                             

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE