• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Karaca’ya sevgi büyük

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı Malatya maçına Karaca ile çıkacaklarını söyledi.

Karaca’ya sevgi büyük

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı Bursa karşısında takımın iyi mücadele ettiğini belirterek “ İlk yarı karşılıklı ataklar vardı. Dengeli bir oyundu, ikinci yarıda daha iyi olan bizdik ve bulduğumuz golden sonra yine üstün oynayan bildik. Puan olarak belki iyi yerde değiliz. Ancak ligin henüz başları ve takımın daha iyi olacağına inanıyorum” dedi.

Kötü tablo yok

5 haftada 3 puan topladıklarını belirten Yardımcı “ Şu an için kötü bir tablo ortada yok. Bursaspor un 4 puanı var. Henüz ligin başı ve çok şeyler değişecek. Takıma yeni katılan oyuncuların uyum sorunu var. Kısa zaman içinde bu sorunun da ortadan kalkacağına inanıyorum” dedi.

Önceliğimiz hoca değil para

Başkan Hasan Kemal Yardımcı kulübün 100  milyon TL dolayında borcu olduğunu belirterek “ Bu paranın bir kısmı Euro’nun artması ile çıktı. Yönetim kurulunu toplamamızın önceliği 12 Bin Euro olan bütçe açığımızı kapatmaktı. Bizim önceliğimiz hoca değil. Görüştüğümüz hocalar vardı. Kimisi aylık 100 bin dolar istedi. Bu para bugün 650 Milyon ve bu parayı vermek bize çok ağır gelir. Türkiye de belki 1-2 kulüp bizden iyi durumdadır. Kulüpler arasında en iyi yerlerdeyiz” dedi.

Taraftar Karaca’ya sahip çıktı

Malatya maçına Karaca ile çıkacaklarını belirten Yardımcı “ Taraftarımızın Karaca’ya sahip çıkması bizi mutlu etti. Karaca bu şehrin çocuğu ve bizim evladımız. Neden ilimizden yeni bir teknik adam çıkmasın. Neden Rizespor’dan yeni isimler çıkmasın? Alt yapı tesislerimiz 2019 yılı sonuna kadar hizmete girecek ve inşallah yeni isimler takımdan çıkarmak istiyoruz. 3 yıl içinde bu takımda Rizeli isimler olacak. Karaca’nın karşısına kaliteli isim olmadıktan sonra Karaca’yı değiştirmek istemiyoruz” dedi.

Kredi kullanmıyoruz

Başkan Hasan Kemal Yardımcı kısa vade dışında bankalardan kredi kullanmadıklarını belirterek “ Karşılığı varsa, 5-6 aylık kredi kullanıyoruz. Bunun dışında bankalardan kredi kullanmak istemiyoruz ve kendi yağımız ile dönmek istiyoruz” dedi.

Üzülmez ile sorun sürüyor

İbrahim Üzülmez ile birer haftalık izin konusunda anlaştıklarını ikinci hafta izninde yine görüştüklerini belirterek, kendisi ile 2’inci konuşmamızda anlaştık. Ancak parasını peşin istedi. Biz kendisinden 3-4 aylık bir süre istedik, kabul etmedi. Kendisi ile sulh anlaşması yapacağız, sorunun çözüleceğini düşünüyoruz” dedi.

Üzülmez Erzurum’da ayrılmalıydı

Erzurum kampı sırasında kendisine söylediğimiz laflar sonrası İbrahim Üzülmez takımın başından ayrılmalıydı. Transfer istekleri vardı ve ısrarcıydı, biz zamanla her şey olacak dememize rağmen ısrar etmesi üzerine kendisine kızdım ve ben olsam bu laflar üzerine takımdan istifa ederdim. İbrahim Üzülmez in vücut dilinde sıkıntısı var. Kendisine gücümüz bu kadar dedik, beğenmiyorsan gidersin dedik ve gitmedi” dedi.

Hata ediyoruz

Transfer konularında kendilerinin de hata edebildiğini belirten Yardımcı “ 12 transfer yaptık. Bunlardan 3-4 tanesi genç yetenek ve bunların takım ile birlikte yetişmesi gerek. Hata ettiniz mi diye sorarsanız, ettik, Traore den açık verdik. Ben de bu oyuncudan memnun değilim” dedi.

Kulüpler birliğinde konuşacağım

Türk futbolunda yarışmacı bir sistem olduğunu belirten Yardımcı “ Kulüpler birliğinde bazı konuları konuşacağım. Yarışmacı bir sistem içindeyiz ve şampiyonluk isteyen borçlanarak yeni isimler peşine koşuyor. Küme düşmeye oynayan aynı şekilde, bu sistem böyle devam ederse yetiştirici olamayız ve dışa bağımlı kalmaya devam ederiz, üretim mutlaka artırılmalı. Kendi özümüze dönmeliyiz, bu sistem ile ülkemiz değil yabancı ülkeler kazanıyor. Türk futbolu istediği yerde olmuyor. Cumhurbaşkanımız yabancı para konusuna noktayı koydu. Bizlerde bu konuda gereğini yapmalıyız. Bir kere yaşlı futbolcu almamalıyız. Ülkesinde sorunlu olan futbolcuları almaya devam ediyoruz” dedi.

Benim işim çok

Belediye Başkanlığı için 2014 yılında kendisine teklif gittiğini ve kabul etmediğini, yeni dönemde aday olup olmayacağı sorusuna ise “ Belediye başkanlığı için yaşlıyım. O dönem rahatsızlıklarım vardı ve kabul etmedim. Belediye başkanı olacak kişi koşacak ve hizmet edecek. Şu an benim sorumlu olduğum kulüp var ve sorumluluğumuz var. Bu nedenle önce kendi işimizi yapacağız, zaman ne gösterir bilinmez” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE